De Boer passeert Fischer vanwege negatieve houding bij Jong Ajax

10255vitesse-ajax_fischer1

Voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht liet Frank de Boer voor de camera van Fox Sports weten Viktor Fischer buiten de selectie te hebben gelaten als straf voor zijn houding bij Jong Ajax afgelopen maandag. Na dat duel moesten zowel Fischer als Sinkgraven op het matje komen bij de hoofdcoach. Sinkgraven stond vandaag tegen FC Utrecht in de basis. Fischer werd gepasseerd.

‘Slecht spelen vind ik niet erg, maar je moet wel inzet tonen en een bepaalde houding laten zien. Daar heb ik met een aantal spelers over gesproken. De houding van Viktor, zeker ook naar zijn medespelers toe, zinde mij niet. Als je meedoet moet je de kar trekken, dat heeft hij zeker niet gedaan. Daarom zit hij nu op tribune. Hij heeft het overigens wel goed opgepakt op de training de afgelopen dagen’, aldus De Boer.

Bron: FOXSports

Related posts

38 Comments

 1. Amoebe

  Terecht….ik irriteer mij ook al maanden aan zijn gedrag!

  Meneer denkt al een gearriveerde speler te zijn.

  Zo irritant om spelers met potentieel zo te zien falen.

  1. antonajax

   Idd en na zijn blessure is hij nooit meer de oude geweest. Is gewoon frustratie. Hij moet zich professioneel opstellen en een voorbeeld aan van Rhijn nemen!

 2. Charka53

  Daar ben ik het helemaal mee eens Amoebe die arrogantie zie bij veel van die jonge knapen ze hebben nog geen broek versleten en denken dat ze al zijn ,laat ze het maar even voelen Frank hopelijk leren ze er van.

 3. rickert

  Ik vind dit een meer dan terechte stap.. kan mij niet voorstellen, dat een jongen als Fischer bijdraagt aan de teamgeest met zijn individualistische arrogante houding.. Ook op basis van zijn voetballen verdienen anderen de plek meer.

 4. Litmanen

  Ben het eens met het aanpakken van jongens die zich niet kunnen neerleggen bij het degraderen naar Jong Ajax. Lijkt me trouwens ook iets voor Klaassen en Bazoer momenteel. Ben benieuwd hoe die omgaan met een terugzetting vanwege vormverlies.
  Ben bang dat De Boer zijn probleem dan iets groter is.

  Ik heb toch het idee dat De Boer met twee maten meet. Gisteren ook. Younes, makkelijk mannetje, wordt gewisseld, Ghazi, moeilijk ventje, mag ondanks zijn slechte spel blijven staan. H

  Van Rhijn en Schone zijn echte profs. Die gaan gewoon naar een mooie club aan het eind van het seizoen. Maken intussen geen problemen, dat scheelt straks met de transfersom. Het was De Boer niet opgevallen dat El Ghazi een door Ajax afgedankte back, die ook nog aan de verkeerde kant stand (links) de hele wedstrijd niet een keer voorbij kwam.

  1. Ajaxslied

   lol ik heb het idee dat je wat tegen el Ghazi heb.
   welke speler kwam er gisteren dan wel een man voorbij???
   Ze hadden alle 11 wel gewisseld kunnen worden en el Ghazi heeft nog een stuk of 8 voorzetten gegeven die niet eens slecht waren. de rest had al moeite met een bal over 5 meter spelen.

   1. Indojood

    Tsja, als de oogappeltjes van Litmanen kritiek krijgen dan moeten anderen er ook aan geloven. Want dat is niet eerlijk.

    Piep-piep-hallo, piep-piep-hallo, Calimero.

    1. Litmanen

     Gek genoeg zijn het toch mensen met mee eens. Ik heb geen oogappels, maar het lijkt er op dat De Boer die wel heeft. Voorzetten of niet, El Ghazi heeft niet een keer de achterlijn gehaald door een passeer actie, dat was nou precies de reden waarom El Ghazi speelde en Schone niet.

     Met Schone en Dijks waren de laatste weken het spel en de resultaten goed. Volgens mij heeft De Boer een tactische fout gemaakt gisteren, hoewel hij dat niet wil toegeven.

     En verder, je laat weer zien waarom jouw bijnaam idi-jood is. Waarom op de man spelen als je het niet met me eens bent? Kom eens met argumenten ipv met van die rare aanvallen. Het is een beetje zielig op deze manier.

     1. Ajaxslied

      lol waarom zou el Ghazi per se de achterlijn moeten halen als je de voorzet ook eerder kan geven en vaak ook een betere voorzet is omdat je dan nog inlopende mensen heb inplaats van dat iedereen al in de 16 staat. is ook veel moeilijker te verdedigen. kijk bijvoorbeeld naar die goal van milik tegen PSV

     2. Litmanen

      Ik begrijp je punt, maar kijk even hoe vaak hij bij een mislukte passeeractie de bal kwijtraakte. Balverlies is bij De Boer een doodzonde, tenminste, als het om bepaalde spelers gaat (Schone c.s.)
      Bij andere spelers vindt hij het inherent aan de speler…….

