Staantribune op Zuid, Kale en Kokkie kijken er reikhalzend naar uit (Incl video)

0403ajax-pec_nummer14cruijf

Ajax heeft het voornemen om VAK 410 te verplaatsen naar Zuid eerste ring en tevens van de vakken 126, 127 en 128 staanvakken te maken. Reden hiervoor is dat men staan op de tribunes op een veilige manier wil faciliteren. Kale en Kokkie zien het voornemen wel zitten en kijken er reikhalzend naar uit.

”Ik denk dat als je als speler van de tegenpartij het veld op komt en dit wordt gewoon een muur van geluid van geschreeuw en gejoel, dat je dan liever die andere kant op speelt’, voorspelt Kokkie. ‘Als je staat dan blijf je niet alleen maar op datzelfde plekje staan. Je beweegt, je leeft, je springt, je doet. ‘De oude garde heeft F-Side opgebouwd. En ik denk dat zij denken, zijn wij wel welkom daar of wat dan ook. Maar heel veel van die jongens gaan onderling allemaal goed met elkaar om’, aldus Kokkie. ‘En op het moment dat je het hier een of twee keer gedaan hebt en je ziet wat voor sfeer er gaat ontstaan, nou dan ben je gauw om hoor.’

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: AT5

Related posts

79 Comments

    1. De Ajacied

     Dat is het mooiste wat er is, staand voetbal kijken!!!
     Dus ik zeg doen ja
     ❌❌❌

     1. BobbyHaarms

      Dat zeker wel ja. Maar niet bij de F-Side! Zorg dat de tegenstander letterlijk van alle kanten het poep tussen de benen vandaan loopt, niet alleen op het veld maar ook op meerdere plaatsen op de tribunes.

     2. Remco425

      Klopt Bobby, maar ik heb wel altijd gevonden dat de 2e ring te ver weg is om poep van in de broek te krijgen.

    2. Litmanen

     Ik zeg: groot hek er om heen en netten om de troep op te vangen. Anders hebben we binnen de kortste keer weer een vette straf aan ons reet.

     1. Indojood

      Dat hek van jou hebben we nodig om al die kunstgebitten en wandelstokken op te vangen als het stadion straks vol zit met alleen maar oude vandagen.

     2. Indojood

      We weten jouw mening wel over de harde kernen (allemaal doorgesnoven randdebielen die maar op een veldje in Beverwijk moeten gaan bivakkeren) maar ik ga geregeld naar Ajax en ik ben nog nooit de toegang ontzegd met de reden dat het alleen voor doorgeschoten pubers is. Waar haal jij die informatie vandaan?

     3. Litmanen

      O, de heren zijn blij met een leeg vak bij de volgende klassieker? Of is dat de schuld van de rollatormaffia?
      Ik heb tussen dat tuig gestaan toen ze ons vak opeisten met heel veel geweld.
      Er zijn destijds op de tribune zelfs gewonden gevallen. Als beloning kreeg de Fside zijn vak….

  1. De seijs

   Zeker doen echt top dan komt er echt weer sfeer in de arena. Iedereen met voetbal beleving zal dit zeker toe juige.

  2. antonajax

   Ik zeg niet doen. Laat ze eerst nog een jaar zitten waar ze zitten en laten zien dat ze zich een seizoen lang netjes kunnen gedragen

 1. LitmanenCBS

  is de F-side er wel blij mee dat die broekies op hun vak komen te staan vraag ik me af..

  1. De Ajacied

   Die moeten niet zeuren, voetbal is van ons allemaal, dus ook van de “broekies”
   Geniet ervan ipv zeuren
   ❌❌❌

   1. LitmanenCBS

    Voetbal is van ons allemaal, dat ben ik volledig met je eens. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook van de jongere generatie (een broekie dus) en ben niet aan het zeuren maar probeer realistisch naar de situatie te kijken. De generatiekloof tussen de F-Side en 410 is nogal groot en mede daardoor hangt er ook een andere sfeer in deze vakken, wat in mijn ogen een vrij goed argument voor de F-Side (en 410) is om het te laten zoals het is.

