Aandeel Ajax fors onderuit na zeperd in Doetinchem

geld2304

Het mislopen van de landstitel was zondagmiddag een zeperd van jewelste voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Maandagmorgen was dit ook goed te merken op de beurs waar het aandeel Ajax met negen procent daalde tot 8,65 euro per aandeel. 

Door het mislopen van het kampioenschap zondag in Doetinchem, is ook deelname aan de lucratieve Champions League uiterst onzeker geworden. Wel moet worden aangetekend dat er niet veel wordt gehandeld in het aandeel Ajax. Vaak gebeurt dit iets vaker na bijvoorbeeld de seizoensontknoping of onlangs nog vanwege het overlijden van clubicoon Johan Cruijff. Daarbij speelt gevoel vaak een belangrijkere rol dan ratio. Slechts een beperkt deel van de aandelen Ajax is vrij verhandelbaar. Bijna driekwart van de aandelen is namelijk in bezit van de Vereniging Ajax.

Bron: Frontpage

Related posts

36 Comments

      1. Ajax 010

        Kan iemand mij nog eens uitleggen wat we er mee opschieten om van de beurs te gaan ? Wanneer de club Ajax met de huidige koers van €8,50 de 27% vrij verhandelbare aandelen wil inkopen, kost dat ongeveer € 50 miljoen. En dat lost helemaal niets op behalve dat je het probleem oplost van een aantal institutionele beleggers die je zo van een incourant pakket aandelen afhelpt. Je moet dat ‘dode’ geld lekker laten zitten. Dergelijk geld kan veel beter besteed worden, lijkt mij; spelers, jeugdopleiding, eventueel vergroten van het belang in de JC Arena, etc..

    1. Charka53

      En Reno denk je dat die spelers er mee zitten ,die hebben het druk met een nieuwe tatoeage uit te zoeken .

      1. HURBIE

        Weg van de beurs
        Weg met RVC
        Allemaal weggegooid geld
        Kan je aan goeie spelers besteden

        1. De Ajacied

          Ja oprotten van de beurs en dat geld is beter te besteden hoor
          ❌❌❌

          1. Ajax 010

            Dat zogenaamde ‘oprotten van de beurs’ kost € 50 miljoen …… Als je geen idee hebt waar je het over hebt, dan maar even niets roepen !

          2. Ajax 010

            Hele interessante constatering wanneer je bedenkt dat er bij de beursgang in 1998 € 53 miljoen is opgehaald. Je kan (terecht) constateren dat Ajax daarna verder weinig met haar beursnotering heeft gedaan c.q. heeft kunnen doen. Maar dat is heel wat anders dan te stellen dat het ‘alleen maar heeft gekost’. Een beursnotering kost helemaal niks behalve (verwaarloosbare) administratie- en juridische kosten. Juist het nu van de beurs halen zou veel geld kosten. Prima als je niets hebt met die beursnotering, maar om nu liquide middelen van de club te gebruiken om Ajax ‘principieel’ van de beurs te halen is bijzonder dom; levert concreet helemaal niets op.

          3. BobbyHaarms

            Dat het geld kost is algemeen bekend, ook dat het geld opleverde toen Ajax de beurs opging. Maar wat heb je liever, een kille club die geregeerd wordt door een stelletje op geld beluste zakenlieden of toch maar gewoon het “oude” warme Ajax met een prachtig logo en een vereniging waar het om het VOETBAL draait ipv geld?! Keuze lijkt me niet zo moeilijk..

          4. Ajax 010

            Prachtig. Vind alleen een prijskaartje van € 50 miljoen niet zo jofel. Liever 2-3 goede spelers richting volgend jaar en een verdere versterking van de Ajax voetbalorganisatie.

          5. BobbyHaarms

            Ben je toch ook weer afhankelijk van een heleboel andere zaken. Feit is dat die beursnotering als een strop om de nek van Ajax hangt (lees aandeelhouders). Alles gaat over veel te veel (verkeerde) schijven en die koekenbakkers hebben als het ware de club grotendeels in hun macht. Van de beurs afgaan kost idd geld, maar dat geld hebben we en er wordt toch geen mallemoer mee gedaan. Zelf opleiden volgens het plan Cruijff was de afspraak en alleen gerichte aankopen doen indien nodig. Maar de heren hebben het hele plan beetje bij beetje overboord gegooid en nu zitten we met de gebakken peren en staan we al 2 seizoenen voor aap, ook Europees.

          6. De Ajacied

            @ajax010
            Wat een wijze woorden jonge!!!!
            Jij zit zeker zelf op (jou) beurs?!?!
            Doe niet zo wijs op deze site.
            Oprotten van die kut beurs heeft nog geen € opgeleverd
            ❌❌❌

          7. Ajax 010

            Poeh, ben onder de indruk van je bijdrage. Dank voor je gefundeerde mening. Nu begrijp ik het ook eindelijk.

  1. polaroids

    Hadden ze moeten investeren. De kosten gaan voor de baten uit….

  2. Halsie

    Hadden ze nooit op moeten gaan bij Ajax telt alleen geld zoveel mogelijk op de bank houden!

