De Mos: ‘Beter dat Ajax de landstitel pakt’

1004ajax-psv_prijsvraag_uitslag

Ajax staat momenteel twee punten voor op PSV en heeft daarbij alles in eigen hand om dit seizoen landskampioen te worden. Volgens Aad de Mos is dit een ideale situatie voor het Nederlands voetbal waarbij PSV minder hoeft te vrezen voor de voorronde van de Champions League, aldus De Mos.

‘Ajax kan alleen maar voordeel halen uit het feit dat dit seizoen de schaal naar Amsterdam komt en daarbij vermoed ik dat dat weleens een belangrijk punt kan zijn voor Frank de Boer om bij Ajax te blijven. Hij ziet ook een lichting aankomen met spelers als Nouri en Van de Beek. Voor hen is het goed dat Ajax straks zeker is van de groepsfase in de Champions League en geen voorronde hoeven te spelen. Frank kent de club door en door en heeft dan een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. PSV hoeft niet zo bang te zijn voor de voorronde mits ze natuurlijk het merendeel bij elkaar kunnen houden. Ze hebben een ervaren team waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de groepsfase’.

Met nog vijf speelronden te gaan is het verschil tussen beide teams twee punten in Amsterdams voordeel. Ajax speelt nog tegen Cambuur (uit), FC Utrecht (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit). PSV sluit het seizoen af tegen Willem II (thuis), Roda JC (uit), Vitesse, Cambuur (beiden thuis) en PEC Zwolle (uit).

Bron: Metro

Related posts

35 Comments

  1. antonajax

    Hier moet ik de mos wel gelijk geven. Ik zie PSV eerder door de voorronde komen dan Ajax.
    En natuurlijk is de titel voor AJAX altijd beter!!!!

    1. Remco425

      Want 2 jaar geleden was PSV ook door de voorronde gekomen? De enige keer dat zij voorronde speelden werden ze ook uitgeschakeld. De laatste club die dat wel lukte was, inderdaad: Ajax.

      1. Litmanen

        Ik blijf zeggen dat Europees Ajax behoorlijk wat pech heeft gehad de afgelopen jaren. In de poule fase hadden ze destijds meer punten als waar PSV nu mee doorkwam. Ik kan me nog herinneren dat City door Ajax uitgeschakeld werd. Is iedereen ineens helemaal vergeten.

        1. Remco425

          Klopt Litmanen. Door een verandering van de lotings regels trof PSV geen van de kampioenen uit de 7 beste competities. Ajax trof er ieder jaar minimaal 2 uit de 5 beste competities. 1x zelfs 3 uit de 3 beste competities. Goede resultaten tegen clubs als Man City, AC Milan, PSG, Barcelona, Olympique Lyon (kampioen van Frankrijk op dat moment). Is toch anders dan Wolfsburg, CSKA of het Man United van nu. Van die laatste won Ajax ook in de Europa League. De fout wordt vaak gemaakt om PSV dit seizoen in de CL te vergelijken met Ajax dit seizoen in de EL. Maar wat heeft PSV de afgelopen jaren gepresteerd in de EL tegen onbenullige clubjes? Was ook nooit best.

  2. Mooi

    Eindelijk eens wijze worden van Aad de Mos maar de weg is nog lang komt goed .

  3. woody79

    als ze utrecht maar goed doorkomen dan zie ik geen puntverlies en dus op naar de titel

    1. vak411

      Utrecht is de wedstrijd die ze makkelijk winnen. Ze sparen keeper ruiter nog en willen geen belangrijke kaarten pakken in aanloop naar de finale.. Denk dat cambuur die vecht tegen degradatie lastiger is dan Utrecht thuis.. Ach ja…. WZAWZDB!

        1. BobbyHaarms

          Eens. Het worden nog 5 verdomd moeilijke wedstrijden als je niet uitkijkt. Die wedstrijd uit tegen Heerenveen heb je ook nog niet gewonnen hoor. Echt 5 finales en vol erop klappen met het gras tussen de tanden en die titel binnenslepen voor Johan.

  4. Indojood

    Het is altijd beter dat Ajax de landstitel pakt, onder elke omstandigheid. Maar da’s logisch.

  5. AJAX 2001

    Frank moet inderdaad blijven, is het beste voor de jeugd en als Davy en Jasper blijven kunnen we ver komen in Europa.

  6. antonajax

    Daar heb je zeker een punt. Aad beoordeelt PSV op afgelopen CL seizoen. Omdat ze hebben overwinterd schat hij in dat ze de voorronde zullen overleven

  7. -buitenkantje rechts-

    Gaat mij erom wat goed is voor Ajax.. En dat is natuurlijk de titel pakken. Jonge jongens kan dat overhalen nog een jaar te blijven en ook voor eventuele aankopen is dit een belangrijk punt!

  8. Valentino

    Zou helemaal mooi zijn als de groep daarna nog een jaar bij elkaar blijft.

Comments are closed.