AFCA Supportersclub: ’12 wedstrijden bezoeken op Zuid 1 anders SCC kwijt’

0728seizoenkaarthouder

De AFCA Supportersclub heeft vandaag de Ajax directie per e-mail verzocht, ingegeven door de wens vanuit de F-Side en VAK410, om vanaf het seizoen 2016-2017, supporters die op Zuid 1 een seizoenkaart hebben, te verplichten minimaal 12 wedstrijden per seizoen te bezoeken. Indien dit aantal niet gehaald wordt, vervalt wat ons betreft de geldigheid van de seizoenkaart per het eerstvolgende seizoen.

De maatregel is in onze ogen noodzakelijk vanwege de vele ‘no-shows’ van de afgelopen seizoenen, zowel op Zuid 1 als op vak 424-425. Dit standpunt wordt ingegeven door het uitgangspunt dat Ajax altijd gesteund dient te worden door een vol stadion en zeker vanuit de fanatieke supporters. Hier zijn wat ons betreft wel een aantal spelregels aan gebonden. Zo staat een seizoenkaarthouder vrij om de kaart (aan een bekende) uit te lenen indien het niet mogelijk is de wedstrijd zelf te bezoeken. Het verzoek aan Ajax is gedaan, om dit in de voorwaarden op te nemen voor het afnemen van een seizoenkaart op de vakken 125-129. Tot slot willen we de mogelijkheid openhouden en volgend seizoen bespreken, om de kaart persoonsgebonden te maken. Hierover zullen dan t.z.t. nadere afspraken moeten worden gemaakt met Ajax en onze achterban.

Bestuur AFCA Supportersclub, F-Side en VAK410

Related posts

45 Comments

  1. antonajax

   Het stadion moet vol zitten. Als Ajax weet dat je niet komt kunnen ze je plek nog verkopen, tenminste zon systeem moeten ze bedenken.
   Geef een dag van tevoren via een app dat je niet komt en Ajax mag de plek verkopen. Lijkt me de beste oplossing

   1. Indojood

    Ja, zo’n plek zou je bijvoorbeeld aan de Litmanen van deze site kunnen verkopen. Heeft ie ook eens een keer lol met zijn vrienden van de F-side en VAK410.

     1. In memory of J.C.

      Zielige reactie Litmanen voor iemand die als volwassen kerel gezien wil worden.

     2. Indojood

      Wij zijn inderdaad homo sapiens. Voor rugtoerisme ben je bij ons aan het verkeerde adres dus we kunnen je hiermee niet helpen. Veel succes met het vinden van de geschikte partner.

 1. Indojood

  @Redactie, waardeer jullie werk en snap dat jullie advertenties nodig hebben om de boel draaiende te houden maar die Leadbolt ad begint aardig te irriteren. Als je direct op iemand wilt reageren dan gaat dat mis als je die ad voor je kiezen hebt gehad, je reactie komt dan gewoon onderin te staan.

  Klopt het ook dat de app niet meer in de Google Play Store staat?

  1. BobbyHaarms

   Dat klopt Indojood, ook ik kan de app niet meer terugvinden in de store??? Dit ruikt naar een vieze kakkerlakstreek

 2. In memory of J.C.

  Ze gaan er mensen door kwijt raken. Moet die melding paar keer per dag wegklikken en soms kom je toch op hun site. Bloed irritant.

 3. Remco425

  Ik ben het er mee eens. Ik snap dat Ajax dit niet door het hele stadion kunnen doen, dan raken ze teveel ‘fans’ kwijt, maar zeker een plek tussen de fanatieke aanhang moet je verdienen. Kom je vaak niet, dan ben je dus niet fanatiek genoeg.

  1. BobbyHaarms

   Volledig mee eens. Zit je in 1 van deze fanatieke vakken en je komt alleen met mooi weer of als je ruzie thuis hebt dan kan je beter tussen de dagjesmensen gaan zitten, veelal op de lange zijde. Er zijn nog veel te vaak vele lege plekken te zien en dan nog durven te zeggen dat het stijf uitverkocht is.

   1. PvL020

    Ook op andere vakken zitten fanatieken supporters…. Die altijd komen, maar daar zijn ook vaak lege plekken. Ik heb zelf 2 plekken en naast mij het hele seizoen nog niemand gezien? Ook die dan de kaart ontzeggen. Ik spreek nl veel mensen die wel willen maar kan niet want het is “uitverkocht”

 4. De seijs

  Gelijk invoeren het moet elke thuiswedstrijd stijf uitverkocht zijn. Maar dan moet het voetbal ook veel beter! Dus F d Boer werk aan de winkel.

 5. KBouter

  App is inderdaad weg ja, heb nieuwe HTC en kan de app niet meer vinden. Die reclames heb ik geen last van, ik draai op Firefox.

  Wat die seizoenskaarten inhoud..tja, ik snap dat het irritant is dat er stoelen vrij zijn, maar het is MIJN Kaart en IK doe ermee wat IK wil denken mensen…en dat is hun goed recht.

  Je koopt een jaarkaart voor de kinderboerderij of van de schouwburg…jij bepaald hoevaak jij er gebruik van maakt, niet anderen, dus dit gaat never nooit gebeuren. Alloewel ik de irritaties begrijp en ook liever een vol stadion zie.

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Ik zit met verbazing te lezen dat je wel een seizoenkaart mag kopen, maar dat je verplicht bent om te komen. Maar dan alleen weer als het voetbal goed is.
   Er zijn hier mensen die een paar hersencellen tekort komen. Hoe weet je nou van te voren of er goed gevoetbald gaat worden?
   En inderdaad, als ik een auto koop, wie verplicht mij dan daar in te gaan rijden?

   Deze mensen moeten maar eens overwegen richting Moskou af te reizen. Of China. Daar zijn dit soort praktijken vrij normaal….

 6. Niels1983

  Mensen kopen niet voor niks een seizoenskaart welke garantie heb je dat als er iemand anders komt te zitten dat die er wel altijd is

 7. paulvos

  Nou ik ken in elk geval al een persoon die na dit seizoen z’n kaart dan al kwijt zou zijn. Is volgens mij maar 2-3 keer geweest, dus die zal binnenkort wel ’n brief daarover ontvangen of hij moet het ergens anders lezen.

 8. Pascal

  Inclusief vakken die leeg moeten zijn ivm een straf of actie van de supporters?
  Wil je over mijn seizoenskaart beslissen, moet je wel dokken.

 9. In memory of J.C.

  Mensen denken geloof ik dat dit een actie vanuit Ajax is. Dat is dus niet het geval. Het is vanuit de supportersclub en alleen voor de vakken van de fanatieke aanhang. Van mij mogen ze het voorstellen, ik wil er toch voor geen goud tussen staan 🙂

 10. WezepAFCA

  Er zijn maar een paar mensen op zuid die bepalen wie er een kaart op dat vak krijgt. En dat zal zo blijven.

Comments are closed.