  3. Mauheb

    Smerige klote beurs, snappen ze dat nou niet, dat dat alleen maar ellende geeft!!!!

  4. Hika77

    En terecht. Leg m’n hele ziel en zaligheid in die club en dan weten ze het zo te verneuken!

  5. Iceman

    Ik leef met je Hika77 zo zit ik er ook in en met ons alle andere Ajax fans die het beste voor hebben met Ajax. Ajax ga a.u.b. Van die kut beurs af en wordt weer een voetbal club zoals vroeger..

  6. dioajax

    op rotten de boer…hoe kan de beste club van nederland niet alles geeft in de laatste en belangerijkste wedstrijd van de hele jaar niet winnen…wij als supporters worden alleen dood ziek en we zijn teleurgesteld…de hele team samen met de spelers krijgen gewoon hun zakken vol met geld elke maand en ze gaan weg naar een andere club en alles is voorbij…ik kan ze niet horen meer…je speeld verdomme voor je supporters die geld geven aan een seizoen kaart die hebben wel hard voor gewerkt….en jullie geven geen reet…er is geen clubliefde meer ook geen passie voor het shirt die ze dragen…rot op…ook de rvc stelletje geldwolven…laat ons ajax alleen….ga weg de boer….

    1. Amoebe

      Mooie gefundeerde uitspraken die ook erg steekhoudend zijn.

      Je hebt het over clubliefde ed….ik denk dat bepaalde spelers zeker clubliefde hebben getoond dit seizoen (nee niet allemaal) maar clubliefde en vorm blijken niet hand in hand te gaan.

      Betreffende de staf denk ik dat deBoer en Bergkamp hun centen ergens anders veel makkelijker kunnen verdienen als ze zouden willen….ook hier speelt de clubliefde zeker geen rol.

      Verder betreffende het woord clubliefde heeft het geen zin om Doetinchem in elkaar te trappen, spelers te bedreigen oid.
      Een boycot is wat mij betreft een laatste redmiddel ook al zijn hier ook weer de meningen over verdeeld.

      Ik hoop dat De Boer blijft 🙂

        1. Amoebe

          Ieder zijn mening….ik hoop dat iedereen dingen wel in perspectief blijft thats all.

          Of zullen we erom gaan armworstelen….van een amoebe moet je kunnen winnen 😉

          1. BobbyHaarms

            Haha, wie weet? 🙂 Nee maar zonder dollen Amoebe, ik heb diep respect voor hetgeen Frank nationaal heeft bereikt met Ajax. Ik bedoel 4 titels in 6 jaar tijd is gewoon meer dan uitstekend, ook al was het een paar keer meer met geluk dan met wijsheid. Maar de koek is op, het voetbal is niet om aan te gluren en mag de naam Ajax niet eens dragen zo slecht. Dat was vroeger wel anders! Anyway…het zal voor een groot gedeelte ook de enorme teleurstelling zijn van gisteren, maar ik wil weer Ajax zien. Het is toch veelzeggend dat je op zondag geen spijt meer hebt als je de wedstrijd van ons Ajax mist?

          2. Amoebe

            Ik ben het erg met jouw betoog eens maar wie dan?

            Snap je wat ik bedoel? Ik kan niets met loze kreten….noem dan een reeële naam?

            De meeste hier roepen dingen of omdat iedereen het zegt of omdat iemand 1 week iets heeft gepresteerd.

            Verkoop nooit de huid voordat de beer is geschoten.

          3. BobbyHaarms

            Ik zal er door sommigen ook wel door worden afgeschoten Amoebe, maar de meest ideale kandidaat om Frank op te volgen is en blijft voor mij Wim Jonk. De enige die bereid was om het plan Cruijff uit te voeren zoals dat was bedoeld en in het geval van een vertrek van Frank was hij de ideale opvolger geweest. Helaas zal dit niet gaan gebeuren, tenzij Ajax ballen toont en hem terughaalt. De eerste andere naam/namen die mij te binnen schieten zijn Rijkaard of desnoods Bosz/vd Brom. Maar moeilijk wordt het wel een waardige opvolger dat is duidelijk..

          4. BobbyHaarms

            Ook Ronald Koeman acht ik zeker geschikt, maar ja….verleden als kakkerlak he? Dat wordt bijna niet gepruimd.

  7. Johan

    Alles is allemaal kut en niks is goed. Is er dan nog iets positiefs!
    JC Arena

  8. Rinus

    Ja hoor, er is zeker positief nieuws! Van de beurs gaan is vandaag een stuk goedkoper geworden!

  9. Heldenzoon

    Ajax heeft ruim 70% van de aandelen zelf in bezit. De beslissingsbevoegdheid is bij de grootaandeelhouder: Ajax. Claims dat de aandeelhouders een strop om de nek zijn geven aan dat de velen het totaal niet begrijpen. Ff nadenken is moeilijk….

  10. Heldenzoon

    Dus 5 miljoen aandelen terugkopen tegen de huidige waarde + 10-20% is vandaag een stukkie goedkoper…

  11. Rinus

    Denk dat menig supporter zijn aandeel wel wil schenken, of geef SCC houders korting komend seizoen per aandeel dat ze inleveren.

Comments are closed.