      Younes kwam zijn man wel voorbij, zowel rechts als linksom. Zijn voorzetten brachten gevaar. Maar hij werd wel gewisseld. El Ghazi als linksbuiten was daarna volkomen waardeloos.

      Ik denk dat dit aantoont dat De Boer de verkeerde keus maakte.

 5. Amoebe

  Oké ik begrijp wel wat je bedoelt nu maar ik vind het wel een vreemde reactie.

  Als iemand leert van zijn fouten moet hij zich toch weer omhoog kunnen werken?

 6. Niels1983

  Amoebe hoeveel kansen krijgt deze jongen wel niet ik heb Fischer altijd heel hoog gehad maar heb me zo zitten ergeren bij jong Ajax hij liep alleen maar met ze hoofd te schudden naar zijn medespelers

 7. Niels1983

  Ik hoop dat hij nog in zijn oude vorm komt maar ben bang dat het niet bij Ajax zal zijn

 8. Amoebe

  Nou ik vind dat hij zich nu in jong Ajax moet bewijzen….alleen goed trainen is niet genoeg!

  Laat hem maar door het stof gaan….maar afschrijven gaat mij te ver

 9. afcadeluxe

  hij heeft nu kunnen nadenken over zichzelf,hoop ik voor hem dat hij op zijn oude nivo terugkomt,die jongen heeft toch talent

 10. Slingertje.

  Ook Sinkgraven had op de tribune moeten zitten gisteren.
  Deze heren verbeelden zich heel wat maar presteren maar bar weinig.

  1. Kuijff

   Sinkgraven speelde slecht, maar toonde wel inzet.

   Fischer speelde slecht en deed alsof dat aan zijn medespelers lag.

   Dat is wel een groot verschil.

 11. Indojood

  Al met al is het toch doodzonde dat het mis dreigt te gaan met Fischer. Toen hij furore maakte in de A1 dacht ik echt dat we een topper in huis hadden. Heel Europa wilde hem hebben en hij liep mooi bij ons. Ik heb hem hier of op Ajax1.nl hem wel eens vergeleken met de Laudrup broertjes. Dat lijkt nu belachelijk maar ik geloofde echt in die jongen. Erg jammer maar mentaliteit plus kunnen omgaan met druk en een verwachtingspatroon zijn ook kwaliteiten die je moet hebben en ontwikkelen.

  1. Remco425

   Zeker Indo. Stak er bij de A1 echt bovenuit toen. Maar heeft het bij het 1e op een paar wedstrijden in het begin na, nooit kunnen waarmaken helaas. Ik heb hem al bijna opgegeven.

 12. fjonkman

  Ik snap er ook niet veel meer van. Fischer is hopeloos uit vorm sinds zijn blessure. Ik vraag me af of hij op de één of andere manier geblokkeerd is o.i.d. Hij kan echt wel voetballen… Maar et komt er gewoon niet uit momenteel..

  1. BobbyHaarms

   Probleem van Fischer is zijn grilligheid. Normaal gesproken een positieve eigenschap, maar als je de vorm niet hebt om de snelheid van je eigen bewegingen te kunnen bijbenen houdt het natuurlijk op.

   1. Litmanen

    Ik vond de reactie wel redelijk van De Boer gisteren. Sinkgraven en Fischer zijn spelers die op de een of andere manier met de druk bij Ajax moeten leren omgaan. Dat ze talent hebben staat vast.

 13. -buitenkantje rechts-

  Ik ben ervan overtuigd dat het niet presteren van Fischer puur een mentaal probleem is.. Het verschil tussen zijn eigen verwachtingspatroon en wat hij daadwerkelijk presteert. Dat kan hij niet verkroppen.. Gaat daardoor dingen doen die hij niet moet doen.. Jammer voor hem en jammer voor Ajax.

  1. Kuijff

   Fischer moet met Dijks naar yoga, daar vindt hij rust die kan helpen deze impasse te doorbreken.

 14. Hika77

  Kan gewoon niet voetballen. Z’n goede wedstrijden zijn op 2 handen te tellen maar gebrek aan continuïteit.

  1. Litmanen

   Niks, lees je zelf nu eens terug. Volgens jou heeft Fischer dus tien goede wedstrijden gespeeld, maar hij kan niet voetballen ? Elke hand heeft normaal gesproken toch vijf vingers?

 15. Velibor

  Tja als ze kampioen worden zonder hem is dat niet zo tof voor zen zelfvertrouwen natuurlijk .

Comments are closed.