Klaassen: ‘Lekker om matchwinnaar te zijn’

0409cambuur-ajax_elghazi_klaassen1

Ondanks het zeer matige spel van Ajax verscheen er toch een tevreden Davy Klaassen voor de camera van FOXSports, na afloop van het duel tegen Cambuur. De aanvoerder van Ajax had na een uur spelen voor de enige treffer gezorgd. Daarmee heeft Ajax opnieuw een horde genomen en heeft het nog slechts vier duels te gaan in de strijd om de landstitel.

‘De eerste helft was het heel matig. Dat leek nergens op van onze kant. De veldbezetting was vaak niet goed, er was teveel ruimte tussen het middenveld en de aanval. In tweede helft werden we gevaarlijker. We hadden uiteindelijk meer moeten scoren, de 0-2 en 0-3 moeten maken. Het doelpunt viel na een lekkere actie, was een goede goal. Het is toch lekker om matchwinnaar te zijn. Qua resultaat is dit in ieder geval heel lekker.’

Bron: FOXSports

Related posts

34 Comments

    1. De seijs

      Ajax heeft wat goed te maken volgende week. Kutrecht moet gepakt worden in de jc arena. Ajax doe dan maar 5-0 . Het is aan je stand verplicht. op naar het kampioenschap.

      1. ajaxhoger

        Ben ik met je eens , als het maar niet anders uit gaat pakken ajax kennende , ik hoop van niet , zelf denk ik dat we het nog weg gaan geven , het draait voor geen meter .

  1. DennisTheMenace

    Naast de drie punten is er ook een ander lichtpuntje: El Ghazi lijkt weer in vorm. Kun je er goed bij hebben de komende wedstrijden.

    1. BobbyHaarms

      Heel gauw vergeten deze wedstrijd. Was weer kut met stoofperen maar ben dolblij dat we toch wonnen tegen de nummer laatst!

      1. ajaxhoger

        Volgens sommige hier mag je niet schelden Bobby foei , ze kunnen me een bout hachele , ik scheld wanneer ik wil , er is geen
        rede toe om alles goed te vinden , zeker met dit elftal niet , veelste mager dit elftal , met teveel jongeren in het elftal , dat kan nooit goed blijven gaan .

  2. Ajaxlucas

    Qua uitslag onder maten maar we mogen zeker niet klagen met 3 nieuwe punten. Het doelsaldo is nog vele malen beter dan bij psv

  3. woody79

    vorig jaar dordt op de laatste dag. was volgens mij ook niet best. alleen toen ging het nergens meer om

  4. -buitenkantje rechts-

    Het blijkt dat Ajax het moeilijk heeft tegen een georganiseerde tegenstander die met inzet speelt. Het tempo was weer hemeltergend langzaam.. Alleen Klaassen speelt de bal wel eens direct zonder eerst aan te nemen. Het vroeg storen is er helemaal uit. Pas over de middellijn wordt de tegenstander opgevangen.
    Bijna alle spelers een onvoldoende behalve Klaassen, Younes, Dijks.. De rest allemaal een onvoldoende. De weg naar het kampioenschap is nog lang…

    1. Indojood

      Helemaal eens, BR. En we weten dat het allemaal zo onnodig is. Wanneer je teams zoals Cambuur op hun eigen helft opjaagt dan komen de fouten vanzelf en ben je meteen gevaarlijk.

      1. ajaxhoger

        Helemaal goed jongens , je kan zien wie het snapt en wie niet .
        Critiek is op zijn plaats dit jaar , het word steeds slechter , wel raar dat ze met dit elftal bovenaan staan , met een beetje meer voetbal kunde en goede spelers waren ze al kampioen geweest , ik noem maar twee game,s roda en nec

      2. dickst14

        Ja en dat doen ze niet. Alleen Klaassen, Millik en Youness jagen op de helft vd tegenstander en de rest staat op de eigen helft te wachten. Is volgens mij toch echt de taktiek vd trainer.

  5. EugAjax

    Eens tegelijkertijd zijn dit historisch gezien de moeilijkste potjes. Laatste 6 wedstrijden zijn vaak slecht van titel kandidaten en goed van degradatie kandidaten. In het verleden bijv SVV – Ajax 1-0. Ik vond spel slecht maar uitslag wel verdiend. Op naar laatste 4 keer billen knijpen

  6. afcadeluxe

    hoop dat ze van frank de wedstrijd nog een keer moeten bekijken,dit was wel heel matig en moet echt beter,gelukkig dat cambuur aanvallend zwak is maar kutrecht is andere koek….

