Van Hanegem: ‘Makkelie moet zijn fluit inleveren’

0417ajax-utrecht_penalty

De gegeven strafschop tijdens Ajax – FC Utrecht was natuurlijk discutabel en nadat scheidsrechter Makkelie na afloop ook nog eens toegaf dat het geen pingel was dan kun je op maandagmorgen natuurlijk commentaar verwachten uit een bepaalde hoek. Opper Calimero Wimpie van Hanegem is dan ook laaiend en eist dat Makkelie zijn fluit gaat inleveren bij de KNVB.

‘Na de gegeven strafschop ben ik de tuin ingelopen want dit kan gewoon niet. Ik kan me heel goed indenken hoe die spelers van FC Utrecht zich voelden, en die van PSV’ schrijft Van Hanegem. ‘Want dit kan een heel cruciaal moment voor het kampioenschap zijn geweest. Iedereen kan een fout maken maar hier had je zelfs geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om dat te zien. FC Utrecht kan deze wedstrijd nooit winnen. Je zag meneer Makkelie het langzaam opbouwen. Hij begon ermee om Ajax kleine voordeeltjes te geven. Dat was heel irritant. Ik weet zeker dat de KNVB vindt dat er niets aan de hand is. Maar ze zouden zo flink moeten zijn om die man voorlopig te schorsen. Ik zou zeggen: inleveren maar die fluit, chef.’

Bron: AD

Related posts

66 Comments

      1. rickert

        in het kader, beter goed gejat, dan slecht bedacht herhaal je maar even letterlijk wat ik comment?

    1. De seijs

      In voetbal heb je wel eens geluk en je hebt wel eens pech. Maar deze scheids gaf na tv beelden gelijk toe dat het geen pingel was. Ik denk dat Willem vroeger en nu nog steeds dat hij de beste is / was. Willem je krijgt van mij een dikke onvoldoende.

      1. De Ajacied

        En van Hanegem zijn stembanden ??
        Hoeveel pingels hebben die kakkies onterecht gekregen dit seizoen? Minimaal 6
        Dus niet zeiken Kromme
        ❌❌❌

          1. Indojood

            Willem leverde Truus in voor een jong model. Kostte hem een paar knaken maar dit model bleek zakelijk onderlegd te zijn dus Willem had maar tijdelijk last van een lege portemonnee. Sneu voor Truus, dat wel.

      1. jood84

        iedere club heeft weleens een penalty gehad die onverdient was. ik snap dat gepiep en gemauw allemaal niet om 1 penalty

        1. FdB=Ajax

          Dat heet emotie.
          Probeer je maar eens voor te stellen hoe dit forum eruit had gezien als psv zo’n penalty gekregen zou hebben.

    1. Amoebe

      Oh jij vind het geen schande wat er gisteren is gebeurt?

      Hij is vaak/altijd zuur richting Ajax maar in dit geval heeft hij gewoon gelijk.

      1. rickert

        Dat hij een ontzettend grote fout maakt, dat is een feit. maar als elke scheidsrechter die grote fouten maakt moet stoppen, dan kan Kuipers elke wedstrijd gaan fluiten.

        1. Amoebe

          Hoe reageert de telegraaf met zulke zaken?

          Een grote club heeft een eigen krant….dit is in elk land zo. Zie het als een compliment.

          Ik snap werkelijk niet dat mensen zich elke week zo kunnen ergeren aan van Hanegem.

          Toch mooi man…het Calimero-gevoel? Maar ook de clubliefde.

          Hier lopen ook zat gasten rond die werkelijk alles door een Ajax bril zien en niets objectief.

          1. Indojood

            Ik ben het je eens, Amoebe. Ik erger me helemaal niet aan hem, vind zijn overduidelijke voorkeur juist mooi. Het is ook allemaal onderdeel van het spel.

      2. Basl

        Aan het begin van de competitie kreeg kuijt 5 penalty’s waarvan er 3 niks waren. Toen riep hij: tja…kan gebeuren, soms heb je geluk…

        1. Amoebe

          En toen stonden ze hier ook op de achterste poten.

