Adriaanse: ‘Het liefst keert Van Gaal terug bij Ajax’

0524wenen95_vangaal

Louis van Gaal zal na de 3-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur weer veel kritiek over zich heen krijgen. Zijn club Manchester United zakt hierdoor weer op de ranglijst en zal alle zeilen moeten bijzetten om nog een ticket voor de Champions League te behalen. Volgens Co Adriaanse kon dit weleens de laatste klus zijn trainer voor Van Gaal, zo liet hij zondagavond weten in het programma Studio Voetbal.

‘Louis zijn naam is gevallen als mogelijk nieuwe technisch directeur van de KNVB maar daar heeft hij geen zin in. Ik denk dat hij het liefst terugkeert naar Ajax om daar hoofd jeugdopleidingen te worden. Dat heeft hij in het verleden ook al gedaan en dat ambieert hij nog steeds. Sinds het ontslag van Wim Jonk hebben ze Saïd Ouaali aangesteld maar volgens mij zijn ze nog steeds op zoek naar een nieuwe sterke persoon voor die functie’.

Bron: NOS

Related posts

59 Comments

    1. antonajax

      Ik denk juist dat het nu goed gaat, waarom veranderen? Louis is een beste kerel maar kan een molensteen om de nek worden. Is namelijk een persoon die ZIJN wil doordrijft en daar zijn er al genoeg van bij Ajax.. Zorgt alleen maar voor problemen

        1. BobbyHaarms

          Helemaal mee eens! Alle respect voor van Gaal wat hij gepresteerd heeft, maar deze Judas hoeft na zijn smerige achterbakse luizenstreek tegen Cruijff wat mij betreft nooit meer in Amsterdam te komen! Maar met dit nepbestuur weet je het maar nooit, nu Cruijff er niet meer is zijn ze tot alles in staat..NEVER NOOIT MEER DOEN DUS!!

    2. De seijs

      Als v gaal naar ajax komt kan het alleen maar nog beter gaan met de jeugd. De visie van cruijff is al overboord gegooid bij ajax. Dus met v gaal wordt er een nieuwe leider bij ajax binnen gehaald. Denk met het huidige bestuur wat er dus nu zit dat dat wel goed zou zijn voor ajax.

      1. RobbyZ

        De visie van Cruijff werkt bij de jeugd wel hoor,bij het eerste is de visie weg!

  1. San Marco

    Lastige en moeilijke situatie, we zitten nu namelijk op de lijn van Cruijff!
    Kan je waarschijnlijk weer de hele boel omgooien?
    Hij zal toch weer zijn stempel willen drukken!
    Hij komt iets te vroeg eigenlijk:-/

    1. AjaxKat

      Het mooie van dit artikel is dat iemand (Adraanse dus) de droom van z’n vriend met anderen bespreekt. Niks meer. Doet iedereen wel eens toch? Nu lijkt het erg op een slinkse sollicitatie van V.Gaal.

      Visie van V.Gaal verschilt met die van JC bij de invulling van het individu tov het team. JC gaf spelers meer vrijheid om te doen waar ze goed in zijn. Bij de opleiding vind ik t daarom niet slim om V.Gaal te nemen. V.Gaal zie ik t liefste als hoofdtrainer terugkeren. In elke andere functie zal ie zich toch teveel met het eerste 11-tal willen bemoeien.

  2. Charka53

    Hij is wel de man waar de jeugd naar luister je kan bij hem niet verslappen omdat zijn grote bek en dat bedoel ik positief erg intimiderend is dus een goede drill meester

  3. Geckoo

    Ik weet niet zo zeker hoe ik deze info moet ontvangen.. Aan de ene kant lijkt het me een strak plan, aan de andere kant ook weer niet. Er komt nu gigantisch goede lichting aan die in ieder geval niet getraind zijn volgens de LvG lijn.. Vraag me af wat het rendement is van de jeugd als hij hoofd opleidingen wordt.

