Ajax wint moeizaam van Cambuur

0409cambuur-ajax_klaassen_vink

Ajax heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Cambuur met 0-1 gewonnen maar dat ging met veel moeite. Het team van Frank de Boer worstelde iets langer dan een uur met een stug verdedigend SC Cambuur, maar kreeg de hekkensluiter uiteindelijk met een rake kopbal van Davy Klaassen toch op de knieën (0-1). Hierdoor ligt Ajax nog steeds op koers om de vijfde landstitel in zes jaar binnen te slepen. Omdat psv van Willem II won (2-0) blijft Ajax twee punten voorsprong houden op de club uit Eindhoven.

SC Cambuur is de drager van de rode lantaarn in de competitie en kon de punten om degradatie te voorkomen, goed gebruiken. Door flink te verdedigen en behoudend aan te vallen, lieten de Friezen de Amsterdammers niet in hun spel komen. Cambuur maakte het niet erg moeilijk voor Jasper Cillessen maar gaf nauwelijks mogelijkheden weg.

De basisploeg van Ajax was voor de vijfde competitiewedstrijd op rij hetzelfde. Dat was sinds 1985 niet meer gebeurd. Ajax keek in de openingsfase al snel naar scheidsrechter Pieter Vink, nadat Mike van der der Hoorn bij een hoekschop neer ging in het vijandelijke strafschopgebied. Cambuur-spits Martijn Barto trok de verdediger van Ajax flink aan het shirt, maar Vink weigerde de bal op de stip te leggen.

Nienhuis moest voor de rust maar één echte redding doen na een mooie dribbel van Amin Younes. Vlak voor rust besloot Frank de boer Mike van der Hoorn te wisselen voor Ricardo van Rhijn omdat deze in een botsing met doelman Nienhuis geblesseerd raakte. Door een te laag tempo kon Ajax niet echt mooi voetbal neerzetten en dit werd aanvankelijk na de rust niet veel beter. De Boer bracht tien minuten na rust Anwar El Ghazi voor Lasse Schöne en dat wierp snel z’n vruchten af. De rechtsbuiten bediende na een klein uur spelen Davy Klaassen, die raak kopte. Even daarvoor had Cambuur een grote kans gemist via Jerge Hoefdraad, die vrij voor Ajax-goalie  Jasper Cillessen slap inschoot.

Het enige doelpunt volgde uit een aanval van Anwar El Ghazi die in de 61ste minuut zich vrijspeelde en een voorzet van de rechterflank op Davy Klaassen gaf en hij kopte de bal in de verre hoek. Kansen kreeg Ajax daarna nog wel: El Ghazi (naast), Younes (lat) en Arek Milik (naast) maar afmaken zat er deze keer niet in. De gemiste kansen kwamen de ploeg van Frank de Boer uiteindelijk niet duur te staan en dus werd er een lelijke maar o zo belangrijke zege geboekt. Nog 4 overwinningen scheiden Ajax van de landstitel.

SC Cambuur – Ajax 0-1 (0-0)
61. Davy Klaassen 0-1

Opstelling SC Cambuur:
Nienhuis, Peersman, Lachman, van der Laan, Andriuškevičius (79. Vloet), Bakker, Byrne, van der Streek (69.Van Veen), Monteiro, Barto, Hoefdraad (79. Houtkoop)

Opstelling Ajax:
Cillessen, Veltman, van der Hoorn (41.Van Rhijn), Viergever, Dijks; Bazoer (87.Serero), Klaassen, Gudelj; Schöne (55.El Ghazi), Milik, Younes

Related posts

64 Comments

    1. huub

     Moet toch niet te veel slechte wedstrijden komen! Liever een overtuigende overwinning met klinkende cijfers.

  1. creutz1977

   weer stapje dichterbij maar was idd echt slecht.. met name bazoer vind ik de laatste weken zeer tegenvallen… Hij is totaal niet vel… loopt maar een beetje totaal niet bal vast daar mag behoorlijk wat peper in

   1. Litmanen

    Bazoer, zwakste man van het veld. Steeds te laat om mee te verdedigen en bovendien het meeste balverlies. De Boer moet nu maar eens ingrijpen. Hij heeft drie middenvelders op de bank zitten die het gras opvreten!

    1. stylo1984

     Je speelt een keer een mindere wedstrijd en direct is et weken weer slecht? En ingrijpen etc etc?

   2. Remco425

    Ik denk dat dat vooral met vermoeidheid te maken heeft. Zn eerste volle seizoen bij het 1e, 19 jaar pas en bijna alle wedstrijden gespeeld. Kan je Bazoer niet kwalijk nemen. Maar De Boer moet hem eigenlijk wel in bescherming nemen en hem een wedstrijdje laten overslaan.

