Ajax ontsnapt maar levert wel punten in: 2-2

0417ajax-utrecht_penalty1

De kampioensrace in de eredivisie bereikt een climax. Ajax dreigde te verliezen in de eigen ArenA, kwam met 0-2 achter, maar veroverde in de laatste vijf minuten toch een punt tegen FC Utrecht: 2-2.

Frank de Boer had gekozen voor een 3-4-3 opstelling hetgeen ten koste ging van Mitchell Dijks maar Daley Sinkgraven een basisplaats opleverde. Het leverde Ajax weinig rendement want op het middenveld leken spelers elkaar in de weg te lopen en bovendien werd het gevaar van de altijd opkomende Dijks gemist. Ook Armin Younes leek zijn maatje op links node te missen.

Voor rust viel er voor het publiek niet veel te genieten. Beide ploegen creëerden bar weinig kansen. De enige echte grote kans was voor de bezoekers. Barazite had niet door dat Mike van der Hoorn uitgleed en schoot te gehaast over het doel van Jasper Cillessen.

De tweede grote kans die Barazite kreeg, vloog er wel in. Op aangeven van Andreas Ludwig scoorde de middenvelder. De verdediging van Ajax zag er matig uit bij die tegengoal. Ajax maakte toch al een matige indruk en grossierde in misverstanden en slechte passes. Vooral Bazoer, die al weken minder speelt, en Klaassen spanden de kroon.

De tegengoal was voor het tamme Ajax wel direct het signaal om de matheid van zich af te schudden. Amin Younes bereikte Arek Milik, maar de harde kopbal van de topscorer was een prooi voor Utrecht-goalie Filip Bednarek.

Twintig minuten voor tijd besloot De Boer voor het eerst te wisselen. Opvallend was dat niet de tegenvallende El Ghazi naar de kant werd gehaald maar dat Vaclav Cerny kwam voor Younes, waardoor El Ghazi naar links verhuisde. Een minuut later kreeg de 18-jarige Tsjech zijn eerste goede kans. Cerny raakte de paal na een fraaie combinatie met Riechedly Bazoer.

Zeven minuten voor tijd vloog de 0-2 erin. Aan de goal ging wederom slordig balverlies van Klaassen vooraf. Patrick Joosten schoot op fantastische wijze raak: 0-2. In supporterskringen loopt de discussie of supporters die minder dan 12 wedstrijden komen niet hun seizoenkaart voor Zuid in moeten leveren maar wat te zeggen van het groot aantal fans dat na de 0-2 het stadion verliet. Zij zagen niet dat Davy Klaassen weer wat hoop in de Amsterdamse harten bracht door de 1-2 binnen te schieten. Tot grote woede van Utrecht kreeg Ajax ook nog een penalty: Twee minuten voor tijd ging Arek Milik neer in het zestienmetergebied, na een vermeende overtreding van Willem Janssen. De Pool schoot Ajax zelf naast Utrecht, waardoor Ajax nu alleen op doelsaldo (+6) psv nog voor blijft.

Ajax-FC Utrecht: 2-2 (0-0)
56. Barazite 0-1
84. Joosten 0-2
86. Davy Klaassen 1-2
89. Arkadiusz Milik 2-2 (penalty)

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 51768
Kaarten:
Geel:
Mike van der Hoorn (Ajax)
Ligeon, Ramselaar, Janssen (allen Utrecht)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nick Viergever, Mike van der Hoorn, Joël Veltman, Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Riechedly Bazoer (81. Kenny Tete), Amin Younes (71. Václav Černý), Arkadiusz Milik, Anwar El Ghazi

Opstelling FC Utrecht:
Bednarek, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Ligeon, Ramselaar, Strieder, Janssen, Ludwig, Barazite (’74 Joosten), Haller

Related posts

110 Comments

 1. Indojood

  Mooi interview weer met FdB. We hadden controle en we hebben gedomineerd, haha. Kan deze man niet gewoon weg?

