Eerste Cruyff Court geopend na overlijden Cruijff

0910cruijfffoundation

Voor het eerst sinds het overlijden van Johan Cruijff is er woensdag in Chicago een Cruyff Court geopend. De opening werd verricht door oud-Ajacied Johan Kappelhof, speler van Chicago Fire. Cruijff overleed eind maart aan de gevolgen van longkanker. Hij voetbalde tijdens zijn actieve loopbaan ook in Amerika. ‘Johan Cruijff was tot het laatste moment zeer betrokken bij de Cruyff Foundation. Het belang van bewegen is, zoals Johan dat omschreef, ‘logisch’, aldus Niels Meijer, internationaal directeur van de Cruyff Foundation. De organisatie zal dit jaar ook nog Cruyff Courts openen in Nederland, Spanje, Schotland en Brazilië. 

Bron: Twitter

 

Related posts

17 Comments

  1. antonajax

   En supermooi dat de Cruijff foundation ‘gewoon’ door blijft gaan met openen van deze heel belangrijke sportvelden voor de jeugd.
   Laten er nog vele volgen!

  2. De seijs

   Heel mooi dat dit Door gaat . JC heeft zijn naam ook aan schoolplein 14 gegeven ook een schitterend project. Dit gaat ook gewoon Door klasse .Alles voor de jeugd om op straat je ding te doen. klasse

 1. Remco425

  Ik val in de herhaling, maar geweldig om te zien dat het gewoon doorgaat, en zeker zo snel alweer.

 2. BobbyHaarms

  Wanneer wordt er 1 geopend op de Coolsingel? Komt daar ook eindelijk eens wat volk

 3. In memory of J.C.

  Bij ons in het complex hebben we huisnummer 14 afgeschaft ter nagedachtenis. De bewoners vonden het niet leuk te vertrekken maar ach … waren Feijenoord supporters.

 4. Ramon1

  Mooi dat is wat cruyff graag wou meer cruyff courts kinderen oo straat laten spelen in plaats van fifa hele dag

Comments are closed.