F-Side wordt staantribune

0227arena-nieuw

Begin vorige week werd bekend gemaakt dat de F-side per volgend seizoen een staantribune wordt. Onderdeel hiervan is dat VAK410 naar beneden verhuist. Deze berichtgeving heeft geleid tot vele vragen. Op de meest gestelde vragen proberen we hier antwoord te geven, aldus de AFCA Supportersclub.

Is er genoeg plek op Zuid 1 nu VAK410 naar beneden verhuist?
VAK410 heeft ruim 1100 seizoenkaarthouders. Met ingang van seizoen 2016-2017 wordt er op Zuid 1 een staantribune gerealiseerd. Hierdoor zullen bij wedstrijden in de eredivisie meer plaatsen beschikbaar zijn. Het aantal seizoenkaarthouders op Zuid 1 blijft gelijk. De extra beschikbare kaarten tijdens eredivisie wedstrijden zijn enkel te koop voor de seizoenkaarthouders op zuid 1.

Komt er een persoonsgebonden seizoenkaart op Zuid 1?
Nee er komt géén persoonsgebonden seizoenkaart. Het uitlenen of overdragen van je seizoenkaart blijft mogelijk. Wel blijft de seizoenkaarthouder altijd verantwoordelijk voor zijn kaart.

Moet ik een minimum aantal wedstrijden bezoeken op Zuid 1?
Vanuit de groeperingen is er richting de directie van Ajax een voorstel gedaan om seizoenkaarthouders op Zuid 1 minimaal 12 keer te laten gebruiken.

Maar dan zit je nog steeds met een groot gedeelte van VAK410 wat niet verplaatst kan worden. Hoe los je dat op?
De verwachting is dat niet iedereen van VAK410 naar Zuid 1 wil verhuizen. Of dat niet iedereen op Zuid 1 wil blijven staan. Voor deze personen is er de mogelijkheid om over te schrijven naar een ander vak in het stadion.

Ik ben seizoenkaarthouder op Zuid 1, word ik straks gedwongen om 90 minuten lang te zingen en te springen?
Iedereen beleeft een voetbalwedstrijd op zijn eigen manier, maar we zijn het er allemaal over eens dat de fanatieke supporters achter het doel horen te staan. De vakken 126 t/m 128 bieden hier straks alle ruimte voor. Voor de vakken aan de zijkanten van Zuid 1 verandert er niets aan de situatie. Hier kan men net zoals nu het geval is zitten. Uitgezonderd kakkerlakken & psv thuis. Dan worden het gewoon staan vakken.

Wat heeft de verhuizing van VAK410 nog meer voor gevolgen voor Zuid 1?
Met VAK410 verhuizen ook de faciliteiten mee, zoals het hekje, versterkt geluid en de drums, en alle vlaggen & bandiries.

Wat moet ik doen om aan te geven of ik op Zuid 1 wil blijven of niet?
Als je seizoenkaarthouder bent op Zuid 1 dan heb je van Ajax een e-mail gekregen met een link naar een formulier. Hierin kan je aangeven of je wil blijven of niet. Seizoenkaarthouders van VAK410 hebben een soortgelijke e-mail gekregen waarin ze aan kunnen geven of ze willen verhuizen.

Binnenkort gaan afvaardigingen van verschillende supportersgroepen met elkaar rond de tafel om hier verder over te overleggen. Informatie volgt daarna.

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts

14 Comments

  1. antonajax

   Dat geeft wel extra sfeer denk ik.. Hoewel ze staan er nu ook altijd al dus de stoeltjes hadden al weinig nut daar?

   1. De Ajacied

    Super gaaf,
    Voetbal is staand het mooiste om te bekijken echt waar !!!!
    ❌❌❌

 1. dioajax

  off topic:heb gelezen dat ajax bijna rond is met sneijder….is sneijder en huntelaar de nieuwe en ervarende versterkingen voor volgende seizoen???

  1. Amoebe

   Nou als ik eerlijk ben mag Sneijder van mij even verderop gaan kijken….dat kan weleens een hoop diva gedrag opleveren ?

Comments are closed.