KNVB: ‘Beslissingswedstrijd niet aan de orde’

ajax-psv_logo

Door het gelijkspel tegen FC Utrecht staat Ajax gedeeld eerste in de strijd om de landstitel. Samen met PSV zijn er 75 punten gehaald uit 31 wedstrijden waarbij Ajax een beter doelsaldo heeft dan PSV. De KNVB heeft inmiddels laten weten dat er geen beslissingswedstrijd zal plaatsvinden mochten beide ploegen na 34 wedstrijden ook een gelijk aantal punten hebben.

Wanneer beide ploegen met een gelijk puntenaantal eindigen dan zal er gekeken worden naar het doelsaldo waarbij Ajax nu het voordeel heeft van zes doelpunten. Mocht PSV de achterstand van zes doelpunten nog weten goed te maken in de laatste drie wedstrijden dan is het aantal gescoorde doelpunten doorslaggevend. Dit is met 77 tegenover 74 juist weer in het voordeel van PSV. Bij een scenario van een gelijk aantal punten en doelsaldo dan zal de onderlinge confrontatie de doorslag geven. Dat is in het voordeel van Ajax. De laatste factor, een beslissingswedstrijd, is niet aan de orde.

Bron: KNVB

Related posts

21 Comments

   1. De Ajacied

    Tuurlijk pakt Ajax de titel, gewoon 3 wedstrijden vol erop klappen, en hij is binnen⭐️⭐️⭐️

  1. AjaxKat

   Hè ik dacht dat er in zo’n geval sinds een paar jaar ook wordt gekeken naar het onderlinge resultaat tegen PSV (1-2 thuis en 0-2 uit, voordeel voor Ajax toch?). Te triest voor woorden dit.

  2. De seijs

   ajax alle zeilen nu bij zetten . En Frank de beste moet spelen. Dan moet het geen probleem zijn om overtuigd kampioen te worden. Komop ajax laat nu je tanden zien.

 1. Charka53

  Het zou wel er leuk zijn dat op laatste speeldag alles gelijk staat en dat we op de onderlinge wedstrijden de winst pakken !! wat zullen die lampjes branden van verdriet.

  1. Indojood

   En wel met meer dan twee doelpunten verschil. Ik weet het, ik vraag nu heel veel maar 6 goals is echt niet zoveel.

  1. woody79

   homo. gaan wij aangifte doen van alle onterechte beslissingen pro lampekappenland

Comments are closed.