Schikkingsvoorstel: 10.000 euro boete en geen vak410 bij komende Ajax – feyenoord

0207ajax-feyenoord-410

Ajax heeft donderdag van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen voor de wanordelijkheden tijdens Ajax – feyenoord op 7 februari 2016, zo meldt de KNVB. Het voorstel bestaat uit een geldboete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424 en 425 (‘vak 410’) tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd thuis tegen feyenoord. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

In het schikkingsvoorstel heeft de aanklager verschillende misdragingen van de Ajax-aanhang meegewogen. Tijdens de wedstrijd tegen feyenoord hing er een ‘Kenneth Vermeer-pop’ in het stadion, werd er een spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax, aldus de aanklager. Ook heeft de aanklager vuurwerk bij de wedstrijd Ajax – Heracles Almelo op 26 januari 2016 door de aanhang van Ajax meegewogen in zijn voorstel.

Ajax heeft tot woensdag 13 april 12.00 uur de tijd om te laten weten of de club akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

Bron: KNVB.nl

Related posts

56 Comments

 1. De seijs

  Belachelijk wat straf zijn ze daar niet goed wijs .Wat een eikels .En dat Door 1 iemand.

  1. Litmanen

   Nou niet 1 iemand heeft dat allemaal op zijn geweten. Wat wel vreemd is dat Utrecht destijds zijn supporters elders in het stadion mocht onderbrengen en dat dat nu voorkomen wordt. Dat is met twee maten meten. Dus ik zou als Ajax zijnde niet schikken hier.
   En die 10.000 euro maar halen waar de schuldigen zaten.

    1. De Ajacied

     Ja moeten ze zich maar gedragen ja
     En die €10.000,- verhalen op die eikel met zijn opblaas pop
     ❌❌❌

   1. Remco425

    Lijkt op klassejustitie , maar ik denk dat de KNVB daar gewoon van heeft geleerd. Gelukkig.

   2. dickst14

    dat is niet met 2 maten meten. die idioten vd knvb hebben tegen utrecht een grote fout gemaakt en er daarna niet tegen opgetreden. dat willen ze nu dus voorkomen die zwakkelingen.

    1. Remco425

     Ik vind dat geen zwakte, het zou juist zwak zijn exact dezelfde straf op te leggen met dus de mogelijkheid de straf te omzeilen. Dit is gewoon leren van je fouten. Ik snap sowieso niet dat Ajacieden hier het belachelijk dat Ajax niet hetzelfde kan doen als utrecht. Diezelfde Ajacieden spraken er schande van dat utrecht het deed, maar vinden wel dat Ajax hetzelfde zou moeten doen. Dat is pas meten met 2 maten en ben je zo hypocriet als je maar zijn kan…

     1. dickst14

      ik schreef zwakkelingen omdat ik nog steeds niet begrijp dat de knvb niet optrat toen utrecht de straf min of meer ontweek.

     2. Remco425

      Dat konden ze niet, want feitelijk hield utrecht zich aan de straf, de bugs bunny zijde leeghouden. Dat utrecht de straf omzeilde was schandalig en maatschappelijk en etisch totaal onverantwoord, maar de KNVB kon daar niets meer tegen doen.

     3. Litmanen

      Wat hypocriet is van de KNVB is dat wat Utrecht deed van te voren werd aangekondigd. Ook toen trad de KNVB niet op.
      Ik ben er sterk voor om de schuldigen hier te straffen, maar dat zou Ajax zelf al doen.
      Ben benieuwd hoe Ajax gaat reageren, want als er idd straffen zijn uitgedeeld ( stadionverboden) dan is het te gek voor woorden dat de KNVB hier nog een keer overheen gaat.

     4. In memory of J.C.

      KNVB kon niet optreden omdat het niet in de eis en beslissing was opgenomen. Daar hebben ze van geleerd mede dankzij onze boosheid destijds.

  2. De seijs

   Ik bedoel die 1e die die pop ophing. Want ik denk dat dat het euvel is. De rest is bijzaak .

  1. BobbyHaarms

   Te zot voor woorden! En wat ze bij Utrecht flikten was natuurlijk heel normaal?! Een straf van lik m’n reet dit, puur omdat het Ajax betreft!

 2. Nielsz.AFCA

  Die geldboete oké.. Maar het hele vak straffen gaat natuurlijk weer helemaal nergens over eh Knvb

  1. HURBIE

   Diegene die de pop heeft opgehangen levenslang schorsen en alle kosten laten betalen

     1. jood84

      er waren vast wel mensen die die pop al zagen voor die werd opgehangen.. niemand deed er iets aan. bij de wet noemen ze dat medeplichtig

 3. lrsvdrk

  ga GVD andere clubs lastig vallen! wij worden al bij verschillende clubs geweigerd. Dat is al straf genoeg neem ik aan!

 4. vanzanten

  Ik zag dat Ajax gaat proberen om de vele lege plekken in het stadion (ontstaan door seizoenkaarthouders die thuis blijven) wil gaan opvullen. Tegen Feijenoord kan dat nu dus op een makkelijke manier worden geregeld (naar het voorbeeld van Utrecht). Maar iets zegt me dat de KNVB dat in ons geval niet zal toestaan.

 5. paulvos

  Dat mag alleen Utrecht, de supporters in de rest van het stadion plaatsen.en het geld van de boete maar bij de daders verhalen.