  4. Iceman

    Ja ik weet niet of dat wel zo handig is, aangezien Van Gaal tegen alles was wat met de plan Cruijff te maken had, want Van Gaal heeft een hele andere visie op het voetbal dan Cruijff. Jammer genoeg is Cruijff er niet meer helaas voor ons en Ajax, en aangezien er op dit moment Ajacieden binnen Ajax zitten die op geleid zijn door de Cruijff school maar successen haalde met Van Gaal zou het wel eens zo kunnen dat Van Gaal dat wel wil doen?? Maar ik denk niet dat het zal werken, want Van Gaal kennende zal hij zich weer mengen met het eerste elftal dat was toen ook zo met Koeman als hoofd Trainer en Van Gaal als T.D. Toen ging het ook fout.

    1. nannie1971

      Mooi gesproken iceman van Gaal teerde toen ook op de nalatenschap van Cruijff.

  5. RobbyZ

    Wegwezen,de visie van Cruijff werkt nu perfect en die schreeuwerd gaat dat weer helemaal omgooien naar zijn visie! KNVB maar dan!

    1. vanzanten

      Ik zie eerlijk gezegd helemaal NIETS terug van de visie van Cruijff in het spel van onze hoofdmacht. Het is slap en voorspelbaar en nooit gericht op het snelle aanvalsvoetbal wat volgens mij bij de visie van de Verlosser hoort.

          1. dickst14

            Ik las vandaag in de Telegraaf hoe je volgens Cruyff druk moet zetten. Met het hele team en niet alleen Klaassen Youness en Millik terwijl de rest op eigen helft blijft hangen. Hou mijn hart vast voor de komende wedstrijden met dit angsthazen voetbal.

      1. RobbyZ

        In de jeugd werkt die visie omdat jonk daar bovenop zat,bij het eerste is de visie verdwenen!

  6. Ajax 010

    Weet niet hoe serieus je dit bericht moet nemen. Maar wanneer wij de ‘stammenoorlog’ achter ons kunnen laten, vind ik het een interessante gedachte. Stel wel voor dat Ajax zorgt voor strakke, gedetailleerde taakomschrijvingen ……

  7. Indojood

    Zou het einde van het plan Cruijff betekenen. Adriaanse heeft met LvG al een keer de jeugdopleiding de nek omgedraaid met hun TIPS-onzin.

  8. paullus

    laat v
    lvg maar lekker in Engeland blijven
    komen alleen maar nog meer problemen van

          1. Ajax1958

            Eens en hoe komt dat denk je? De lat hoort altijd hoog te liggen bij Ajax en het publiek moet verwend worden. (ik denk dat ik van een ander bouwjaar ben dan jij en ben ook iets anders gewend) De laatste seizoenen is het niet meer om aan te zien, dus dat maakt me niet bepaald trots. Waar is de tijd gebleven dat een club met angst en beven naar A’dam kwam, bij het opkomen van het veld de tegenstander al met 1-0 achterstond en hoopte op een uitslag van onder 5-0.

  9. Germain

    Onvoorstelbaar om LVG als HJO te weigeren. Meer dan 100 jeugdtalenten hebben door hem een rijke voetbalcarrière gehad of hebben die nog. Meteen ja zeggen tegen deze Ajacied in hart en nieren.

    1. Indojood

      Een “Ajacied” in hart en nieren die de grootste Ajacied aller tijden een mes in zijn rug stak. Ga je mond spoelen…

        1. BobbyHaarms

          Hahaha juist Indojood, die lul van een van Gaal is een smerige Judas! Nooit meer welkom wat mij betreft!

      1. Remco425

        Mee eens Indo. En een echte Ajacied neemt na vertrek niet het halve team mee en laat de club in de stront zakken. Een echte Ajacied geilt ook niet op allemaal onbenullige feyenoorders op een WK.

  10. Amoebe

    Zullen we het niet doen!!!

    Van gaal wordt met het jaar moeilijker.