     1. -buitenkantje rechts-

      Er waren maar een paar Ajacieden die een voldoende haalden.. Klaassen omdat hij het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.. El Ghazi.. Ondanks de gemiste kans zorgde hij in 20 min voor meer gevaar dan Schöne tot dan toe.. Younes.. Bleef zijn acties maken en was steeds dreigend..

 1. vak411

  Ach.. Als je ook slechte wedstrijden wint… Dan wordt je kampioen!! Niet zeiken over slecht.. 3 punten daar gaat het om…

  WZAWZDB ⚪️?⚪️

  1. BobbyHaarms

   Een gelijkspel had vandaag niet eens onverdiend geweest voor Cambuur. Handen dichtknijpen met deze sneaky 0-1, als een dief in de nacht vertrekken uit Leeuwarden en voor de 500-ste keer maar hopen dat de heren nu eindelijk eens wakker zijn.

   1. Remco425

    Qua spelbeeld wel, maar qua gemiste 100% kansen… man man man. Had gewoon 0-3 of 0-4 moeten zijn.

    1. -buitenkantje rechts-

     Denkfout is dat je ervan uit gaat dat iedere kans een doelpunt wordt.. De praktijk wijst uit dat er drie of vier kansenongelijkheid zijn voor een doelpunt.. Wat dat betreft een terechte uitslag.

     1. jood84

      scherp gezien BR, want als elke kans erin gaat word het te simpel en dat is niet realistisch

 2. Charka53

  Tjonge ,Tjonge wat ging het weer moeizaam maar drie punten zijn binnen en maar hopen dat de rest van de wedstrijden echt wordt gevoetbald.

 3. Mikeeo079

  Winnen is winnen en daar gaat het om, of het nu makkelijk of moeizaam gaat, wij worden kampioen!!!!!! ???

 4. afcadeluxe

  heb spierpijn van het billenknijpen maar wat telt zijn 3punten,nu nog hopen dat pisvee nog punten laat liggen vanavond

 5. Joep

  Na de 0-1 waren er wel grote kansen, maar het spel werd er absoluut niet beter op. Was echt bedroevend wat er vandaag op de mat werd gelegd.

 6. SPHAFCA

  Laatste wedstrijdjes van het seizoen.. Maakt geen bal uit hoe je ze wint, als je ze maar wint! Op naar volgende week

  1. jood84

   zo goed doen we het niet tegen utrecht de laatste jaren. het is een wedstrijd om aan de hartpillen te gaan ben ik bang

 7. Geenemotie

  Moeizame zege. Laatste loodjes wegen het zwaarst. Bazoer echt drama. 3 pnt dat wel en dat telt.

 8. Indojood

  Het is jammer om de constateren dat veel supporters die hebben lopen treuren om Cruijff de afgelopen tijd zo makkelijk zijn idealen en principes verloochenen. Hebben die nou echt

  ‘Voetbal is voor het publiek gemaakt. Aanvallen vindt men het leukst om te zien, dus moet je aanvallen. Je hebt zowel kwaliteit als resultaat nodig. Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.’

  Natuurlijk hoop ik ik dat Ajax kampioen wordt maar ik zou toch graag willen zien dat

   1. BobbyHaarms

    Wat dat betreft is het maar goed dat Johan deze aanfluiting niet gezien heeft Indojood, ik had reikhalzend uitgekeken naar zijn column..

    1. Indojood

     Het baart me zorgen over de toekomst. Zonder het kritisch oog van Johan zal de zelfgenoegzaamheid grote vormen gaan aannemen. Ik gruwel van teksten als: ” Alleen de 3 punten tellen. Als we maar kampioen worden, maakt niet uit hoe.” Daarvoor ben ik geen Ajacied geworden.

     1. In memory of J.C.

      Een klein beetje cynische humor: Johan heeft zich bewust laten cremeren zodat hij zich niet in zijn graf kon omdraaien vanwege het slechte spel. Zelfs dat heeft hij voorzien.

     2. Litmanen

      Je wordt geen Ajacied. Je wordt als Ajacied geboren, in good times en in bad times. Dus ja, graag mooi voetbal EN kampioen.
      Maar toch liever kampioen met prutvoetbal dan als tweede eindigen……..

     3. Indojood

      Wat een dom gelul.

      Je wordt als mens geboren zonder enige kennis van de wereld en het is van allerlei factoren afhankelijk of je Ajacied wordt. Bij mij waren het mijn ouders, die idolaat waren van voetbal, Ajax en Cruijff. Zij zullen misschien gezegd hebben dat er weer een Ajacied is geboren toen ik ter wereld kwam, ik weet het niet. En dan is het nog maar afwachten of dit aanslaat en stand houdt. Bij mij is het gelukt.

