Speciaal eerbetoon aan Cruijff in vernieuwd Camp Nou

0402barcelona_johancruijff

In het vernieuwde stadion van FC Barcelona zal een plek worden ingeruimd ter ere van Johan Cruijff, zo bleek tijdens de presentatie van Barcelona’s Nuevo Camp Nou, het gloednieuwe onderkomen van de Catalanen.

Clubpresident Josep Maria Bartomeu sprak over de onlangs overleden Cruijff tijdens de presentatie van het vernieuwde Camp Nou. “Johan Cruijff krijgt een plekje in het Espai Barça, maar we weten nu nog niet precies waar”, aldus Bartomeu. “Het is een gepland eerbetoon aan Cruijff, maar meer vertellen we nog niet. We moeten er rustig de tijd voor nemen om te kijken wat we kunnen gaan doen. We moeten erkennen dat we wereldwijd gerepresent zijn en dat was nooit mogelijk geweest zonder Johan Cruijff”, zei de president over de onlangs overleden Nederlander.

‘Nuevo Camp Nou’, of ‘Nou Camp Nou’ in het Catalaans, biedt onderdak aan 105.000 toeschouwers. De bouw is pas na 2020 afgerond. Het gaat om een grondige renovatie van het huidige Camp Nou.

Bekijk hieronder een impressie van het vernioeuwde Nou Camp. App-gebruikers; bekijk het filmpje via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL

Related posts

32 Comments

        1. Charka53

          Da’s niet zo gek toch daar zijn ze allemaal voor JC en hier zijn er twee kampen dus voor dat alle neuzen dezelfde kan op staan zijn we wel een jaartje verder Helaas.

          1. Indojood

            De neuzen gaan hier allemaal de verkeerde kant op, ben ik bang. Niet de kant die JC graag had gezien.

          2. Remco425

            Bij Barcelona had je ook altijd voor- en tegenstanders van Cruijff. Echt niets anders dan hier hoor. Ook daar wilde hij soms helemaal niets met het bestuur te maken hebben. Ook daar heeft hij voor een revolutie gezorgd en ook daar is hij vervolgens weer opgestapt omdat ze zijn plannen niet meer volgden en ik quote Johan: “Dit is niet mijn Barcelona.” Als je dingen roept, moet je wel zorgen dat het klopt.

  1. Johan065

    Dat heeft hij ook verdiend. Hij was de beste voetballer van zijn tijd en deze tijd.

    1. HURBIE

      Bij Barcelona word hij nog meer gewaardeerd als in zijn geboortestad
      Vind dat het hier te snel word vergeten TRIEST

        1. Remco425

          En bij Barcelona voetbalden ze tijdens de 14e minuut gewoon door in de 1e wedstrijd na z’n dood.

    1. BobbyHaarms

      Dat zou geweldig zijn dickst14 en zou zeer terecht zijn. Benieuwd of en zo ja wat er bij ons in Amsterdamgaat gebeuren op dit gebied..

    1. Remco425

      Er komt een herdenkplaats, er is niets gezegd dat het stadion naar Cruijff vernoemd wordt.

  2. Indojood

    Remco425,

    Jouw opmerkingen hier zijn vooral ingegeven door een antipathie jegens Barça als club. Verschillende kampen, conflicten, kan allemaal

  3. Indojood

    …waar zijn. Hurbie heeft wel gelijk als hij zegt dat daar meer waardering is dan bij ons in Amsterdam. Beetje flauw en kinderachtig om met zo’n opmerking over de 14e minuut te komen als je ziet hoe Barça het eerbetoon onmiddelijk na zijn overlijden i.o.m. de familie Cruijff heeft vormgegeven. En nu komt er een vaste herdenkplaats in het vernieuwde stadion, mooi gebaar gewoon.

  4. In memory of J.C.

    Cruijff was voetballer in hart en nieren. Wat is er dan mooier om tijdens het applaus zijn favoriete spel door te spelen. Persoonlijk vond ik dat mooi of het niet bewust was of niet.

Comments are closed.