Frank de Boer: ‘Als jullie niks horen, ben ik er volgend jaar nog gewoon’

0403ajax-pec_deboer

Frank de Boer zal volgens hem aankomend seizoen nog steeds bij Ajax blijven. Er is nog geen zicht op een andere club en het contract wat hij heeft, is doorlopend. Toch laat Frank doorschemeren dat een buitenlandse voortzetting van zijn carrière tot de mogelijkheden behoort.

‘Ik wil me nu alleen concentreren op dat vijfde kampioenschap. Als jullie niks horen, ben ik er volgend jaar nog gewoon. Ik heb ook nog een contract doorlopen. Ik ben ooit door Liverpool benaderd, maar dat was wel een hele interessante club. Tottenham Hotspur ook. Ik zou ook in Duitsland kunnen werken. De Duitse, Spaanse en Engelse competities vind ik de mooiste. Als ik een goed gevoel bij een club heb, zal ik daar zeker naar luisteren. Je weet dat je hier aan bepaalde regels vastzit; je kan niet zomaar even die speler halen want die bedragen betalen we niet. Uiteindelijk ga je naar een competitie waar dat wel makkelijker is, dat is wel een nieuwe uitdaging.’

Related posts

33 Comments

 1. antonajax

  Van mij mag het Frank. Alleen moet je wel wat aan de speelstijl gaan veranderen. Resultaten zijn prima sinds jij er zit maar het spel is vaak geen reet aan!

  1. antonajax

   Ik snap niet dat er ‘supporters’ zijn die termen als: ‘rot op’ en ‘wegwezen’ gebruiken.
   Nogmaals hij heeft ons 4 en bijna 5 KAMPIOENSCHAPPEN bezorgt. Dit is ongekend! Beseffen jullie dat wel?
   En ja ik vind de speelstijl ook drama de laatste paar jaar maar toon wat meer respect voor onze held FdB

 2. Amoebe

  Velen zullen het anders zien maar een andere trainer geeft nog geen beter voetbal!

  Het zit dieper….de jeugdopleiding, inkoopbeleid, spelers, koffiejuffrouw, supporters.

  Het DNA moet weer veranderen…..het aanvallende voetbal zit niet meer in de genen…..

  Het is allemaal niet zo makkelijk vrees ik.

  1. Velibor

   Inderdaad en als zon trainer 5x achter mekaar verliest met bv 4-3 dan zeggen óók wij met zen allen dat het wel leuk is om naar te kijken maar dat het geen realistich voetbal is oid, het gaat om CL en dus de pegels, maakt niet uit of stadion vol zit want de rest levert toch vele malen meer op dus denk dat er niet zoveel verandert.

  1. Charka53

   Frank mag blijven maar graag wat opportunistisch voetbal graag we zien graag aanvallend voetbal

 3. kanu

  Laat hem maar blijven . moeten gewoon eens met de geldbuidel rammelen . Ze laten hem wat dat betreft In de steek.

 4. Indojood

  Ik vind het tijd voor een nieuwe trainer. Het loopt al twee jaar niet. Merk ook aan FdB dat ie toe is aan een nieuwe stap. Hij wacht nu op de juiste club maar als deze niet langskomt zijn wij optie 2. Ik denk dan dat hij niet meer 100% gemotiveerd is en dat begrijp ik volkomen. Hij geeft ook zelf aan dat ie moeite heeft met de beperkingen en regels van hier.

  1. Remco425

   Maar is dat niet bij iedereen zo? Als er een mooie grotere club langs komt zijn ze allemaal weg. Dus of ze het nou uitspreken of niet, Ajax is altijd 2e keus.

   1. Indojood

    Bij de meesten wel. Echter, Frank wil blijven als er niks voorbij komt maar uit wel zijn frustratie over de beperkingen op transfergebied. Ik vind dat geen gezonde basis voor een 100% gemotiveerde trainer. Blijkbaar is het opleiden waarover hij een paar jaar geleden (toen hij inderdaad Liverpool afwees) nog vol enthousiasme over sprak, niet meer leidend. Ik begrijp dat volkomen. Maar Ajax heeft niets aan een trainer die nu liever in het buitenland zit.

    1. Remco425

     Dat ben ik gedeeltelijk met je eens. Ik denk dat Frank altijd wel gemotiveerd is, maar kiezen voor Ajax is kiezen voor een moeilijke weg. Dat is een uitdaging, maar kan na een aantal jaren wel vermoeiend worden.

 5. Germain

  Een nuchtere NoordHollander, niet impulsief, fatsoenlijk, eerlijk, met heel veel voetbalverstand. Ajax gaat daar van profiteren de komende jaren, ook als hij niet blijft. De selectie herbergt veel talent en Ajax heeft veel geld. Allemaal dankzij….. Juist FDB.

