KNVB leert weinig van echec met FC Utrecht

0207ajax-feyenoord-410

Ajax heeft van de KNVB een straf gekregen voor de  gebeurtenissen tijdens de laatste Klassieker in de Arena. De aanklager wil Ajax onder meer straffen voor kwetsende spreekkoren en de pop van feyenoord-doelman Kenneth Vermeer die aan een strop bungelde, echter lijkt men in Zeist weinig te hebben geleerd van de straf die het FC Utrecht voorstelde (een lege Bunnik-side) en door de domstedelingen werd omzeild.

Als het aan de aanklager ligt blijven de vakken 424 en 425 (410) leeg tijdens de eerste Klassieker die gaat plaatsvinden in het nieuwe seizoen. Daarbij werd gesteld dat seizoenkaarthouders uit die vakken ook niet elders in het stadion mogen plaatsnemen. Toch is het al jaren bekend dat bij de Klassieker geen uitsupporters aanwezig mogen zijn en deze stoelen in de verkoop gaan voor Ajax-supporters. Via bevriende fans met een clubkaart kunnen de gestrafte fans de Klassieker zodoende alsnog bijwonen. Ajax moet dat zien te voorkomen, maar de kans lijkt groot dat de KNVB een straf oplegt, die de bond zelf niet kan controleren. Ajax moet voor woensdag 13 april op het schikkingsvoorstel reageren.

Bron: De Telegraaf

Related posts

17 Comments

  1. De seijs

   Nu ook weer blijkt dat het knvb bestuur alleen maar graaiers zijn .Want verstand van besturen heeft er geen een.

 1. bloedgroep AFCA

  Verkeerde maatregel….volgens mij en de KNVB was het toch zo dat juist de partij die de spreekkoren over zich heen kreeg niet aanwezig mocht zijn? tenminste in zaken Utreg….maar bij de klassieker is al geen uit publiek aanwezig….tip voor de KNVB….waarom niet deze straf…wedstrijd moet in een leeg stadion gespeeld worden, zonder licht, zonder publiek, zonder bal misschien ook wel zonder spelers….ik weet het dom verhaal had zo van de KNVB kunnen komen….stelletje heikneuters

 2. Ajax nr 1

  Volgens mij is de aanklager geen Ajaxfan. Het lijkt wel dat de knvb altijd Ajax alleen maar straft om zichzelf groter voor te doen dan dat ze zijn naar de rest van de clubs toe. Misschien wordt het ook tijd dat de bezem eens door de knvb gaat. Te beginnen bij de aanklager.

 3. Remco425

  Het verschil is wel dat het niet van Ajax uit kan gaan zoals utrecht wel deed. De supporters moeten zelf de straf proberen te omzeilen.

 4. antonajax

  Inderdaad, ze leren niet. Of ze willen niet leren, het is allemaal maffia. 1 pot nat, FIFA, UEFA, KNVB
  Ze zijn goed in boetes uitdelen en dreigen met sancties

 5. Slingertje.

  Het is een publiekgeheim dat ze bij de KNVB het IQ van een dood varken hebben en dat zal voorlopig ook wel zo blijven.

  1. In memory of J.C.

   Tsja, dan kunnen een aantal forumleden toch mooi solliciteren bij de KNVB. Een gelijk IQ is tenslotte een must 🙂

Comments are closed.