Jeugdopleiding Ajax opnieuw genomineerd voor titel beste van Nederland

De_Toekomst

De jeugdopleiding van Ajax is opnieuw genomineerd voor de titel van beste Jeugdopleiding van Nederland. De afgelopen zes jaar ging de titel aan Ajax voorbij. Na vijf jaar feyenoord ging de titel vorig seizoen naar de jeugdopleiding van AZ.

Dat Ajax ieder jaar weer naast de pot piest bij de Nederlandse verkiezing is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Niet alleen presteert de Ajax-jeugdopleiding feitelijk het beste maar in Europa wordt Ajax opvallend genoeg wèl zowat ieder jaar uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Europa (zie bericht). Kennelijk ligt Nederland niet in Europa?

Feit is dat de Europese verkiezing gebeurd op basis van feiten. Er wordt dan gekeken hoeveel jeugdspelers met club-achtergrond rond lopen in Europa en daar krijg je als opleidingsclub punten voor. In Nederland is het een verkiezing op gevoel en sentiment en waarschijnlijk omdat feyenoord niet bepaald veel prijzen in de wacht sleept de laatste jaren is er sprake geweest van een grote ‘gun-factor’.

Naast de jeugdopleiding van Ajax zijn dit jaar die van AZ, feyenoord, psv en FC Utrecht genomineerd voor de titel. Frank de Boer is genomineerd voor titel beste coach van Nederland. De hoofdtrainers in het betaald voetbal mogen hun stem uitbrengen om de winnaar te kiezen. Naast De Boer zijn Phillip Cocu, Erik ten Hag, Ron Jans en John Stegeman genomineerd.Vorig seizoen ging de titel naar Phillip Cocu. Tijdens het trainerscongres op 6 mei wordt de winnaar gekozen.

Related posts

26 Comments

 1. De seijs

  Raar omdat ze het dit jaar niet bijster goed doen. Maar we gaan het zien. Ben benieuwd.

  1. antonajax

   Wie bepalen de titel? Vraag me af hoe betrouwbaar en objectief de nominatie en uiteindelijke winnaar is. Als je de Ajax jeugd ziet zijn ze bijna alle jaren beter dan de rest

   1. dickst14

    Feyenoord wint al 5 jaar. vandaar dat ze een hele goede doorstroming van de jeugd hebben en dit jaar alleen maar Vd Heijden Vejinovic Botteghin Elia Kramer Kuyt en Tapia hoefden te kopen.

  2. rickert

   Hoezo doen ze het niet goed, 80% van ons team komt voort uit de opleiding. We hebben meer toppers voortgebracht dan welke opleiding dan ook in Nederland. Zo kan je nog behoorlijk wat feiten opnoemen.

 2. Niels1983

  Best merkwaardig over het algemeen staan de Ajax elftallen bovenaan in de competitie dan heb je toch de beste jeugd zou je zeggen

  1. Amoebe

   Toch is dat niet de lijn die ze volgens…..zeg maar 9 spelers staan in dienst om die 2 speciale voor te bereiden voor het eerste.

   Alles staat dus in dienst voor een enkele speler en niet voor het team.

   Het klinkt hard maar zo is het wel!

  1. woody79

   en wat is daar ooit uit voortgekomen? of hebben ze het mooiste netje voor de trainingsballen?

 3. paulvos

  Dus die 5 jaar van die kakkies is dus niet gebaseerd op feiten maar op het gunnen. Nou ja he been ze toch nog hun prijsje head, Hebben ze het idee dat ze er ook bij horen de stumpers.

 4. afcadeluxe

  wij worden gewoon elk jaar genomineerd wat logisch is met de beste opleiding,keuze valt vaak voor armen en gebrekkigen,elk jaar ajax word saai anders…?

   1. lezerG

    Lijkt mij wel. Kijk even wie er allemaal in NL en Europa rondlopen met een Ajax opleiding

 5. BobbyHaarms

  Joh laat ze lekker verreken met die titel. Er is maar 1 club die straks landskampioen wordt, en dat is Ajax 🙂

Comments are closed.