 6. Ajax nr 1

  Ik hoop dat er snel een club voor jou komt maar niet alleen voor jou zodat jij en je vriendjes snel maar dan ook heel snel weg zijn. Dit spelletje ben ik meer dan zat. Zowel qua voetbal als de rest van de praktijken. Voor mij is de maat vol.

 7. paullus

  gauw gaan frank
  we hebben het nu wel gezien dat kut spel wat je ons wekelijks voorschotelt

 8. Mooi

  Hij heeft wel een hoge pet van zijn eigen ik op , hij denkt dat hij een top trainer is en de clubs voor het uit zoeken heeft .en als dat niets wordt blijft hij bij Ajax vindt ik ego gedrag.

 9. In memory of J.C.

  Frank ik ben eerlijk, ik hoop dat er een mooie club komt voor je deze zomer. Natuurlijk ben ik je meer dan dankbaar voor de 4 titels tot nu toe maar je krijgt het helaas niet voor elkaar om er een mooie show van te maken. Een aantal plekken moeten misschien opnieuw worden ingevuld en hier en daar wat aanpassingen mbt salaris voor wat meer doorgewinterde aankopen. Hoger salaris voor de huidige selectie is voor 90% uit den boze. Een naam voor een nieuwe trainer heb ik niet direct maar het moet iemand zijn die meer vooruit denkt en die arrogante kwastjes aan het rennen krijgt. Ik ben echt toe aan een andere, ik hoop frisse, wind.

 10. jood84

  Ik vind dat we Frank dankbaar mogen zijn voor de titels, maar hem ook een transfer mogen gunnen naar een leuke club voor hem

  1. BobbyHaarms

   Dat willen we allemaal. Maar we mogen dit seizoen al blij zijn als we überhaupt in die pot voor de CL terechtkomen..

 11. -buitenkantje rechts-

  Het is niet leuk om te zeggen.. FdB heeft een hoge sympathiefactor. Maar sinds hij trainer/coach is van Ajax vind ik het moeilijk te genieten van het vertoonde spel. Het wervelende Ajax.. Met individuele hoogstandjes.. In hoog tempo de tegenstander gek draaien.. Vastzetten op eigen helft.. Het 1x raken.. Opkomende spelers.
  Ik zie het niet.. Al heel lang niet meer..
  Ik heb in eerdere reactie al eens aangegeven dat ik niet de vinger er achter kan krijgen waar dat precies aan ligt. Je kan zeggen.. Ze kunnen niet beter..zijn te jong.. Maar ik zie ook de INTENTIE niet eens! En dat is denk ik toch echt de hand van FdB. Ajax moet Frank danken voor 4 titels.. (Misschien 5) Maar er moet nu echt wat gebeuren aan het vertoonde spel.. Het verbaast me eerlijk gezegd dat we met dit slechte spel bovenaan kunnen staan. Ik krijg een vieze smaak in m’n mond dit te moeten zeggen.. Ajax is een verdedigende ploeg geworden die hoopt met wat opportunisme tot kansen te komen..
  Frank, veel succes bij je nieuwe club…

 12. Valentino

  Wordt eens tijd dat je uitspreekt dat je bijv. 5 jaar blijft en dat we niet elk jaar gaan speculeren.

 13. Indojood

  Prima analyse, BR. Zo denk ik er ook over. Ik schaam me voor het voetbal wat Ajax de laatste jaren laat zien.

 14. Ptr

  Nog 10 jaar FDB!!!
  Welke trainer heeft dit resultaat gehaald!
  Open trekken die portemonnee voor een aantal betere spelers
  De goede meer betalen
  Wekelijks amusement bieden
  Prijzen Bus Seats X 3 ( kan makkelijk )
  Uitkomst ieder jaar champions bal. Dus meer inkomsten.

 15. AFCA my World

  Rot op zal ik niet zeggen,maar heb er geen probleem mee als hij vertrekt,ja er zijn 4 kampioenschappen bij gekomen maar dat was niet omdat Ajax zo goed was (kon je ook in Europa zien) maar omdat de andere nog slechter waren, het spelniveau is al jaren belabberd en ik zien er geen verbetering onder komen bij Frankie,daarom zie ik liever een nieuwe trainer komen,van de Brom bijvoorbeeld kan hij gelijk V Janssen meenemen, het liefst zou ik Bosz of Jonk zien maar die zijn onhaalbaar ! ps ik denk dat Ajax het kampioenschap toch uit gaat geven of er moet heel veel gescoord worden !

Comments are closed.