   1. Indojood

    Waarom niet? Daar is niets mis mee. Had ie er meteen “het kan en het moet beter de volgende keer” erachter aan kunnen zeggen.

  1. Mooi

   Waarom moet je nu in deze fase met 343 Systeem beginnen wat niet vaak wordt gespeeld kost wel twee punten

   1. creutz1977

    idd vind het een domme zet van de Boer… Hoe arrogant ben je om tegen de nummer 4 met 3 verdedigers te spelen in Utrecht werkte dat ook niet… En wederom Bazoer en Klaas zeer matig… En ghazi bracht ook niks… durf eerder in te grijpen meneer de Boer

    1. -buitenkantje rechts-

     Ligt niet aan het systeem Creutz.. Ligt aan de uitvoering en de instelling van de spelers.

     1. creutz1977

      helemaal mee eens kerel… begint bij inzet… Maar toch vind ik dat je niet tegen zo’n tegenstander met 3 verdedigers moet spelen en zeker omdat ze dat totaal niet gewend zijn… Maar eens dat spelers is een keer goed in de spiegel moeten kijken…kijk naar Cerny… komt erin en gaat met veel meer bravoure te werk…

     2. Litmanen

      Creutz en BR, waarom dan niet Ghazi , Klaassen en Bazoer er uit? Dat waren de spelers die gisteren door het ijs zakten. Waarom ziet iedereen dat als Schone geen basisplaats heeft Ajax het verschrikkelijk moeilijk heeft? Behalve De Boer dan.
      Die gaat vdHoorn weer naar voren sturen voor een blinde actie. Zet gvd Zivco op de bank voor die momenten. Dat joch scoort normale doelpunten.
      En Borst zei het al, het lijkt er op dat Bazoer een speciaal plekje bij de Boer heeft. Hoe slecht mag je spelen voordat je gewisseld wordt?
      Mag trouwens een aanvoerder bij dramatisch spel niet gewisseld worden? Ik ken dat reglement niet…….

     3. creutz1977

      eens dat Bazoer of Klaassen ook gewisseld mogen worden… alle 2 dan verlies je wel veel vastigheid…. Ja had Cerny gewisseld voor Ghazi… En dan ook wat sneller…. En vd Hoorn als stormram vind ik wel prima… Hij is groot en sterk en laat ballen vallen voor inkomende spelers… zie goal Klaassen

  2. antonajax

   Indojood:
   Controle hadden ze punt. Gedomineerd is discutabel maar fdb weg? NEE! 4x kampioen in 4-5jaar is toch geweldig!?

   1. Indojood

    Aan alles komt een eind. FdB heeft het uitstekend gedaan, met name toen hij het overnam van Jol en de twee jaar die erna kwamen, grote klasse. Maar de laatste twee jaar zie ik geen progressie, sterker we gaan er op achteruit. We spelen bedroevend slecht voetbal en we halen geen resultaten. Voor FdB wellicht ook beter want zijn repuatie brokkelt snel af zo.

    1. antonajax

     Indojood:
     Vooropgesteld ik ben het met je eens. Alleen het klinkt zo respectloos van ‘fdb’ moet weg.. Het is zeker tijd voor verandering. Maar wat deze held(fdb) heeft gepresteerd mogen we niet vergeten en juist trots op zijn.

     1. Indojood

      Ik ben dat niet vergeten. Maar het verleden telt nu niet meer. Ajax zit vast en holt zelfs achteruit. Ik vind dat ie weg moet. De formule werkt mijns inziens gewoon niet meer en ik irriteer me aan al die prietpraat over controle in dominantie terwijl spelers niet eens de bal fatsoenlijk onder controle kunnen houden of kunnen overspelen. Gewoon man en paard noemen bij problemen en niet erom heen lullen.

    2. -buitenkantje rechts-

     Ik vraag het me soms af.. Ligt het slechte spel aan FdB… De tactiek.. Kwaliteit van de spelers.. Jeugdigheid..

     1. Indojood

      Kan van alles zijn, BR. Maar in het voetbal is de trainer verantwoordelijk voor het resultaat.

