Moeizaam Ajax blijft op titelkoers

0420heerenveen-ajax_dijks

Ajax is na de 2-0 overwinning op SC Heerenveen weer een stapje dichterbij de landstitel. Twee treffers van spits Arek Milik hielpen de club na rust aan de broodnodige zege in het Abe Lenstra Stadion, waardoor de formatie van Frank de Boer de marge met psv weer terugbracht naar 6 treffers.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Het eerste gevaar kwam in Friesland van de thuisploeg via Mitchell te Vrede, die Jasper Cillessen met een krachtige kopbal aan het werk zette. De beste kansen waren voor rust echter voor Ajax, maar aanvoerder Davy Klaassen schoot veel te slap in waardoor doelman Erwin Mulder redding kon brengen voor heerenveen, terwijl Milik een voorzet van Thulani Serero net naast de voor hem verkeerde kant van de paal gleed.

Penalty
Na ruim tien minuten in de tweede helft mocht Milik voor de tweede keer in vier dagen aanleggen van elf meter, nadat Kenny Otigba hands had gemaakt na een voorzet van Mitchell Dijks. Net als tegen FC Utrecht schoot Milik in de benedenhoek raak. Kort daarna besliste de Pool het duel op aangeven van diezelfde Dijks.

Met nog twee duels te spelen heeft Ajax zo weer evenveel punten als PSV, en is het doelsaldo na speelronde 32 intact gebleven. De Amsterdammers houden een voorsprong van plus zes. Smetje op de overwinning was de volstrekt onnodige gele kaart voor Dijks die hem een schorsing oplevert voor het volgende duel; thuis tegen Twente.

sc Heerenveen-Ajax 0-2 (0-0)
58. Arek Milik 0-1 (strafschop)
65. Arek Milik 0-2

Scheidsrechter: Gözübüyük

Opstelling SC Heerenveen:
Mulder, Marzo, Otigba, Van Aken, Bijker, Vd Berg, van den Boomen, Thorsby, Zeneli, Te Vrede (74.Veerman), Larsson (74.Slagveer)

Opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Serero, Klaassen (83.Sinkgraven), Gudelj; Schöne (46.El Ghazi), Milik, Younes (75.Fischer)

Related posts

22 Comments

  1. creutz1977

   Zo is dat… Milik weer grote klasse… werkt ook als een beest… Kunnen een aantal een voorbeeld aan nemen… Klaassen wederom matig.. Geen enkele tweede bal was voor hem… Schone, Ghazi onzichtbaar had daar liever Cerny gezien… Die brengt bravoure…. nou nog twee wedstrijden bikkelen

  2. De seijs

   al is het moeizaam het zijn toch weer 3 punten. klasse milik met je 2 doelpunten.

  3. antonajax

   Zondag word alles tegelijk gespeeld dus is de psychologische druk ook wat minder groot. Hopelijk dan én mooi voetbal én een mooi resultaat

 1. woody79

  was huilen met een grote UI. Cillessen ziet geen reet met dat ding. We krijgen een pingel 3e rangs. Nog dubieuzer dan zondag. Teigetje vond ik een +. Maar de jochies waren niet aanwezig vandaag

  1. creutz1977

   ik weet niet hoor, maar was een zuivere pingel… Ben dat gejank over pingels wel zat… geef er de komende 2 wedstrijden ons ook nog maar 4… prima

    1. creutz1977

     haha nee dat is wel een beetje bruut… Maar hij had ze ook niet strak langs zijn lichaam… tegen Utrecht vond ik Lucky gegeven maar nu word er wel overdreven gedaan…

     1. Remco425

      Ik vond de pingel ook zwaar gestraft, werd van een meter op z’n arm geschoten. Maar veel scheidsen geven hem hiervoor. Ik vind hem zeker minder discutabel dan zondag, maar veel terechter dan die van pisvee een dag eerder. Die was gewoon duidelijk buiten de 16, maar daar hoor je niemand over. Niks geen hetze of kamervragen…

 2. slm020

  Viel mij mee eerste helft was weer niet best !! 2de helft na die penalty stukken beter ! Nu gelukkig 1.5 week rust en hopen dat ze thuis tegen Twente er weer fris en fruitig bij staan en knallen !! En gelukkig allemaal om 14.30 spelen 😉

 3. Niels1983

  Kom op Woody deze pingel was wel zuiverder als die van zondag ze hand stond opzij dus naar de bal toe

   1. Indojood

    Ik ook niet. Al 2 jaar niet. Tuurlijk hoop ik dat we kampioen worden maar we zijn naar een bedenkelijk niveau gezakt.

    “Je hebt namelijk zowel kwaliteit als resultaat nodig. Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.” Johan Cruijff

  1. woody79

   sorry niet mee eens. die van zondag vond ik zeker (u)terecht. welkom trouwens. aan de hand:) van de beelden zie je nauwelijks zijn hand

 4. Niels1983

  De scheidsrechters houden een regel aan en zijn niet consequent als je arm niet strak langs je lichaam hangt is het hands en btw wat betreft de pingel van PSV vond ik er ook geen de overtreding werd erbuiten ingezet dus had het een vrije trap moeten zijn

 5. EugAjax

  Niet helemaal eens. Vorig jaar was Ajax heel slecht dit seizoen richten ze zich meer op. En hebben voldoende goede wedstrijden gespeeld. Ook gister was tweede helft gewoon heel goed. Het is inderdaad niet zo sprankelend als Cruijff (geen titel als coach)en van Gaal jaren, maar die hadden meer tijd om aan team te bouwen. Andere tijden dus. Ik blijf zeggen als ze nog twee jaar bij elkaar blijven met een of twee versterkingen dan gaan ze en nog beter spelen en ook in Europa meedoen

  1. Indojood

   Hoop het Eug. Zoals vroeger is welhaast onmogelijk. Eriksen was wel zo’n beetje de laatste typische Ajax speler, hierna is het vooral zwoegen geworden.

 6. Remco425

  Het was inderdaad niet om aan te zien, maar op dit moment zijn de 3 punten ff heilig.

Comments are closed.