  7. Iamsterdam2015

    Dan lees en kijk ik de interviews na de wedstrijd en las ik ergens het commentaar van
    Klaasen:” het moet beter en we moeten de gaten tussen het middenveld en de verdediging kleiner maken. In de tweede helft hadden we de 0-2 en 0-3 moeten maken. ” meneer Klaasen…….. Het moet beter maar wanneer dan? Dat hoor ik fdb en andere spelers zo vaak zeggen. 95% van de competitie is voorbij, tot de winterstop had je kunnen klungelen nu is het te laat om nog een aanzienlijke verandering in het team te krijgen. Wordt zo moe van die clichés!!!! Ben het met sommige commentaren hier eens. Zal mij niks verbazen als we het alsnog verprutsen…….

  8. vanzanten

    Ik hoop echt dat we het redden, laat dat duidelijk zijn. Maar ik durf eigenlijk nauwelijks meer te kijken, omdat ik daarna meestal 3 uur aan de zuurstof moet. Ik snap 2 dingen niet. Ten eerste hoe je als team zó slap kunt acteren, wetende dat je alles zelf in de hand hebt én wetende dat het met deze instelling héél vaak fout gaat. Tweede wat ik niet snap is dat je hier geen kritiek mag geven en dat er nogal wat fans zeggen “maakt niet uit hoe, als we maar winnen”. Ik vind dat meer een Pisvee-mentaliteit, gebaseerd op het uitgangspunt dat je wint als je 1 goal minder incasseert dan de tegenpartij. Ik ben in hart en nieren fan van Ajax, vanwege Johans instelling “je wint als je 1 goal meer maakt dan de tegenpartij”. Dat is dus de mentaliteit van een ploeg die aan wil vallen. En geef mij dan maar een hoop commentaar, maar ik vind het NIET genoeg als het alleen om de punten gaat en niet om het spel. Ik ben in deze fase bereid om er nog 4 wedstrijden vrede mee te hebben (ik wil uiteraard óók kampioen worden), maar ik zou toch heel graag zien dat het volgend jaar beter wordt.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ik hoop het hele seizoen al dat het beter wordt.. Op een enkele opleving na speelt Ajax niet meer des Ajax.. Het is resultaatvoetbal geworden, waarbij ons spel leunt op de verdediging. Een echte Ajaxfan neemt daar idd geen genoegen mee. Wij zijn Ajax! Wij willen vloeiende combinaties.. Oogstrelende acties..tegenstander vast zetten op eigen helft.. Het 1x kaatsen.. Hoge balsnelheid.
      Het is toch te gek voor woorden dat we, met alle respect, tegen Cambuur in 1e helft 2 halve kansen creëren. Dat we in de 2e helft opgelucht adem halen dat Cambuur niet de 1-1 maakt.
      Ik heb me al meerdere malen afgevraagd waar dat nou aan ligt. Het systeem? De tactiek van FdB? Mentaliteit van de spelers? Gebrek aan kwaliteit en motivatie vd spelers? In ieder geval is het af en toe tenenkrommend voetbal en vraag ik me regelmatig af.. Waar is mijn Ajax gebleven?!

  9. Velibor

    Ben het wel met je eens V Zanten maar ik ben bang dat er op het moment gewoon niet meer inzit,kijk hoe PSV het doet met Willem 2 das ook geen luxe hoor ,denk dat het gewoon de armoe van het Hollandse voetbal is en wachten op betere tijden überhaupt .

    1. BobbyHaarms

      Die betere tijden kunnen we voorlopig wel vergeten, helaas. Het voetbal holt achteruit in Nederland en we staan al in een zeer bedenkelijk rijtje. Johan heeft op alle vlakken gelijk gekregen…

      1. Indojood

        Zo is dat, BobbyHaarms. Je ziet ook hier weer hoe snel men vergeet. Grootse eerbetonen, verdriet en een week later gewoon Johan’s ideeën en nalatenschap bij het grof vuil zetten door dit soort wanvertoningen te accepteren want we worden misschien kampioen.

        ‘Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.’

  10. In memory of J.C.

    Misschien Bazoer keertje banken, Schöne op zijn plek en el Gazi terug in de basis. Met wat geluk Tete ook terug en Veltman op zijn vertrouwde plek.

  11. vanzanten

    Het is natuurlijk zo dat de kwaliteit afneemt. Maar je hebt toch in elk geval ook nog zoiets als INZET. Hoe bestaat dat Ajax zó vaak zó lichtzinnig te werk gaat? Dat heeft toch niks met kwaliteit te maken? Ik zou er een voorstander van zijn als spelers alleen nog een soort basissalaris zouden krijgen en dan héél veel premie bij winst.

  12. Mauheb

    Utrecht word andere koek als “Cambuur” !! Kom op was echt tranen met tuiten.
    Hoop op de zoveelste ommekeer as zondag?

Comments are closed.