Bij Ajax rekent men op vertrek De Boer

0221ajax-excelsior_deboer

Frank de Boer heeft aangegeven dat hij deze week een beslissing over zijn toekomst gaat nemen. De Boer is er zelf al uit, zo liet hij vrijdag op de persconferentie weten. Aankomende vrijdag vertrekt de selectie naar China en dan zal duidelijk zijn wie volgend seizoen de trainer van Ajax zal zijn. Volgens enkele bronnen verwacht de leiding een vertrek van de trainer die Ajax vier landstitels bezorgde.

‘Het ligt niet zo eenvoudig als de meeste mensen denken’, zegt zaakwaarnemer Guido Albers. ‘Op dit moment is er geen concrete belangstelling voor Frank en omdat hij nog een contract voor een jaar heeft bij Ajax zal een geïnteresseerde club dat moeten afkopen en dat bedrag ligt rond de twee miljoen euro’. Bij Ajax lijkt men overigens wel rekening te houden met een vertrek maar mocht De Boer blijven dan zal dat met een andere technische staf zijn omdat de relatie met de huidige assistenten, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull, nogal moeizaam verloopt. Inmiddels schijnen Everton en Valencia belangstelling te hebben al is dat niet officieel bevestigd.

Bron: AD

Related posts

69 Comments

  1. f-side64

    dag frank bedankt voor de 4 titels en voor de foute beslissingen qua wisselen en de soms hopeloze opstellingen en het maar blijven beschermen van spelers die dramatisch uit vorm zijn

    1. De Ajacied

      Idd bedankt voor alles je was top, tot gisteren, sorry
      Wat erg zonde om zo te wisselen zeg
      Succes in Engeland
      En hoop op Jonk als trainer van Ajax 1
      ❌❌❌

  2. PvL020

    Dat is nieuw!? Relatie tussen bergkamp en trustfull moeizaam? Of ben ik fout?

    1. Ptr

      Heb jij bergkamp ooit iets zien zeggen of bewegen op de bank? Totaal emotieloos het ziet er toch ook niet uit als een team.

  3. Valentino

    Lijkt mij dat Frank nog wel een jaar blijft. Die heeft nog wel wat goed te maken/ recht te zetten na gister.

    1. stylo1984

      Als hij zou blijven dan had ie dat toch direct kunnen zeggen ipv voor opschudding te zorgen

  4. woody79

    er is nu geen club die m wil hebben. als je het op de laatste dag niet over de streep kan trekken

    1. fantommie2

      Nee he. Welke club wil er nou een trainer met vier titels in vijfeneenhalf jaar met zo’n belachelijk positieve financiële balans… Pfffffffff. Gelukkig laat niet iedere technisch directeur zich zo leiden door de waan van de dag

      1. woody79

        ook al heb je 4 titels deze 5e had er gewoon bijgemoeten. Hij heeft zn keuze al gemaakt maar dacht dat de titel binnen was. Elke geintereseerde club zal nu achter de oren krabben, omdat het is weggegeven

  5. Teuntje

    Daar houden we allemaal rekening mee. Zie alleen niet wie er voor een drastische verandering kan gaan zorgen. Tenzij men aan de top het licht ziet en gaat investeren in ervaren kerels. Laat men ook eens kijken hoe PSV inkoopt en van Ajax een combi maken van technisch talent en een paar geslepen bikkelaars.

  6. Ajaxlucas

    Na fantastische seizoenen is het nu wel over met de pret. Geen EEN prijs is te slecht voor zo’n club

    1. polaroids

      Twee seizoenen geen prijs is Ajax onwaardig en nog wordt er niemand in het bestuur wakker!

      1. f-side64

        die boeit het niet die krijgen toch wel 1 vette zomer / winter bonus

  7. EvdB

    Het is goed geweest zo.
    Het ga je goed Frank.
    Toch: Het mislopen van het kampioenschap is ook Frank en zijn staf te verwijten.
    Dramatische spel en dito wissels.
    Rest wel lof voor de 4 titels op rij.

      1. marcussboss

        je moet het glas eens halfvol bekijken en niet half leeg. wat Frank bij ajax heeft gepresteerd is heel goed, had weliswaar dit over de streep moeten trekken, maar heeft het in een kleine 6 jaar tijd toch aanzienlijk goed gedaan??

        1. Velibor

          Ja dat weet ik wel maar het was nog vroeg voor mij( horeca ) en verschrikkelijk chagrijnig!

  8. johnie stalker

    Theorietje: Wenger weg bij Arsenal, de Boer neemt halfgod Bergkamp mee naar Emirates Stadium.