 6. EugAjax

  Sociale controle zal wsl nu beter worden op 410 door deze sanctie. Dat zou positief kunnen uitpakken. En dat de KNVB de regel erbij zet de supporters niet ergens anders neer te zetten is logisch. Cru dat Utrecht de uitspraak nog wenste te omzeilen met een truc, die actie is schandalig, de extra regel van de KNVB is nu alleen maar om te zorgen dat de KNVB niet weer gepiepeld word door een club als Utrecht. Het is dus geen twee maten meten vind ik zelf, en ik ben ook super Ajacied, maar meer een verduidelijking van de straf. KNVB heeft dus geleerd van schandalig gedrag van de club Utrecht.

 7. afcadeluxe

  we worden weer eens genaaid door zeist,boete en lege vakken en dat dan ook nog tegen dat kakkerlakkenvolkje,waarom niet lege vakken tegen heracles ofzo??bah

   1. afcadeluxe

    ado word toch ook niet volgend seizoen gestraft als wij tegen hun spelen?en elk jaar zingen ze van alles in die wastobbe,en die worden dan niet gestraft met tribune zonder publiek?

    1. Remco425

     Maar die worden ook niet tegen een andere club gestraft. Jouw vergelijking gaat dus niet op.

     1. afcadeluxe

      toen ze bazoer discrimineerden bij ado,kregen een paar man 1stadionverbod,maar niet heel midden noord,of heb ik wat gemist?bij feinnooit vliegen bij elke corner de aanstekers om je oren,begrijp mij niet verkeerd maar om heel vak te straffen vind ik onjuist,overal hangen cameras dus moet toch mogelijk zijn om die paar malloten eruit te pikken?!

     2. Remco425

      Ik ben met je eens dat ADO veel zwaarder gestraft had moeten worden, zeker omdat de club er daar niet voldoende tegen deed, het ging er mij alleen om dat jouw vergelijking niet klopte. Waarom Ajax straffen tegen Heracles als het tegen feyenooit gebeurde?

 8. Hika77

  Zeer triest dit van de KNVB. Zeker tov Utrecht wordt weer met 2 maten gemeten.

 9. Iamsterdam2015

  Die €10.000 wordt heus wel doorberekend op de dader. Die voelt het zeker en terecht ook. Dat er zoveel dan weer de dupe van zijn is fan weer onterecht.

 10. knudde32

  en weer dat hersenloos volk wat x op x de boel verneukt geen uitsupporters bij de klassieker beker finale verneukt etc etc levens lange stadion verboden en bij minste gezeik vak een maand leeg dan kan er wel sociale controle zijn

 11. In memory of J.C.

  Los van de eis, het is nl. nog niet vastgesteld, is het logisch dat het A) tegen Feijenoord is en B) dat ze niet elders in het stadion mogen zitten. Bij Utrecht was de straf ook nav ongeregeldheden tegen Ajax daarvoor. Vwb de supporters. Hier is moord en brand geschreeuwd over de toegestane actie door Utrecht. Dat de aanklager de eis dus nu heeft aangepast is mede door onze eigen reacties, dus niet huilen daarover. Of de eis in zijn geheel terecht is, is een ander verhaal.

  Ben benieuwd wat voor bedreigingen ik nu weer zal krijgen op deze bijdrage. Het is een rare wereld.

  1. Remco425

   Ik ben het helemaal met je eens en heb boven iets vergelijkbaars neergezet. Dezelfde mensen die schande spraken over utrecht willen nu dat Ajax hetzelfde kan doen. En als ik de reacties zo lees is dat een groot percentage van de fans. Dan ben je dus gewoon een grote hypocriet.

 12. PvL020

  Kansloos weer dit, ondanks dat de Vermeer actie echt fout was! Maar Utrecht -Ajax mochten de fans niet mee en de Utrecht fans wél op andere plekken in het stadion

 13. Ajax 010

  Ken de details niet van de sancties tegen Utrecht. Vind ik eigenlijk ook niet zo interessant; we moeten als Ajax-supporters vooral naar onszelf kijken in dezen. Wat ik alleen wel jammer vind is dat de KNVB blijkbaar de proactieve maatregelen die Ajax al had genomen naar aanleiding van die belachelijke actie richting Kenneth Vermeer, etc. helemaal niet heeft meegenomen. Waarom die voorwaardelijke straf van Ajax richting ‘410’ niet gewoon overgenomen ? Dit is dubbelop …..

  1. In memory of J.C.

   Het is een voorstel van de aanklager. Beslissing is nog niet genomen.

 14. In memory of J.C.

  De beledigende spreekkoren bijzaak? Vonden wij destijds met Ado en Bazoer ook geen bijzaak.

 15. bloedgroep AFCA

  Tuurlijk willen ze 410 leeg…410 is letterlijk en figuurlijk het kloppende hart van de Arena…zodra 410 stil valt is het gewoon stil in de Arena….zo gezellig al die teletekst supporters die de weg naar de Arena gevonden hebben voor een ‘gezellig ‘ dagje voetbal kijken en helemaal trots zijn dat 410 met vlaggen, gezang en trommels ons Ajax opzweept….die pop was verkeerd en de betreffende persoon krijgt zijn straf voor de rest blijf van 410 af KNVB….of mag ik dat niet zeggen? misschien moet het hele forum nu dicht hoorde al vaker negativiteit over de KNVB

 16. Indojood

  Het is al eerder door afcadeluxe aangegeven. Hang alles vol met camera’s en pik degenen die zich misdragen eruit om ze individueel te straffen. In Engeland werkt het, waarom kunnen we dit niet in Nederland?

 17. Guacamole

  Ajax wilt meer sociale controle in deze vakken. Hebben ze paar weken geleden aangegeven. Dus als iemand iets flikt wordt het hele vak aangepakt. Dus met andere worden LET OP JE BUREN!

  1. jood84

   inderdaad Guacamole, samen sta je sterker dan een paar doldwazen mongolen die alles voor de rest verpesten

Comments are closed.