     2. Remco425

      En dat is in veel gevallen te kort door de bocht en hoeven we het daar niet mee eens te zijn.

   2. Ajax1958

    Ja geweldig, zo geweldig dat ik er nu uit ben en mijn seizoenskaart na 23 jaar inlever. Ik kan het nl niet meer aanzien en zeg niet dat ik het niet geprobeerd heb, maar na 5 jaar de Boer ben ik toe aan iets nieuws. Maakt niet uit wie, van mij part je schoonmoeder, maar het spel kan niet slechter.

  3. ajaxhoger

   Indojood , die man heeft een plaat voor zijn kop dat de weerga niet kent , en dan nog zeggen milik doet het goed , ja soms , als aanspeel punt bakt hij er helemaal niks van , hij kan geen bal bij zich houden , en wat moeten wij met die sinkgraven , die bakt er ook geen reet van .
   De boer laat zelf zien dat hij niet tevreden is met de spelers omdat er elke week andere in staan , niet goed voor de selectie .
   Dus geen goede spelers dat is makkelijk zat , en dat zeveren over haller en janssen , wedden dat ze iets kopen wat totaal niet voldoet , en de lmapen gaan er mee vandoor , het is net de muppetshow .

   1. ajaxhoger

    Over sinkgraven zegt hij , nog , hij is zo,n speler , had gvd die van twente maar gekocht , wat lult die man klets zeg .
    Denk jij dat we kampioen worden met dit niveau , echt niet , worden we het wel dan is het met het slechtste voetbal sinds jaren , ik vergeet de game,s niet van constand tikkie terug .

 2. Mooi

  Hoe kan je nu aan een wedstrijd beginnen met deze instelling je moet gvd het gras opvreten en dat moet kampioen worden .

  1. Remco425

   Klopt, en dan kan Frank van alles verzinnen, maar met zo’n instelling maakt het niet uit welk systeem je speelt. Snapte overigens niet waarom Frank niet aan de opstelling van de afgelopen weken vasthield. Daar wonnen we wel mee en moet je dus alleen veranderen als betere spelers voorhanden zijn. Dat is met Sinkgraven en El Ghazi niet het geval. Voor die laatste in ieder geval niet in deze vorm.

   1. ajaxhoger

    Remco , is dat sinkgraven wel dan , in vorm , laat me niet lachen man , elke week andere opstelling toont al aan dat het bagger is , maar zeker niks kopen hoor .
    Hadden ze in de winter iets fansoenlijks gekocht , dan was het makkelijker geweest , nu is het elke week billeknijpen .

    1. Remco425

     Wat ik bedoelde is dat we sowieso beter dan Sinkgraven hebben. Wel of niet in vorm.

 3. PvL020

  El Ghazi en Sinkgraven hebben het nu echt wel een keer verbruikt. Het laconieke van Sinkgraven leidde de 0-1 in. Heel gauw verkopen graag. El Ghazi is alleen maar met El Ghazi bezig

   1. Remco425

    Ronaldo is inderdaad egoistisch, al die assists die hij ook op zn naam heeft… Oh wacht, dan ben je niet egoistisch, toch?

   1. PvL020

    Heeft geen snelheid. Maakt verkeerde keuzes , afgezien van de paar ballen die hij wel goed afpakte ja. Maar hij kan niet 1x raken, steeds meer dan 3 en de ballen brengen ….

  1. Heldenzoon

   Oh, dacht toch echt dat Klaassen de zwakste pass van het jaar gaf en dat Utrecht daaruit scoorde…

    1. Heldenzoon

     Weer even gekeken; nee hoor, het is toch echt een dramatische misser van Klaassen die overigens toch compleet kut speelde vandaag

     1. PvL020

      Je hebt gelijk maar Klaasen krijgt de achter zich zoals meerdere keren. Speel nou voor de man

  2. Litmanen

   De eerste goal was een fout van Klaassen en Bazoer, net als het ontelbare balverlies. Zit niet te zeiken op Sinkgraven, de enige die nog een beetje niveau had!
   Ook hier willen mensen niet zien dat Klaassen en Bazoer al weken uit vorm zijn. Nee, de De Boer haalt gewoon Schone er weer af, de man die er voor zorgde dat Ajax vorige maand stabiel was.