          Ik snap werkelijk niet dat niemand daar de charme van in kan zien!

      3. antonajax

        Ik vond het geen schande nee. Makkelie staat op 1 lijn (lees achter) de overtreding. Hij ziet vanuit daar dus dat milik in de schaar word genomen. Penalty dus. Na 3 herhalingen vanuit alle hoeken is het zeker discutabel. Maar hij moet in 1 seconde beslissen. En dat was gewoon de juiste?

  1. rickert

    en Van Hanegem moet zijn pen neerleggen en stoppen met colums schrijven.. zo’n grote voetballer moet zich niet verlagen en zichzelf zo belachelijk maken. Willem ademt in inobjectiviteit en lijkt ze nou ook niet allemaal op een rijtje te hebben. De eeuwige verheerlijking van Feyenoord en negativiteit op ons is lachwekkend.

  2. Charka53

    Het is een oude gefrustreerde kakkerlak , een scheidsrechter moet in een splitseconde oordelen en iedereen ziet in de herhaling uit verschillende hoeken of het wel of niet de juiste beslissing is nu valt hij in het voordeel van Ajax en het hele land is in Rep en roer . maar hoor je wimpie over het asociaal gedrag van Kramer ,niet dus laten we aan hem geen worden meer vuil maken.

  3. In memory of J.C.

    In de laatste 5 wedstrijden met zo’n competitiestand krijgen dit soort zaken altijd meer aandacht. Niemand praat erover dat PSV misschien wel punten had laten liggen als een pingel niet gegeven was of dat Ajax meer punten had gehad wanneer Ajax juist wel een paar keer terecht een pingel had moeten hebben. Een foutloze competitie is onmogelijk in de huidige vorm. Straks scoort PSV misschien de winnende in de 94 minuut terwijl er volgens de tijdwaarneming al 20 seconden daarvoor afgefloten had moeten worden. Shit happens en nu is het zoals vanouds weer eens lucky Ajax.

  4. daniellieuwe

    Die Higler dan bij Feyenoord – Groningen. Die Kramer had al lang rood moeten hebben maar daar heeft van Hanegem het dan niet over.

  5. ajaxhoger

    En dat zegt Van Hanegem , is hij vergeten dat feyenoord begin dit jaar niks als penalty,s kreeg , ook die er geen waren , hetzelfde met psv .
    De ene keer heb je het mee de andere keer tegen , ik vind het nu niet erg , geen een ajacied denk ik .

  6. polaroids

    Vanuit de positie waar de scheids stond was het logisch dat hij een strafschop gaf. Had die speler Milik ook niet van achteren moeten aanvallen….

  7. Niels1983

    Mooi gezegd antonajax
    Is er wat met Ajax dan moet hij altijd weer wat zeggen heb hem niet over kramertje gehoord

  8. f-side64

    die seniele en alles onderschijtende kakkerlak is het begin van het seizoen wellicht vergeten toen 010 zuid de eerste 4 wedstrijden penalty’s mee kregen waardoor die gnoom genaamd d.kuyt nu topscorer is van dat ongedierte clubje

  9. Indojood

    Schitterend gesproken van Willem. Ik heb een zwak voor die man. Was een geweldige speler en ik kan erg genieten van zijn partijdigheid, cynisme en frustratie. Ik zou zeggen ga zo door, Willem.

  10. Indojood

    Even de situatie schetsen:

    Voormalig speler/trainer van 010 zuid schrijft stukjes in 010 krant en verberg zijn voorkeur/clubliefde niet. Schroomt echter niet om ook zijn eigen club te bekritiseren.

    Ik snap echt niet waarom mensen hier zo boos om worden. Het is toch allemaal onderdeel van het spel in de media. Niet zo serieus nemen.

  11. Slingertje.

    Laat hij zich eens drukmaken over dat aso-gedrag van die krankzinnige kramer maar daar hoor je hem niet over.
    Die had dieprood moeten hebben.

    1. Remco425

      Jawel, vond hij ook een rode kaart, hij vond ook dat je dit kon zien aankomen en dat Kramer in de rust al had moeten worden gewisseld.

