Van Bruggen verlaat Ajax en gaat spelen voor Psv

0528damian_van_bruggen

Damian van Bruggen leek aardig op weg naar het eerste elftal van Ajax en zat al een enkele keer bij de selectie van Frank de Boer. Toch maakt de verdediger een opmerkelijke overstap en heeft hij een contract getekend bij Psv. De overeenkomst loopt tot de zomer van 2018, met de optie op een extra jaar in Eindhoven.

Het plan dat Psv heeft geschetst, spreekt me enorm aan. Ik ben aardig onderweg, maar kan op trainingen en in de Jupiler League nog veel leren. Binnen één á anderhalf jaar hoop ik hier in het Philips Stadion te spelen”, zegt Van Bruggen op de website van Psv. Tevens laat Van Bruggen weten dat zijn familie ook achter de overstap staat. ‘Ook zij zijn blij met deze overstap. Dat maakte de keuze heel makkelijk’.

Bron: Twitter

Related posts

50 Comments

   1. De Ajacied

    Vreemde zaak van deze jongen, dacht dat die lampekapjes een soort overeenkomst hadden met de top 3 om geen spelers weg te halen,
    Maar nu ineens niet meer de jankers uit Eindhoven
    ❌❌❌

   2. jood84

    ik hoop dat het hem wel heel goed afgaat. en wel te goed zelfs.. want dan betekens het dat Ajax zoals elke keer weer heb liggen slapen

    1. De seijs

     als hij goed is echt goed dan laat ajax hem niet gaan . wel een beetje vertrouwen hebben in je club.

 1. Geckoo

  Volgens mij moeten we eerder de vraag stellen hoe het kan dat zo’n jongen die bijna bij de selectie zit toch de overstap maakt naar Pisvee..

  1. Litmanen

   Toch niet goed genoeg? Die jongen die nu bij United speelt was blijkbaar ook geen uitzonderlijk talent toen hij een paar jaar jonger was. ( volgens Perez, die toen zijn trainer was).

   Overigens, misschien een reden om te kijken of Ajax die jongen een jaar aan de kant kan houden. PSV flikte dat met Bazoer.

   Lullig voor die jongen, maar zo werkt het blijkbaar tussen die clubs.

 2. Michielafca

  Vind dit heel bijzonder. Nu maar hopen dat het geen omgekeerd Bazoer verhaal wordt… dicht bij de a selectie en dan naar een ploeg waar jeugd zelden tot nooit een kans krijgt.

 3. San Marco

  Als je eenmaal bij pisvee zit zullen alle bruggen naar een droomcarrie heel snel instorten voor je… Eikel!!

  1. Charka53

   Kom op San Marco we komen hem in de toekomst weer tegen en dan Verlies hij gewoon van diegene die hem hebben groot getracht.

 4. -buitenkantje rechts-

  Ben benieuwd wat de reden is achter zijn vertrek.. Een plan voor de toekomst zal Ajax toch ook hebben met deze jeugdspeler.. PSV ziet kennelijk wel perspectief in deze jongen.

 5. In memory of J.C.

  Goh, homo, landverrader, eikel ….. Tsjonge. Hoog niveau. Succes van Bruggen, je zal je redenen hebben.

  1. jood84

   ja ik snap dat ook niet imojc, die jongen heeft jaren voor onze club zijn best gedaan en ziet waarschijnlijk weinig kansen en wil spelen. dan ga je het ergens anders proberen en dat is logisch

 6. afcadeluxe

  hij zat met 20jaar nog steeds niet bij het eerste (ja,op de bank)dus een van meerderen die de laatste stap niet kunnen zetten,dus onvoldoende voor ons

 7. Iamsterdam2015

  Ja precies michielafca. Een omgekeerde Bazoer situatie of Lens toen de tijd en nog een paar. Maar ja, als je goede spelers voor je hebt houdt het op.

  1. BobbyHaarms

   Misschien heeft hij, nu het plan Cruijff nagenoeg helemaal overboord is gelazerd, wel meer vertrouwen in een carrière bij een club die tot voor kort door ons werd uitgelachen vanwege de “affaire Bazoer”

   1. Litmanen

    Wat heeft dit nu weer in Godsnaam te maken met het plan Cruijff!!!! Hebben ze dat wel bij PSV dan?

 8. Joep

  Jammer dat hij ons gaat verlaten. Hij zal wel een goede reden hebben. Maar als je op deze leeftijd nog niet in het eerste hebt gespeeld, wat heb je dan in Eindhoven te zoeken?

 9. Johan065

  Jammer maar als het niet durft om te vechten voor je plaats kun je maar beter gaan.

 10. Iamsterdam2015

  Misschien geen eerlijke kans? Misschoen te goeie spelers voor hem. Maar hij gaat naar PSV…… En dat is geen stap terug

Comments are closed.