   Ik zou de statistieken willen zien van de wedstrijden met en zonder Schone.
   En dan ook graag meteen geturfd hoe vaak Bazoer en Klaassen in de laatste vier wedstrijden de bal naar de verkeerde kleur spelen. Het excuus dat Klaassen tenminste nog werkt ( zelfs dat doet Bazoer niet) geeft hem geen voorrang boven Schone. Die werkt hard en geeft de bal meestal aan een Ajacied.

   1. ajaxhoger

    Inderdaad litmaneb Bazoer speeld bagger de laatste weken , in staat er gewoon ,in omdat ze niks fansoenlijks hebben die er wel kan spelen .
    Zeker niks kopen hoor , dan krijg je zo,n kut voetbal .

 4. -THE BULLDOG-

  Over t Ajaxspel kunnen we veel zeggen. Maargoed, laten we dit maar weer heeeeeel snel vergeten.

  Ook kunnen we veel zeggen over FdB, maar 5 titels (deze toch alvast meegerekend) en 1x tweede is niet slecht.

  Maar wat te zeggen over die kansloze supporters die weer 10 minuten voor tijd het stadion verlaten en wel steeds met een grote bakkes zeggen dat ze die hard supporters zijn!
  Spel goed of slecht, maar supporter in stadion ben je 90 minuten of meer en niet 80 minuten!

    1. De seijs

     gelijk weer duimpjes joodje84 valt wel weer op je hebt het net gezet en gelijk weer duimpjes wat een kleuter ben jij.

     1. Indojood

      Voor deze reactie krijg jij een duimpje. Als je nu je eigen duimen nou eens in je mond en je hol stopt dan kunnen wij weer verder praten voetbal i.p.v. je duimenobsessie.

     2. De seijs

      Hee nu effe geen duimpjes valt wel op hè . Jezus wat een figuur ben jij . En niet de slimste.

     3. jood84

      De seijs ga lekker sesamstraat zo kijken en daarna je bedje in. dan kunnen de grote mensen gewoon weer verder ouwe hoeren

     4. De seijs

      hahaha dan heb je weer je eigen een duimpje gegeven wat een figuur ben jij. hahahaha

     5. De seijs

      Nee man jij bent leuk we lachen ons hier kapot om jouw. Hahaha Ga zo Door. hahaha

     6. jood84

      ik ben er blij om dat ik je kan laten lachen. nu gauw je tandjew poetsen en je bedje in

     7. De seijs

      Nee man feestje hier echt en jij maakt het hier met jouw uitspraken echt af .Gewoon Doorgaan hahaha

     8. Indojood

      Of een feestje in de inrichting waar de seijs is teruggekeerd na het weekendverlof. Ik hoop dat hij herstelt, ik zal voor hem duimen. ????????

 5. Charka53

  Tjonge, Tjonge wat hadden de jongens er weer veel zin in vandaag ze moeten zich schamen om met zo’n instelling aan de wedstrijd te beginnen, als ze beginnen zoals in de laatste 10 minuten staan we met 3_0 voor in de rust gelukkig was de scheids niet gelukkig met zijn beslissing en hebben we 1 punt , dus slap stelletje dit was jullie laatste keer het geluk is op !!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik las ergens dat sinds FdB aan het roer is Ajax maar liefst 20 p verspeeld heeft tegen Utrecht.. Dat is het meeste van alle eredivisieteams.. Utrecht blijkt een soort van Angsgegner te zijn.

 6. antonajax

  Indojood:
  Vooropgesteld ik ben het met je eens. Alleen het klinkt zo respectloos van ‘fdb’ moet weg.. Het is zeker tijd voor verandering. Maar wat deze held(fdb) heeft gepresteerd mogen we niet vergeten en juist trots op zijn.