    1. De Ajacied

     Geeft nix hoor
     Zelf ben ik 46 jaar en heb heel graag jeugd om mij heen.
     En wat ook nog eens positief is,
     Dat de oudere de jongere kunnen corrigeren mocht het nodig zijn,
     ❌❌❌

     1. afcadeluxe

      de jeugd van tegenwoordig neemt niks van ouderen aan jood84?,die zijn eigenwijs!

  1. Remco425

   Dan zullen er net als in de Duitse stadions, stoeltjes geplaatst worden, lijkt me.

 2. Indojood

  Niet doen. Vind het onderscheid tussen 410 en F-side wel zo aardig. Ik heb meer met de F-side en ik denk dat 410 met hun trommels en met de rug naar het veld de overhand gaan krijgen.

  1. Remco425

   Daar ben ik ook bang voor. Aan de andere kant, bij bekerfinale staan ze volgens mij ook bij elkaar en dan is er altijd een geweldige sfeer.

   1. Indojood

    Klopt maar dat is uit bij een speciale gelegenheid, dan krijg je vaak maar één vak. In het Johan Cruijff Stadion zou het mooi zijn als ze gescheiden blijven. Alle grote clubs hebben meerdere harde kernen waarbij ze in zuidelijke landen vooral onderling vechten. Dat hoeft dan ook weer niet.?

    1. Remco425

     Ook mee eens. Ik heb hier eerlijk gezegd geen uitgesproken mening over. De tijd zal het leren of het een goede beslissing is. En wie weet gaat NUA hierdoor ook groeien aan de overkant.

     1. antonajax

      Glazen bol? We hebben het over iets dat nog moet gebeuren. En jij bent er weleens bij??

     2. De seijs

      glazen bol? wat dacht je van de beker finale. of ben jij nog niet zou oud. of ben je oud en vergeetachtig.

     3. antonajax

      Ik heb het over de plaats achter het doel. Als je vak 410 aanhanger bent kun je daar niet vanaf weten hoe sfeervol het is omdat je er nog nooit hebt gestaan.
      LEES eerst alles eens goed voordat je reageert… Volgens mij heb je daar wel vaker last van

     4. De seijs

      Ik heb nergens last van. En Waneer heb ik gezegd dat ik nooit op de F side heb gestaan. Want dat heb ik juist wel. En ik lees wel goed.Maar ik denk jij niet .Beetje jammer hè

     5. In memory of J.C.

      De Seijs, bedoel jij nu dat er tijdens de bekerfinale tegen PEC een goede sfeer was?

 3. afcadeluxe

  heb ook liever 1 sfeervak en 1 vak met fanatieke (lees f-side)fans,ben bang dat oude garde niet gediend is met getrommel etc

  1. Remco425

   beetje verkeerd omschreven denk ik, aangezien Vak 410 fanatieker is denk ik. Sfeervak komt voort als benaming door Ajax zelf en de media, maar vind ik altijd denigrerend klinken.

   1. afcadeluxe

    heb sfeervak ook niet denigrereend bedoelt en idd overgenomen van het persbericht,toch denk het niet dat het goed is om ze bijelkaar te zetten (staan)

 4. LitmanenCBS

  Voetbal is van ons allemaal, dat ben ik volledig met je eens. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook van de jongere generatie (een broekie dus) en ben niet aan het zeuren maar probeer realistisch naar de situatie te kijken. De generatiekloof tussen de F-Side en 410 is nogal groot en mede daardoor hangt er ook een andere sfeer in deze vakken, wat in mijn ogen een vrij goed argument voor de F-Side (en 410) is om het te laten zoals het is.