    Tevens zou ik het gewoon onvergeeflijk vinden….Cruijff weg Van Gaal erin….ik weet dat de wereld doordraait maar dit gaat mij ff te snel

  11. Indojood

    Cruijff is sinds een paar weken niet meer onder ons en je ziet de anti-Cruijff zich gereedmaken. Dit verhaal en judas Henrichs die opeens meent wat te moeten zeggen. Stelletje jakhalzen en hyena’s….

  12. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat Louis na dit seizoen lekker met pensioen moet gaan.. Genieten van zijn kleinkinderen en wat meer tijd doorbrengen bij zijn vrouw.. Een leuke hobby zoeken en nog wat van de wereld zien.
    Je kunt Louis geen hoofd opleiding maken, omdat hij gewend is de baas te zijn. Hij zal zich overal mee gaan bemoeien. Hem aanstellen is een garantie voor onrust en ruzie in de tent.

  13. Velibor

    Waarom moet die ouwe meuk altijd maar doorgaan,ga es met pensioen zou ik zeggen en kom met EK ’s en WK ’s weer eens tevoorschijn om jullie achterhaalde meningen te ventileren uit het jaar nul! Voetbal is al veel verder dan die mooie Hollandse school,sorry hoor maar tijd voor wat nieuws zou ik zeggen en kijk eens om je heen hoe er in landen om ons heen gevoetbald wordt!

    1. Velibor

      Koekoek ,we lopen hopeloos achter met bijna alles in het voetbal dus geen V Gaal voor mij meer bij Ajax!

      1. Velibor

        En laat er nou niet eentje beginnen over respect want die figuren hebben bakken met geld binnengesleept ..

  14. Ajaxlucas

    Kom maar terug Louis. Als de boet toch plannen heeft om te vertrekken bij jij de ideale opvolger

  15. In memory of J.C.

    Hele simpele oplossing: zo snel mogelijk het stadion Johan Cruijff stadion noemen. Onze Louis wil echt niet elke dag naar dat stadion rijden. Probleem opgelost 🙂

  16. In memory of J.C.

    Trouwens ongelooflijk dat er nog mensen zijn die dit een goed plan zouden vinden. Die kennen het verleden dus echt niet (is mijn mening).

  17. Toppertje

    Inderdaad Indojood. Adriaanse weet dondersgoed hoe het werkt in de voetbalwereld. Bijzonder onsmakelijke poging om v. Gaal naar voren te schuiven. Maar vrijwel de gehele technische staf heeft meer met v Gaal dan met Cruijff dus we moeten het ergste vrezen.

  18. Cootje Adriaanse

    Een nare en smakeloze timing om dit via de media publiekelijk te maken (sorry Cootje), zo pal na het overlijden van Johan Cruijff.

    Onbegrijpelijk dat er mensen zijn op dit forum die dat plan zien zitten. Maar iedereen heeft recht op zijn mening.

  19. fjonkman

    Los van timing, los van wat er allemaal gepasseerd is de afgelopen jaren… Ik ben van Gaal voor eeuwig dankbaar voor wat hij Ajax gegeven heeft (Winst in de UEFA Cup in 1992, de Champions League in 1995, de Wereldbeker en nog een keer een finale in de Champions League en diverse kampioenschappen (ja jongens, dat heeft hij óók gedaan!) en bekers gewonnen, zie ik hem liever ook niet terugkomen naar Ajax. Hij heeft ondertussen wel aangetoond dat hij niet meer de scherpte heeft om hetzelfde kunstje nog een keer te flikken. En we hebben gezien dat na 1996 de hele boel in elkaar viel….

  20. In memory of J.C.

    Snel gekeken is bij dit topic 21x tegen en (helaas en apart:-) ) 5 x voor vwb de komst van van Gaal. Dus Louis ….. ga de deur van het JC stadion maar gewoon voorbij en ook de WJ poort van de toekomst.

Comments are closed.