  1. Charka53

   Daar ben ik het mee eens en als we per ongeluk kampioen worden wordt FdB weer de hemel in geprezen.

   1. Indojood

    Nou ik doe daaraan niet mee. Want zoals de grote meester zei: ‘Je hebt zowel kwaliteit als resultaat nodig. Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.’ Die laatste zin zou als slogan op het Johan Crujjff Stadion zichtbaar moeten zijn in grote letters aan de buitenkant.

  1. Charka53

   Ja zeker Sinkgraven deed het goed maar diegene waar het team op moet rekenen lieten het mooi af weten.

   1. ajaxhoger

    Hahahahah sinkgraven deed het goed , je kan zien dat je er ook weinig van snapt , het was bagger met hem op een paar momenten na , hij brengt niet wat hij moet brengen , en dat voor vele miljoenen , die we moeten kopen kopen ze niet , het geld moet op de bank blijven staan .

 7. Slingertje.

  Dit lamlendige zooitje moet zich kapot schamen.
  De meeste spelers hebben totaal geen gevoel hoe hard ze een bal moeten passen en doen maar wat.
  Op naar woensdag maar weer.

 8. Heldenzoon

  Alsof het ons recht is om kampioen te worden….. Jonge spelers geeft een wisselvallig niveau en vandaag was weer een dip te slecht.

  Zolang De Boer geen routine en beukers koopt voor in de verdediging durft elk team ons wel aan! Heel voorspelbaar weer, FdB; 70e minuut wisselen. Ik had met rust Bazoer al van het veld gehaald. Ones grootste talent was drama vandaag. Maar dat mag want hij is een jonge speler. Dus

 9. Mauheb

  Godverdomme wat was het een drama, en wat een ongelooflijke slechte zet, omhulsel je elftal om te gooien, en tegen Utrecht met die kleuter Sinkgraven te beginnen?? Fdb opzouten, je bent de weg net als onze club, totaal de weg kwijt!!!
  Nieuwe trainer, frisse wind erover. Dit kan toch gewoon niet meer geaccepteerd worden, zooooo slecht, ballen over 5 meter naar elkaar toespelen, lukt niet eens!
  Slechter als dit kan toch niet!
  En dan de boer???? De hele 89minuten lang zit op z’n stoel, totaal niet gemotiveerd, laat staan dit zwalkend team motiveren is er niet bij??
  Echt ziek ben ik d’r van! En dit was echt m’n laatste na 35 jaar wedstrijden, de laatste! Schandalig deze wanvertoning!!!

 10. Ajax1958

  En op het eind lachend……” Ja het is spannend he?” Wat een ezel, ik zeg exit de Boer.

 11. sabrina

  In principe zijn voetballers oa ook een voorbeeld voor de jeugd. Nou ze hebben vandaag goed laten zien hoe het NIET moet. Na de 0-2 was het drama hier in huis. Mn zoontje huilend op zn bedje dat Ajax geen kampioen zou worden en hij had al zo’n zin in het kampioensfeest. Nu staat er op zn gezicht wel een glimlach. Hij heeft de wedstrijd ook gekeken, en heb hem verteld dat je zo niet moet spelen( hij is keeper overigens). Graag de vertrouwde opstelling woensdag aub!

 12. Indojood

  Beste sabrina,

  Bedankt voor je verhaal. Ik heb er vertrouwen in dat je je zoontje als een echte Ajacied grootbrengt. Mijn advies is om hem veel naar Youtube videos van Cruijff, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp etc. te laten kijken, ook al is hij keeper.

  En het kan altijd erger. Stel je eens voor wat al die kinderen in Rotterknor moeten doormaken. Ontelbare huilbuien totdat ze als volwassenen zwaar getraumatiseerd in de Kuip gaan staan schreeuwen. Veel van deze jongens zijn inmiddels vader dus inmiddels groeit er een nieuwe generatie X op.

  Het komt goed met die kleine held van je.