 5. De Ajacied

  Maakt nix uit hoor ik ben zelf 46 jaar en houd ervan als er jeugd in mijn omgeving is, we kunnen ze ook wat sturen,
  Dus 2 vliegen in 1 klap
  ❌❌❌

 6. a.p.

  in vak 125 zitten de wat jonge ouderen die in de Meer ook al jaren daar een seizoenkaart hadden

 7. Ramon1

  Ik denk dat het voor de sfeer zeker beter is maar wat willen ze zelf 410 en fside dat lijkt me toch wel belangrijk

 8. AFC98

  Lijkt me wel vet net zoals bij Bayern achter het doel, allemaal staan en springen

    1. De seijs

     je bedoelt dat je je eigen weer duimpjes geeft. Volgens mij ben jij een jaar of 32 en woon jij nog steeds thuis bij je moedertje.

  1. Indojood

   Helaas is dat klotestadion van ons niet geschikt hiervoor. Teveel afstand. Bij Bayern, Juve en Dortmund zit je lekker dicht op het veld, daar werkt het. Wij zijn met onze betonbak beter af met meerdere harde kernen her en der in het stadion om een beetje geluid te krijgen.

   1. antonajax

    Dat is toch wel het mooie van de PL. Alles lekker dicht op het veld. Geweldige ambiance is dat he

    1. Remco425

     Grappig dat dat altijd wordt gezegd, maar Europees hebben de uitvakken daar meestal de overhand. De ambiance valt in engeland dus best tegen.

 9. In memory of J.C.

  Hebben we nu twee keer Litmanen? Welke komt er nu vrijdag naar Hillegom? 🙂

  1. Velibor

   Jammer ja maar wel verdient,die Messi doet werkelijk helemaal niks op het moment en die griezman is wel een heel fijn voetballertje trouwens,die gasten zijn tenminste nog gretig.

  1. Remco425

   Jawel, vorige week van Atleti, maar het is allemaal niet geweldig. Vind ik wel leuk. Ben die honderden tikkies breed en terug goed zat.

   1. Litmanen

    Grappig, een sportverslaggever gebruikt het woord Atleti en plotseling gebruikt iedereen het. Is Atletico te lang geworden? Shit, o nee, dat is kak geworden…..

  1. Remco425

   Barcelona idemdito. Leuk hoor 800 passes in 1 wedstrijd. Maar 700 gaan er breed of terug. Wat dat betreft heeft Ajax zeker Barcelona als voorbeeld genomen.

 10. Indojood

  Maar Atleti mag hem wel winnen nu de CL. City vind ik niets en die andere twee hebben er al genoeg in de kast staan.

 11. In memory of J.C.

  Ook op Engelse en zelfs Spaanse sites hoor. Worden al langer zo genoemd door div. Sportsites en verslaggevers.

  1. Litmanen

   Dus hollen we daar weer als een stelletjes sukkels achteraan, want ja, dat staat populair.
   Voor mij blijft het gewoon Atletico Madrid.

 12. Indojood

  Eerste twee zinnen en de laatste zin van hun clublied: “Atleti, Atleti, Atlético de Madrid.” Niks mis met Atleti en geen verzinsel van de pers. Atletico Madrid is feitelijk onjuist. Er moet “de” tussen Atlético en Madrid.

  1. Remco425

   Klopt Indojood, daarom gebruik ik het ook. Geen idee wat sportverslaggevers allemaal zitten te kletsen. Op twitter gebruikt de eigen aanhang #Atleti, vandaar dat ik het ook deed. En Atletico Madrid is de Nederlandse variant en dus inderdaad onjuist.

 13. Indojood

  Remco425, sorry jongen maar je argumenten over die tikkies breed komen niet overtuigend over. Je kwam eerder woorden tekort om Real’s wedstrijd ter ere van Johan Cruijff tegen het Ajax van LvG uit 1995 (!) te bejubelen. Je ziet Barcelona graag verliezen zoals je de kakkies en de lampekappen ook graag ziet verliezen. Is allemaal niet erg maar zelfs als zou Barcelona 100% spelen op de manier zoals jij graag ziet, dan nog vind je het leuk dat ze verliezen. Het is een beetje doorzichtig hoor… ?

Comments are closed.