    1. Iamsterdam2015

      Bergkamp moet dan wel eindelijk iets aan zijn vliegangst gaan doen. Anders kom je niet verder dan Londen zelf. Ze vliegen zelfs naar het noorden van het land daar hahahaha succes Dennis

  9. Afca tino

    Hoop echt dat van de brom of Peter bosz komt. Beide trainers die aanvallend en verzorgd voetbal laten zien iets wat we bij Ajax wel kunnen gebruiken

  10. Geroldkohlen

    nou ben er even klaar mee! klote beslissingen gisteren van de staf en instelling van de spelers gewoon Ajax onwaardig! en als er een nieuwe trainer komt en die met deze groep verder moet werken ,dan word het weer zo’n klote seizoen!! bestuur moet echt 2 a 3 top aankopen wil er iets veranderen, op dit moment zijn het niets anders dan een stelletje slapjanussen, die de naam Ajax voor schut gezet hebben en zij moeten zich de ogen uit de kop schamen! ook dat hele klote bestuur nog langer de vinger op de knip houden!!!!

  11. Ajax nr 1

    Dat zou voor mij een prima beslissing zijn die de Boer zou nemen. Beter dan zijn wissels en die andere dingen qua voetbal die hij neemt. Ik zeg Doei het Is mooi geweest voor jou.

  12. Ajax 010

    De kans is groot dat FdB wil vertrekken. Volgens mij versprak Ronald de Boer zich gisteren bij FOX door te zeggen dat de 5e landstitel ‘de kroon op het werk’ had moeten worden. Zoiets zeg je alleen wanneer je iets afsluit. Ben er overigens niet van overtuigd dat een vertrek van FdB de situatie op korte termijn gaat verbeteren. Vond en vind hem een bron van rust in de (bestuurlijke) chaos van de afgelopen jaren.

  13. Kevke87

    de boer moet blijven. natuurlijk is dit zuur maar het is voor ajax een goede trainer voor komende jaren.

  14. Coenie

    Een andere trainer gaat niks uitmaken als je aanvoerder met zijn gedachten niet bij de wedstrijd is of gewoonweg het niet meer kan belopen. Als trainer ben je zo goed als je materiaal is. Opties als Bosz of vd. Brom zijn leuk met aanvallend voetbal, maar krijgen zeer snel het evt commentaar dat het niet “des Ajax” is hoe ze spelen…. M.a.w. Geen enkele trainer kan het goed doen bij Ajax. Wat Frank de Boer en zijn staf gepresteerd heeft is fantastisch en verdient meer respect.

    1. Velibor

      Prima hij heeft het goed gedaan maar nu tijd voor wat anders want hij kan niet meer teren op verleden bij ons ,want wat als ie het tot de winterstop weer verkloot? Ajax zit er dan mee en meneer vertrekt voor een gigasalaris naar 1 of andere Engelse kutclub ! Dus beter nu gaan en hopen op een godswonder!

    2. paullus

      een trainer hoort integrijpen waneer een speler al 3 weken met een lege tank speelt en klaassen was helemaal leeg
      en al die hopeloze wissels

      1. Coenie

        Dit lezend (en volledig mee eens trouwens) verdient Gudelj wel een compliment. Hij was gisteren de enige die “vol gas” gaf.

    3. Ajax1958

      Nooit in dezelfde opstelling spelen, spelers niet op hun positie zetten, foute wissels, doelstellingen (kampioen worden, overwinteren in de CL) niet halen, aankopen “vermoorden”, spelers kennelijk niet op scherp krijgen , meerdere systemen beheersen. Ja heel goed, je haalt het zelf al aan: niet des Ajax spelen. Moet ik nog even doorgaan? Het is mooi geweest, exit de Boer en die 2 mummies die naast hem zitten.

  15. T.B

    Frank is een top trainer ! Tweede worden is gewoon een uitstekend resultaat. Het is alleen zuur dat het de laatste wedstrijd beslist moest worden. Ik persoonlijk had meer de hoop dat t goed zou komen met de titel. En de wissels ja in mijn ogen niet goed. Maar ondanks de wissels hebben we drie keer de kans gehad om het te beslissen en dat is niet gelukt. Een vervelend seizoen zonder prijzen, nu maar voor de Cruijf prijs gaan tegen Feyenoord. Maar het uit shirt is wel top !

    1. Velibor

      Volgens mij snap je het niet helemaal,de Cruijff prijs …..? Volgens mij is dat een wedstrijd tussen kampioen en bekerwinnaar!

      1. polaroids

        Dat is nog het ergste in het Johan Cruyffstadion wordt om de Cruijffschaal gespeeld tussen Feyenoord en PSV.

    2. f-side64

      we hadden in 20 min. al op 0-3 moeten staan het is GVD de g’schap geen real Madrid

  16. Charka53

    Wat Frank wil of niet wil laten we aan hem over wat we ook vinden hij heeft vier schalen binnen gehaald en of we het eens zijn met zijn speelstijl of hoe hij wisselt kunnen we hem wel met respect behandelen het is niet alleen zijn mislukt seizoen ook de spelers waren niet altijd gemotiveerd om er eens lekker tegen aan te gaan ,dus Frank bedankt en het ga je goed.

    1. paullus

      een trainer hoor zijn spelers scherp en gemotiveerd te krijgen
      lukt dat niet dan is er totaal geen klik meer

      1. Charka53

        Dat zal het best eens kunnen zijn paullus maar ik vind als je voor Ajax 1 mag spelen moet je het ook wel laten zien en dat ontbrak er wel eens aan en volgend seizoen met waarschijnlijk een nieuwe trainer klikt het weer beter we zullen het zien.