      Dat ik dit nog moet uitleggen…..?

     4. Litmanen

      Ik werd in een Ajax familie geboren, dus was ik Ajacied, raar dat ik dat nog moet uitleggen?

     5. Litmanen

      Dank je lieverd, ik ben ook nog blond. Maar wel met een rood wit hart. Kunnen we van jou dan weer niet zeggen.

     6. jood84

      het moet mooi zijn met resultaten, maar een keer winnen met slecht voetbal kan geen kwaad

     7. Litmanen

      Eens. Maar weet je, over tien jaar staat dat kampioenschap genoteerd. Over een half jaar zitten we in de poulefase, allemaal dingen die sommige hier niet willen als het niet altijd mooi is. Ik vind dat Ajax, zeker na de winterstop, soms heel aantrekkelijk speelt in vergelijking met de afgelopen jaren. PSV kan alleen makkelijk winnen als ze op de counter spelen.

      Dus, speel die laatste wedstrijden maar heel lelijk, maar pak die schaal. Anders gaat hij naar een counterclupje.

    2. dickst14

     ik ook. ze spelen met 8 a 9 man achter de bal en geven dus weinig weg. maar het voetbal lijkt nergens op.

 9. In memory of J.C.

  Heel eerlijk gezegd laat ik er geen traan om als ze geen kampioen worden dit jaar. Het voetbal is gewoon niet een kampioen waardig.

 10. Indojood

  Ik ken mensen die in een Ajax familie zijn geboren maar zijn overgelopen naar de Dark Side of geen reet geven om voetbal. Overigens twijfel ik aan jouw Ajacied zijn, gezien jouw vele anti-Cruijff reacties eind vorig jaar en je bewering dat de aanstelling van Michels in 1965een onbelangrijk detail was. Je kunt beter gaan vliegen vangen in je functie als leidinggevende…

  1. Litmanen

   Ja, vervelend he, dat je diepe bewondering voor iemand kan hebben, maar het niet altijd met hem eens bent. Dat is voor mensen met een laag voorhoofd niet te behappen. Jij gaat bij elke echtelijke ruzie zeker een scheiding aanvragen?

   1. jood84

    iedereen heeft het recht op zijn of haar mening. mensen die uit een Ajax familie komen zijn niet verplicht om Ajacied te worden. Ajacied ben je of niet

 11. polaroids

  Zag net dat een kennis op Facebook de overwinning van PSV heeft geplaatst. Zie ik de reacties daar, dan lees ik dat ze in Eindhoven ook zitten te mopperen op hun ploeg…. Het worden nog spannende weken….

 12. Ajax1958

  Leidinggevende in de Aldi ja. Helemaal eens met imoJC en Indojood. Het maakt niet uit of Ajax kampioen wordt of niet. Het gaat om het vertoonde spel, je wilt trots zijn als Ajax sup, dat ben ik dus niet. Ik ben en wil geen sup zijn die alleen maar om de punten geeft. Ik wil genieten en trots zijn. Ik blijf Ajaxcied in hart en nieren, maar lever na 23 jaar mijn seizoenskaart in en ga leuke dingen doen. Dat worden een aantal fijne (zon) dagen erbij in mijn leven.

  1. Litmanen

   En ook niet meer naar studio sport kijken of SBS6 toch? Scheelt ook weer tijd. Nee, jij bent inderdaad een echte Ajacied. Als je zo makkelijk afscheid neemt dan ben je nooit een echte supporter geweest.
   Ik had vroeger een vriend, die was elk jaar supporter van de kampioen, ongeacht wie dat was……

  2. jood84

   een echte Ajacier is er in voor en tegenspoed, die levert zijn seizoenkaart nooit in

   1. Litmanen

    Ach, dat kan, maar om te zeggen dat je van de ene dag op de andere geen Ajax-supporter meer bent kan er bij mij niet in.

 13. In memory of J.C.

  Goh Ajax1958, wij hebben nu opeens ook al afscheid genomen van Ajax. Kan het zelf niet herinneren. Of zou het zijn dat we geen seizoenskaart meer kopen. Dan zijn er dus maar zo’n 40-45000 echte supporters. Jij na 23 jaar, ik na 51 jaar en dat is in de ogen van Mismanen een makkelijke beslissing. Beste Litmanen, wat ben jij eigenlijk ongelooflijk dom. Oh ja, dit wilde je graag weten: Molenstraat 1, Hillegom as vrijdag 22.00 uur. See you.

Comments are closed.