KNVB: ‘Als duel om Johan Cruijff Schaal de Klassieker wordt dan met uitfans’

1108feyenoord-ajax_tete

Als Ajax de landstitel dit seizoen binnen sleept, dan treft het bekerwinnaar feyenoord bij de aftrap van het nieuwe seizoen in de Amsterdam ArenA tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Het verbod op uitfans staat nog steeds, maar de KNVB hoopt dat er een uitzondering wordt gemaakt bij de eventuele Johan Cruijff Schaal-clash. ‘De voetbalbond gaf gisteren al aan, ondanks het jarenlange verbod van de burgemeesters, dat het streven dit keer is supporters van Feyenoord wél toe te laten’, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

De beide rivalen mogen al jarenlang geen uitfans meenemen naar de Klassieker. Enkele jaren geleden werd de finale van de KNVB beker om die reden nog over twee wedstrijden gespeeld. Dit seizoen stond feyenoord – Ajax in de beker op het programma, daar mochten geen Ajax-supporters aanwezig zijn.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

29 Comments

 1. nick-afca95

  Aan de ene kant zou het wel leuk zijn maar aan de andere kant mogen wij ook niet mee naar die pisbak in Rotterdam om ons aller Ajax te steunen.

  1. antonajax

   Gewoon weer uit en thuis erbij. Zoals het hoort. Maar de straffen voor relschoppers moeten omhoog! Levenslang stadionverbod en een dikke boete

   1. Litmanen

    Allemaal goed en aardig, maar bij de eerste klassieker hebben WIJ straf! Geen vak 410 !!!!!!
    Dus, geen goed idee, dat wordt weer oorlog. Hoop dat verstandige mensen verstandige beslissingen gaan nemen.

  2. De seijs

   Laat nu ook maar die kakelakken in dat roterdarm blijven. Of het moet ook zo zijn dat we in de competitie ook naar de uitwedstrijd mogen.

   1. Remco425

    Iemand moet de eerste zijn om uitfans weer toe te laten, laten wij dat dan zijn.

  3. FdB=Ajax

   @nick-afca95:
   Misschien een idee om eens een keer wat respect te hebben voor andere voetbalclubs (hoeft echt niet veel hoor, maar een klein beetje). Misschien dat we dan ooit weer eens kunnen genieten van de Klassieker zoals we dat vroeger deden.

  4. -THE BULLDOG-

   Nog geen uitfans toelaten bij dit duel. Nog geen.
   Waarom niet??
   Het nieuwe seizoen begint bij de eerste comp.wedstrijd en niet zoals verteld wordt bij de Johan Cruijff schaal.
   Dit is namelijk een duel dat in teken staat van de kampioen en de bekerwinnaar uit t vorige seizoen. En bij dat seizoen was er toen DIE afspraken gemaakt. Wij mochten niet bij die bekerwedstrijd zijn, dus nu hun ook niet bij deze wedstrijd! Beker was in de kuip en deze wedstrijd in de Arena. Dit is t meest eerlijke en zal geen scheve gezichten opleveren.
   Ze kunnen t volgende seizoen voor t eerst proberen om beide comp.duels uitfans toe te laten en dan ook bij beide wedstrijden ondanks of t eerste duel weer op een veldslag uitmond.
   Die monsters die er een puinhoop van maken moet je minimaal 2 jaar vastzetten om ze na te laten denken!!!
   Mijn mening.

 2. vanzanten

  En iedereen maar roepen dat Ajax altijd wordt voorgetrokken. De KNVB grijpt elke kans aan om Ajaxfans te weren bij uitwedstrijden, maar nu zouden Feijenoordfans juist geholpen moeten worden om (ondanks afspraken) tóch weer in de Arena te mogen komen? Ik snap dat beleid niet zo goed.

 3. JCruijff

  Absoluut mee oneens. Ze hadden al telkens het thuis voordeel omdat de wedstrijden om de Beker in die badkuip gespeeld schijnen te moeten worden. Dus burgemeester van de Laan laat dat tuig niet toe in onze mooie stad en Arena. Je weet bijna zeker dat ze de boel gaan slopen.

 4. fjonkman

  Hoe dan ook, ook wij willen Ajax altijd kunnen aanmoedigen, ook bij uitwedstrijden en dus ook in de Kuip. Relschoppers bij elke club moeten gewoon keihard aangepakt worden. Op een gegeven moment heb je het schorum vanzelf ertussenuit gezeefd. En ook de overige supporters zouden de relschoppers zelf tot de orde moeten roepen, want uiteindelijk is de club en zijn echte supporters weer de sjaak. Dus ik zeg… Doen! Weer twee wedstrijden uit en thuis hoeft echt niet meer..

 5. Niels1983

  Als de bekerfinale Feyenoord Ajax was geweest hadden wij er zeker weten niet in gemogen

 6. Geroldkohlen

  het is simpel als er nu ja gezegd word , dan kan er geen nee verkocht worden in de competitie!

 7. EugAjax

  Goed voornemen dan kunnen beide supporters groepen bewijzen dat we weer bij elkaar op visited kunnen gaan om je eigen team aan te moedigen. Dit weekend was Ik bij beide FA cup halve finales. Everton en Manchester zijn ook geen echte vrienden. Maar toch kon wedstrijd plaats vinden en dan ook nog London marathon!!!!! Super gedaan.

 8. Charka53

  Weet je wat een oplossing kan zijn ,als dit zou voorkomen dat de JC schaal door Ajax gespeeld wordt en zoals afgelopen zondag feijnix de beker finale zouden de wedstrijden op neutraal terrein gespeeld moeten worden dan hebben beide clubs geen thuis voordeel en kunnen beide supporters naar de wedstrijd.

Comments are closed.