  1. De seijs

   ongelovelijk ik echt verbaasd wat een hoogmoed God indojood heeft gesproken. on ge lo ve lijk niet te bevatten. Triest

 13. EugAjax

  Ik ben mega de boer fan, maar ik zou graag uitleg willen horen waarom we met drie verdedigers moeten gaan spelen tegen nummer 4 van Nederland. Komt bovenop dat het in Utrecht ook al niet werkte. Maar goed ik ben nog niet in paniek zoals de meesten hier, als we een keer punten laten liggen. Na een 0-2 klap zeven minuten voor tijd. Dan toch nog gelijk spelen getuigt juist van mentaliteit en wilskracht. Dit was de moeilijkste van de 4. Word nog spannend maar ik heb het gevoel dat PEC ons gaat helpen op 8 mei……

 14. polaroids

  Moeten wij met dit spel winnen van Heerenveen en Twente….. Alleen een failissement van Twente voor 1 mei kan Ajax nog redden….

 15. pietprecies

  De boer, het blijft een icoon en een goeie trainer maar dit maakt nou juist dat t geen topper is of wordt, hij doet, nu dat ie eindelijk een goed draaiend team had en vastigheid ineens weer rare dingen met z’n feestopstelling, z’n wissels waren al helemaal belabberd en van het commentaar van de boer na afloop krijg ik inmiddels kromme tenen met z’n

  1. pietprecies

   Met z’n we hadden de controle en domineerden de wedstrijd, nee frank, elke bal over 5 meter kwam achter de man of helemaal niet aan en ze liepen erbij alsof ze allemaal joints gerookt hadden qua tempo!!

 16. sabrina

  Hij is erop gebrand om beter te worden met keepen. Zijn doel is om ooit bij Ajax te keepen :). Als dat zijn droom is dan staan we naast hem om hem te helpen om die droom uit te laten komen. Althans we gaan ervoor :).

 17. Indojood

  Mooi om te horen. Het is natuurlijk ook papa en mama’s droom om hem ooit in het Johan Cruijff Stadion te zien spelen. ? Ik wens je veel succes en gezondheid toe.

 18. f-side64

  de boer is het echt kwijt sinkgraven was weer dramatisch schone hoort gewoon 34 wedstrijden a 90 min. in de basis

 19. ferike

  Ajax heeft op basis van een vast patroon, 4 – 3 – 3, het minste aantal doelpunten tegen. Om dat dan om te gooien in zo’n wedstrijd, is, op zijn minst, opmerkelijk te noemen.
  Das niet de slimste zet van Frank.
  We hebben het gelukkig nog wèl in eigen hand

 20. vanzanten

  Pisvee moet thuis tegen Cambuur. Ik schat dat dat 8-0 of zo wordt, dus dan is het voor ons over en uit.

  1. f-side64

   yeah right en wie bij die lampjes gaat er 8 maken vanzanten blijf aub af van welke drugs dan ook want je geloofd nog in sprookjes vermoed ik

     1. f-side64

      o je bent het 1 x met me eens i.m of j.c ben je nu eindelijk 1 echte man aan het worden

 21. Gertje

  Hoogtepunt van de wedstrijd was dat het theater publiek na de 0-2 massaal opstond om weg te gaan , maar mijn vraag is wel waarom kunnen ze de laatste zes minuten wel zo voetballen en het resterende publiek massaal achter Ajax staan , vreemd allemaal , klets er vanaf het begin bovenop

 22. ajaxhoger

  En het eventuele kampioenschap moest opgedragen worden aan onze nr 14 , als het binnen gehaald word , we hebben er een rare kijk op .
  Johan zou zijn eigen 10 keer omdraaien in zijn graf met dit niveau , het blijft onze grootheid gelukkig bespaard .

 23. In memory of J.C.

  Leuk je reactie te lezen Indojood. Spreekt een mooi gevoel uit met de nodige humor. Ook dit soort kleine dingen verdienen gewoon wat aandacht. De botte bijl wordt al veel te veel gehanteerd.

Comments are closed.