Ajax wil VAK 410 verplaatsen naar eerste ring Zuid

0127ajax-heracles-410

Ajax heeft plannen om VAK 410 te gaan verplaatsen. Tijdens een gesprek tussen een afvaardiging van het sfeervak en Ajax is duidelijk geworden dat men bij Ajax het liefst ziet dat VAK 410 gaat verhuizen naar de eerste ring Zuid, de F-Side. 

‘Tijdens dit gesprek is ons medegedeeld dat Ajax ons vanaf volgend seizoen wil gaan verplaatsen naar Zuid 1. Mocht dit niet op zulke korte termijn mogelijk zijn wordt dit maximaal een jaar uitgesteld. Redenen hiervoor aangegeven door Ajax zijn veiligheid (staan op tweede ring, vuurwerk, bier en/of andere voorwerpen richting 1e ring), maar met name het feit dat er een staantribune constructie zal komen op Zuid 1 vanaf aankomend seizoen’.

‘Ondanks dat dit nieuws niet geheel als verrassing kwam, is dit toch een grote klap. Zoals wij in eerdere berichtgeving al hebben laten blijken waren wij graag op onze huidige plek verder gegaan, maar dan wel op volle sterkte en niet zoals nu met een idiote hoeveelheid bufferkaarten met vele lege plekken tot gevolg. Hoe en of wij als groep VAK 410 verder gaan weten wij nog niet, berichtgeving hierover volgt nog’, aldus VAK 410 op hun Facebookpagina.

Ajax zal deze week een mail versturen met verdere informatie over de procedure naar seizoenkaarthouders van VAK410 en Zuid 1. Hierin kan je aangeven of je mee gaat verhuizen of elders een seizoenkaart wenst. Dit zal echter nog geen definitieve overschrijving zijn maar dienen als indicatie hoeveel plaatsen er beschikbaar komen op Zuid 1 en elders in het stadion.

Bron: VAK 410

Related posts

40 Comments

    1. De seijs

      Ja we moeten maar afwachten hoe dat gaat. Als de sfeer er maar op vooruit gaat.

      1. Litmanen

        De F side heeft zijn huidige plek met geweld afgedwongen destijds. Dus rechten hebben ze niet. Ik ben wel bang dat dit plan in de toekomst nog veel meer straffen gaat opleveren. ze kunnen straks rechtstreeks het veld oplopen.
        Verder, alle oudere supporters mogen straks tweede ring gaan zitten. Maar ja, die mensen hoor je niet, die blijven straks gewoon weg……

  1. jood84

    krijg je alleen maar meer kids mee die stoer willen zijn voor de rest. is gewoon een opleiding tot hooligan

      1. Remco425

        Wat is dat nou weer voor opmerking? En dan de naam van de Arena omdopen tot Johan Cruijff Bioscoop zeker?

        1. jood84

          hoezo bioscoop? ik weet niet wanneee jij op je hoofd ben gevallen.. maar laat je nakijken remco425

  2. paulvos

    Geen goed idee, doe maar op de lange zijde, vak 123/124 of zo,maar niet op zuid 1 deze is voor ons, DE F SIDE.

    1. Remco425

      Daar is alleen het middelste groepje van over. De 2 buitenste vakken van Zuid 1 is weinig F-Side.

  3. Remco425

    Ik snap het wel, met de dingen die naar beneden gegooid worden, maar jammer is het wel. De vocale interactie tussen beide groepen die er soms was, werkte goed. Daarbij heerst er bij de F-Side een heel andere cultuur dan Vak 410. Ik moet wel zeggen dat er bij zowel Vak 410 als de F-Side een heleboel mensen staan die nooit meedoen. Die zouden er dan tussenuit gefilterd moeten worden zodat het wel 1 groot front wordt.

    1. BobbyHaarms

      Mee eens, de interactie is soms om te smullen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als het hele stadion net zo’n lekkere sfeer krijgt als op de sfeervakken. Helaas ontbreekt het op veel vakken nogal aan beleving, al snap ik dat iedereen een wedstrijd op zijn/haar eigen manier beleeft. Je kan zeggen wat je wil over die kakkerlakken maar die staan wat dat betreft wel massaal als twaalfde man achter hun ploeg.

      1. Sluk

        Ik hoef niet zo nodig in een vak vol met schuimbekkende mafkezen te zitten zoals bij feyenoord. Ieder z`n eigen beleving, maar de enkeling die bij mij op vak 116 zit en zn bloeddruk niet onder controle heeft, kan beter niet meer naar het stadion komen, want dat kan nooit goed zijn voor je hart om je zo druk te maken.

  4. kanu

    Denk tot het er wel ruiger uitziet. Zo achter de goal kijk maar eens naar andere clubs bv dortmund

  5. Hika77

    Meeste mensen zijn het er niet mee eens maar denk dat het nog meer een 12e man effect zal hebben dichter op t veld. Ik ben voor!

  6. afcadeluxe

    elk voordeel heeft een nadeel,zoiets als dortmund lijkt mij wel wat,is toch indrukwekkend zo een roodwitte muur,maar ook dat verdelen heeft wat,lijkt dan of er meer stemming in het stadion is,maarja ajax beslist….

  7. vak411

    Hoe dichter op het veld hoe aanstekelijker voor de spelers… WZAWZDB ⚪️?⚪️

  8. Ptr

    Is top plan dit is indrukwekkend om te zien.
    Korte zijde 1e2e ring vol fanatieke supporters. De rood witte muur!!

  9. a.p.

    wegblijven uit vak 125. Laat ons aub in ons eigen vak zitten. Al sinds de start van de Arena.

    1. Litmanen

      A.p. Je gaat pech krijgen. De grote monden gaan winnen, net als destijds de F Side die een paar skyboxen gingen verbouwen om hun zin te krijgen. En wij konden vertrekken, terwijl wij ook nog eens een vaste plaats in de Arena hadden gekocht. Geschreeuw en geweld wint het altijd bij Ajax, zeker als je voorzitters hebt als Micheal van Praag. Bij z’n vader was dat niet gebeurd.

  10. Mauheb

    @bobbyhaarms, bij die kakkerlakken valt echt wel mee hoor, alleen als wij komen en als ze scoren, hoor je ze, maar verder kunnen ze niet op tegen de sfeer in de jc arena (plaatselijk dat wel) maar dan nog.

  11. Slingertje.

    Leuk dat staanvak maar bij de Europese wedstrijden moet de stoeltjes er weer in zie Bor. Dortmund en ik denk dat ze daar bij Ajax niet aan gedacht hebben.

    1. Remco425

      Daar hebben ze het vaak zat over gehad als dit onderwerp ter sprake kwam, dus daar hebben ze weldegelijk aan gedacht.

Comments are closed.