Ajax accepteert geldboete en leeg VAK 410 bij komende Klassieker

0207ajax-feyenoord-410

Ajax heeft het schikkingsvoorstel wat men heeft gekregen van de KNVB voor de wanordelijkheden tijdens de Klassieker op 7 februari geaccepteerd. Hierdoor zal VAK 410 leeg blijven tijdens de eerste confrontatie tussen beide clubs in de Arena. In de praktijk betekent dit dat de supporters die dit seizoen een seizoenkaart hebben in de vakken 424 en 425 en wiens kaart gebruikt is bij de wedstrijd van 7 februari jongstleden niet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen feyenoord aanwezig mogen zijn.

Tijdens de wedstrijd tegen feyenoord hing er een ‘Kenneth Vermeer-pop’ in het stadion, werd er een spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax, aldus de aanklager. Ook heeft de aanklager vuurwerk bij de wedstrijd Ajax – Heracles Almelo op 26 januari 2016 door de aanhang van Ajax meegewogen in zijn voorstel. Tevens heeft Ajax een boete van 10.000 euro gekregen.

Hele vak de dupe
De Supportersvereniging Ajax had graag gezien dat de club het voorstel naast zich neer had gelegd. “Ajax valt in dit geval weinig te verwijten en je hoopt dat de bond meegaat in de gekozen individuele aanpak. Helaas is met dit voorstel toch weer het hele vak de dupe,” aldus SV Ajax-voorzitter Daniele Dekker. In praktijk kan de eerste Klassieker al plaatsvinden voordat het nieuwe seizoen begint. Ajax moet dan landskampioen worden en feyenoord zal dan op 24 april de beker moeten winnen waardoor beide teams elkaar zullen treffen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

38 Comments

    1. De seijs

      Ik vind met dit soort zaken dat ajax te soft is. Dat er iets moet gebeuren is een feit maar vind dit net te veel.

  1. Sazzz

    het ergste vind ik nog dat Utrecht er wel mee weg kwam, waar Ajax de dupe van werd. en nu dus wéér

  2. ritchy

    ik vind het abnormaal dat deze vakken leeg moeten blijven…… maar het kan ook een waarschuwing zijn misschien zeggen ze de volgende keer het gehele stadion leeg dus medesuporters spreek je buurman of buurvrouw aan op hun gedrag want door een stomme en walgelijke actie zijn wij allemaal de lul

    1. Litmanen

      Ritchie, dat heb ik ooit 1 keer gedaan. Toen kreeg ik een paar doorgesnoven figuren in mijn nek. Als de mensen om je heen zich dan omdraaien, dan is dat de laatste keer dat je zoiets doet.

      1. ritchy

        ik spreek ook uit ervaring heb het ook gedaan ik begrijp ook dondersgoed een keer ja dan denk je wel even na voor de tweede keer

  3. Mooi

    Je merk aan Ajax dat het gewoon een goede voorbeeld functie afgeeft en dat moeten we waarderen.

  4. AFCA-075-

    Bedenk maar vast een goede korte tekst die op het lege vak gelegd kan worden.

  5. In memory of J.C.

    Alleen al richting Kenneth ben ik heel blij dat Ajax het gewoon geaccepteerd heeft. Beroep aantekenen staat gelijk aan het verklaren dat het (de pop en de spreekkoren) niet zo erg waren. De zwaarte van de straf is in dit geval gewoon een kwestie van accepteren uit respect richting Kenneth.

  6. Ajax nr 1

    Hopen dat meer clubs dit voorbeeld volgen. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hierover een dubbel gevoel heb.

    1. In memory of J.C.

      Niet naar een ander kijken. In dit soort zaken een eigen weg volgen. Ik vind het getuigen van klasse.

      1. Remco425

        Ben het met je eens IMOJC. Niet naar een ander kijken. En van Ajax getuigd het inderdaad van klasse. Zelf een standaard neerzetten. Het enige waar ik van baal is dat ADO niet eens een vergelijkbaar voorstel heeft gekregen, terwijl die club de ‘supporters’ gewoon hun gang hebben laten gaan. Bij Ajax hielden de spreekkoren nog op na de waarschuwing.

    2. afcadeluxe

      heb liever dat de knvb die lijn doortrekt en volgende keer heel vak van ado of die uit 010 dichtgooit wat niet gedaan werd met bazoer

      1. Ajax nr 1

        Precies afcadeluxe. Ik ben het met Ajax eens. Maar ik hoop zeker dat de andere clubs dit zullen volgen en daar heb ik mij twijfels over. Nu wordt er gezegt “niet naar een ander kijken”nou ik hoop dat de andere dat zeker zal doen. Anders is weer de Ajaxsupporter de pineut. Niet alles is verrot in vak 410. Ik vind zelf dat Ajax ervoor aansprakelijk is en moet zorgen dat een wedstrijd in goede banen geleid moet worden. De rotte appels verwijderen en NOOIT meer toelaten. Camera’s genoeg zou ik zeggen. Ik denk dat ze de verantwoording bij de supporters neerleggen om dat Ajax bang is voor de gevolgen. En dat terwijl zij het wel van de echte supporters verwachten. De echte supporter wil dit soort dingen ook niet.

  7. In memory of J.C.

    Ik heb het ook gedaan en vervolgens vielen zo’n 15 andere supporters mij bij. Ik heb die man nooit meer gehoord en na 2 maanden ook niet meer gezien.

          1. In memory of J.C.

            Als ik een lekker wijf zou zijn zou je flink klem komen te zitten tussen mijn dijen haha

    1. antonajax

      Reactie op Sazzz
      App doet steeds heel raar als ik op iemand reageer. Hebben meer mensen hier last van?

  8. Joep

    Volgens mij heeft Ajax aan het begin van het seizoen al een signaal afgeven als er problemen zijn dat ze vakken gingen sluiten en naar uitwedstrijden geen publiek meer gingen meenemen.

  9. Indojood

    Accepteren en doorgaan. Belangrijk is de volgende wedstrijd en de herinnering aan Johan. Rest is bijzaak ff nu.

  10. Ptr

    Wat een bullshit allemaal! ( uitroepteken )
    Een topper zonder uit publiek en zonder eigen echte supporters is wel erg saai! ( weer een )
    Het is overdreven van de KNVB en laf van Ajax. ( zonder uitroepteken, had wel gekund. )

  11. Ptr

    Degene die met die pop gespeeld heeft is toch al gestraft. Verdere maatregelen zijn ook genomen en dan dit er nog is overheen. Ga bijna weer verlangen naar de Meer.

  12. EugAjax

    Beetje pas op de plaats is misschien wel even goed. Met beetje mazzel voor vak 410 gaat het alleen om de super cup

  13. Jari1995

    De supporters van Vak410 een kaartje aanbieden in het uitvak. Die is namelijk ook leeg. Heeft Kutrecht ook gedaan.

Comments are closed.