Real Madrid eert Cruijff in benefietduel met Ajax

0324cruijff1947-2016

Real Madrid brengt op 5 juni in de benefietwedstrijd tegen Ajax een postuum eerbetoon aan Johan Cruijff, icoon van aartsrivaal Barcelona. In de Corazón Classic Match maken diverse spelers van de Amsterdamse succesploeg uit 1995 hun opwachting, zo weet VI te melden.

Bij het elftal van Ajax zullen Leo Beenhakker en Sjaak Swart fungeren als trainers en maken onder andere Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Ronald de Boer, Jari Litmanen, Clarence Seedorf en Finidi George hun opwachting terwijl bij Real Raúl, Luis Figo, Roberto Carlos, David Beckham, Fernando Hierro en de huidige coach Zinedine Zidane hun aanwezigheid hebben toegezegd. Real maakt van de gelegenheid gebruik om de vorige maand overleden Cruijff te eren, melden Spaanse media. Zijn voormalige clubs Ajax en Barcelona deden dat onlangs al op indrukwekkende wijze tijdens hun eerste competitiewedstrijden sinds de bekendmaking van het trieste nieuws.

Bron: VI

Related posts

29 Comments

  1. antonajax

   Nee ze willen Barca hiermee gewoon een steek geven. Real heeft niets met Cruijff te maken. Belachelijk om zon wedstrijd te organiseren onder het mom van Cruijff te eren!

   1. AFC98

    Het is ook niet puur en alleen om Cruijff te herdenken. Real speelt elk jaar tegen een oud topploeg met de oudspelers, en omdat ze dit keer tegen Ajax spelen, eren ze Cruijff ook erbij

  2. De seijs

   Echt top van Real Madrid . Zo groot was Cruyff nou.Schitterend geen worden voor.

 1. 038

  Sportief gebaar vanuit Madrid. Daar ontbreekt het op t veld nog wel eens aan….af en toe…

 2. ritchy

  mooi gebaar van Real Madrid dus zo kan het dus ook een eerbetoon aan een speler of grootheid die niet voor hun heeft gespeeld diepe respect voor Real Madrid top

  1. vanzanten

   Er zijn ook toetsenborden waarop men voor hoofdletters en leestekens kan kiezen.

 3. Remco425

  Fantastisch gebaar van Real Madrid, waar ze grootsheid toch altijd al waarderen. Net als de staande ovatie die Ajax kreeg in 1995 nadat ze Real helemaal van de mat hadden gespeeld. Echt een topgebaar van de aartsrivaal! Ik zie Feyenoord dat niet zo gauw doen ook al heeft hij daar zelfs nog een jaar gespeeld en ze kampioen gemaakt.

 4. Indojood

  Klinkt allemaal leuk maar toch ben ik hierover sceptisch. Real lijkt vooral iets te willen meepikken van de grootsheid van Cruijff terwijl Cruijff geen enkele binding heeft met die club. Dan vind ik onze vrienden in Rotterdam beter, die gewoon op gepaste afstand blijven en de eer volledig aan ons laten. Cruijff zag Madrid altijd graag verliezen, zoveel supporter en Catalaan was hij wel.

   1. Indojood

    Ja, tegen het Ajax van Van Gaal uit 1995 met grote vriend Leo Beenhakker er ook bij. Het is allemaal zeer logisch. Real had Barca moeten uitnodigen, dat had publicitair binnen Spanje veel slimmer geweest.

 5. Amoebe

  Misschien geeft het juist aan hoe groot Cruijff was.

  Je denkt toch niet dat real dat doet als bijv puyol later de pijp uit gaat?

 6. Ajax1958

  Ik snap niet dat oud Ajax spelers zich hiervoor lenen. Real heeft genoeg respect getoond daarmee uit. Er moet een benefiet wedstrijd komen van Ajax – Barcelona

   1. BobbyHaarms

    Die wedstrijd moet er zowiezo komen, dat zou het meest logische zijn. Ook ik ben sceptisch dat dat rijke verwende clubje dit wil organiseren. Wat ik idd wel mooi vond dik 20 jaar geleden was de staande ovatie voor een superieur Ajax tijdens de uitwedstrijd in Madrid.

    1. Indojood

     Een compensatie voor die nazivlag die ze toonden toen Overmars op doel schoot…. 🙂 Zoek het nog maar eens op….

 7. EugAjax

  De grootste club van de wereld die oud Ajax uit 95 uitnodigt. Dat is juist een heel mooi gebaar. Raar dat veel mensen anders denken. Dat door overlijden Cruijff daar ook nog aandacht is mooi. En dat is logisch. Het is niet zozeer een herdenkingswedstrijd meer een wedstrijd tegen oud kampioenen. Iets wat real inderdaad jaarlijks doet. Wees trots op onze club dat we daar mogen verschijnen

 8. Velibor

  Misschien is het wel gewoon het eren van een voetbalgrootheid die veel betekend heeft voor de voetbalwereld en zoals Jordi al zei: Hij was van ons allemaal ! Ik vind het een groots gebaar van Real en echt ik heb een hekel aan die club en zie ons dat zometeen nog niet zo gauw doen voor bv Willem V Hanegem. Ja misschien omdat Real hier nu mee is begonnen .

 9. In memory of J.C.

  Als je ziet welke wedstrijden er zijn geweest sinds 2010 hoort Ajax hier gewoon in thuis. Nu met nog eens wat extra aandacht aan Johan. We moeten niet overal wat achter willen zoeken. Soms zijn zaken simpelweg goed bedoeld. Ga uit van het positieve, maakt alles ook veel vrolijker en leuker.

Comments are closed.