  12. Slingertje.

    Opvallend gisteren.
    Bij Barca een mooi applaus voor Johan Cruijff vanaf minuut 14 tot 15 en bij Ajax helemaal niets gisterenmiddag.
    Dit hoort in de Arena ook te gebeuren bij elke thuiswedstrijd.

  13. Remco425

    Het begint lachwekkende vormen aan te nemen. Ineens kan deze beslissing allesbeslissend voor het kampioenschap zijn! En iedereen neemt het klakkeloos over. Wat er in de overige 33 speelrondes gebeurt(de) is dus niet meer belangrijk. Het kampioenschap valt of staat met de wedstrijd van gisteren….

    1. -buitenkantje rechts-

      Precies.. Beslissingen in de 1e of 6e wedstrijd kunnen net zo goed beslissend zijn geweest.. Nu ligt iedere beslissing onder een vergrootglas.. Accepteer dat er af en toe verkeerde beslissingen worden genomen.. Over een heel seizoen genomen maakt het niks uit.

      1. Remco425

        Inderdaad. Als psv zonder hulp van de scheids bijvoorbeeld niet van PEC gewonnen had, stonden ze nu 5 punten achter en kon psv Ajax nu niet steeds onder druk zetten de avond ervoor. Had Ajax misschien ook wel gewoon van utrecht gewonnen, maar dat is koffiedik kijken. Maar iedere week worden meerdere van dit soort fouten gemaakt, maar dit is ineens een fout in de overtreffende trap. Maar goed, de media kickt tegenwoordig alleen nog op sensatie en er is maar 1 club in Nederland waar dat te halen valt. De grootste club van t land.

  14. Tommy827

    Hoorde van hanegem ook niet toen 010 begin dit seizoen een paar wedstrijden won omdat die kakkies strafschoppen kregen

  15. In memory of J.C.

    Ik lever bijna dagelijks mijn fluit in, geen enkel probleem hoor 🙂

  16. f-side64

    tja als dementerende ex kakkerlak is het extra hard te verteren dat dat ongedierte clubje al weer geen kampioen word al doen ze nog zo hun best ze zullen het altijd afleggen tegen AJAX en 040

  17. Ptr

    Van Hanegem heeft al heel lang geen fluit meer.
    Interesseert me geen fluit wat hij zegt.
    Hij kan er geen fluit van.
    Kromme fluit.

  18. San Marco

    Op zijn kopie staat een eierdoppie… Ahoy Ahoy!!
    Je hoort hem natuurlijk niet over kramer, lekker selectief!!

    1. In memory of J.C.

      Zouden wij wat over onze eigen spelers zeggen dan als die de tegenstander beetje lopen te zieken? Denk het niet. Van Hanegem is 010 dus zijn commentaar heel logisch. Beetje apart dat we het altijd hier lezen. Hoort op de 010 site.

    1. In memory of J.C.

      Wij zouden op gelijke wijze gereageerd hebben dus dat maakt ons dan ook …….?

  19. Kuijff

    Van Hahahahanegem.

    Niet serieus nemen, dit hoort toch bij stemmingmakerij over en weer?

    Als ik had gestaan waar Makkelie stond, had ik ook een penalty gegeven.

  20. -buitenkantje rechts-

    Reacties v Hanegem kan je niet meer serieus nemen.. Je leest het.. Fronst je wenkbrauwen..of erger, lacht erom en gaat weer verder. Niks verandert door zijn uitspraken.. Niemand die echt luistert.. Meer een vermakelijke clown die ongenuanceerd zijn frustraties in de media mag uiten..
    En dan je voorstellen dat hij op Cruijff na gezien werd als Neerlands beste voetballer..

  21. Flyer

    Joh bekijk ook even alle gegeven penalty s aan Feijenoord van afgelopen jaren… Zitten er ook een paar bij die meer dan discutabel te noemen zijn. Als je het voortouw zou nemen voor een een video referee dan mag je je mond open doen maar zolang je traditioneel alleen achteraf iets loopt te roepen heb je geen recht van spreken..

Comments are closed.