          1. Charka53

            En toch wat sprankelend voetbal ,want mochten we verliezen en hebben van het spel genoten zijn we teleurgesteld met een tevreden gevoel.

  17. polaroids

    Frank heeft het fantastisch gedaan, maar had na de derde schaal moeten stoppen. Maar vooral de beleidsmakers moeten stoppen.

  18. vanzanten

    Ik denk dat Ajax weer een echte voetbalclub moet worden en dat het daarvoor nodig is dat we

  19. Velibor

    Nou Van Zanten reken er voorlopig maar niet op want er zitten er veel teveel met een natte vinger uit de suikerpot te snoepen volgens mij!

  20. Jeroen68

    Niet alleen bij Ajax rekent men er op. Ook bij het merendeel van de supporters. En in zijn kielzog neemt hij ook van der Sar en Overmars mee.

  21. dioajax

    op rotten de boer…hoe kan de beste club van nederland niet alles geeft in de laatste en belangerijkste wedstrijd van de hele jaar niet winnen…wij als supporters worden alleen dood ziek en we zijn teleurgesteld…de hele team samen met de spelers krijgen gewoon hun zakken vol met geld elke maand en ze gaan weg naar een andere club en alles is voorbij…ik kan ze niet horen meer…je speeld verdomme voor je supporters die geld geven aan een seizoen kaart die hebben wel hard voor gewerkt….en jullie geven geen reet…er is geen clubliefde meer ook geen passie voor het shirt die ze dragen…rot op…ook de rvc stelletje geldwolven…laat ons ajax alleen….ga weg de boer….

  22. 030Ajacied

    Gun Frank dit niet. Ok, je kunt altijd wel wat zeggen over opstellingen en wisselbeleid en achteraf is het altijd makkelijk oordelen, maar hij heeft jarenlang (ook dit jaar weer) een topprestatie geleverd met een middelmatige groep spelers die echte ervaren leiders mist die onze talenten op sleeptouw kunnen nemen. Hij heeft steeds niet de versterkingen gekregen die hij graag wilde. En dat is vooral de beleidsbepalers bij Ajax te verwijten. Omdat we een fucking beursgenoteerd bedrijf zijn, staat het geld bij Ajax tegenwoordig op de bank en niet op het veld…

    1. Teuntje

      Zo mee eens, 030Ajacied. Tuurlijk heb ook ik wel eens naar m’n kop gegrepen mbt genomen beslissingen in opstellingen of wissels maar zoals sommige hier hem affakkelen… Not done

  23. Arnold711

    Het is weken met de hakken over de bekende sloot. Ook ik ben er ziek van maar eigenlijk speelde dit al weken. Geen lef, geen doorzettingsvermogen, geen team. Het is inderdaad dat de chemie tussen FdB en de spelers op is. Voorbeeld gisteren dat FdB snel nog iets aan Klaassen doorgaf. Wat keek die ongeïnteresseerd en luisteren ook niet. Een goede evaluatie en snel vooruit kijken, de voorrondes CL komen er aan. Ik denk dat 8 betere spelers bij moeten komen om hier een weerbaar elftal van te maken.

  24. dennis78

    snel Jaap Stam aantrekken. samen met Ulderink en Wim Jonk. en bergkamp op de achtergrond als spitsentrainer.

  25. Ajaxslied

    Wat heeft wim jonk bewezen dan ??? Van mij mag frank nog 10 jaar trainer blijven een betere is er namelijk niet. Hij zou niets liever dan mooi en aantrekkelijk voetbal willen spelen of 3 spelers van 15 miljoen willen kopen. Maar blijkbaar zijn bijna alle fans blind en dromen ze nog steeds van de gouden tijden. DIE KOMEN NOOIT MEER TERUG. De kloof is gewoon te groot Nederlandse spelers vertrekken tegenwoordig naar degradatie voetbal in Engeland inplaats van kampioen worden in Nederland en Champions legeau spelen. kijk naar wijnaldum en Siem de Jong of van de vaart die niet eens terug wilde maar liever naar Spanje ging. het is gewoon te triest voor woorden hoe geld het voetbal kapot maakt. Lang leve de boer die met zijn hart trainer is van Ajax en die met zo’n slecht elftal ze nog redelijk laat spelen. Iedere andere trainer had met dit elftal niet eens mee gedaan om de titel.

  26. jojo123

    Dat de relatie stroef loopt heeft wellicht met de trainer zelf te maken. Hij lijkt koppig te zijn en doet maar wat hij zelf denkt. Wellicht luistert hij niet naar anderen. Zie milik : moet een andere spits komen wat milik zou niet goed genoeg zijn. En ga zo maar door.
    Hij laat tevens spelers die echt slecht spelen op het veld staan … zoals Klaassen die soms heel erg slecht speelt. Zoals in de laatste wedstrijd ….

Comments are closed.