Ajax stopt met A2 elftal

De_Toekomst

Ajax heeft besloten om vanaf seizoen 2016-2017 te stoppen met het A2 elftal. De afgelopen jaren staat het elftal al ter discussie met de telkens terugkomende vraag of het wel een meerwaarde heeft binnen de jeugdopleiding. De voor- en nadelen zijn zorgvuldig afgewogen door de betrokkenen, waaronder het Technisch Hart en interim hoofd jeugdopleiding Said Ouaali. Door dit besluit zal Ajax in het nieuwe seizoen nog maar met één jeugdelftal A-junioren spelen en dat is Ajax A1.  Met deze verandering wil Ajax het niveau van de oudste jeugd en de doorstroom naar Ajax 1 en Jong Ajax verbeteren.

Bron: Ajax.nl

Related posts

35 Comments

    1. De seijs

      Ik denk maar dat moeten we afwachten. Dat deze nieuwe opzet wel gaat werken er is inmiddels goed over nagedacht. Maar we gaan het zien.

        1. HURBIE

          Zo vallen de zwakkere eerder door de mand
          Alleen de jongens die meer tijd hebben om te ontwikkelen zijn hiervan de dupe

  1. Ajax nr 1

    Hier zijn zeker de meningen over verdeeld. Ik denk dat het goed is om de A2 te behouden ivm 1ste jaars B talenten nu zouden dus iedere keer alles wat doorstroomt uit de B de helft van afvallen. Het talent moet ontwikkelt worden en sommige groeien pas in het 2 jaar A of B enz. Dit gaat ten kosten van de ontwikkeling van je talenten. Dus de doorstroming gaat achteruit. De A1 zal ook niet meer om de prijzen mee gaan doen omdat je nu in de A1 1 ste jaars laat voetballen. Ik zeg niet doen.

    1. Indojood

      Prima verwoord, Ajax nr 1. Ben het helemaal met je eens. Dit is gewoon de kaasschaaf over de jeugdopleiding halen. Kan nooit de bedoeling zijn.

      1. dickst14

        Ook eens. Hier gaan ze in de toekomst nog spijt van krijgen. Denk bv aan Bergkamp als voetballer vroeger.

  2. De Ajacied

    Slim als het alleen maar geld kost en nix oplevert, sorry spelers van A2 en B2
    Maar thats live
    ❌❌❌

    1. Velibor

      B2 blijft toch had ik begrepen? De beste van b1 en b2 komen dan in deA1 tja en de rest valt af dat is hard maar dat is bij alles je kunt niet tot in den treure blijven pamperen met die gasten,kijk naar die gast die naar Twente gegaan is ,hoor je er nog wat van? Niet dus.

  3. Mooi

    Ik vind dat je zo iets juist niet moet doen dat elftal is gewoon nodig een À 1 is gewoon te weinig.Het gaat al jaren zo dat hoort gewoon bij de jeugd opleiding .

    1. Remco425

      Maar als de ervaring is dat de A2 geen toegevoegde waarde heeft is het zinloos. Kwaliteit boven kwantiteit.

  4. Indojood

    Lastpak is weg, jaknikker voor in de plaats en de kaalslag kan beginnen. Het excuus “geen toegevoegde waarde” vind ik discutabel als je ziet tegen wie A2 speelt. Dan doe je echt iets verkeerd als je daar geen toegevoegde waarde uit kan halen. Mooie poule om B-spelers te testen tegen fysiek sterke tegenstanders.

    1. De seijs

      Ja ajax doet alles fout en jij bent God jij weet het altijd beter .Hè indojood

          1. De seijs

            hahahaha je zou niet meer reageren. Maar je bent zo voorspelbaar je bent zo uit je tent te lokken. Enne morgen ook weer werken. Of zullen wij dat weer voor jou doen! Mvg de Seijs

          2. Indojood

            Natuurlijk blijf ik reageren. Alleen op dat betreffende topic toen je als een relnicht achter me aanzat heb ik gezegd het erbij te laten. Heb altijd wel tijd en zin om een domme lul als jij hier een paar virtuele draaien om je oren te geven. Het is gewoon wachten op de volgende domme opmerking die ongetwijfeld gaat maken.

      1. In memory of J.C.

        He de Seijs, droplul, ik heb nog een bijdrage tegoed van je. Wel met respect he. Dat staat hoog in het vaandel he.

  5. BobbyHaarms

    De mensen die de jeugd goed konden opleiden zijn eruit gegooid dus ja dan kan er wel een elftal minder. Heb hier geen goed gevoel bij.

  6. Hoeda Fak Ajoe

    Lastige maar zakelijk en voetbaltechnisch juiste beslissing. Hoe vervelend ook voor de betrokken jongens. Dit is overigens wel in lijn met de gedachten van Cruijff. Ook hij heeft in het verleden een buslading jongens naar huis gestuurd omdat hij geen zin had in pappen en nathouden. We zijn geen amateurclub, waar je alleen voor je ontspanning speelt. Of je wil of niet, dit is een professie.

Comments are closed.