Naamsverandering Ajax-stadion voorlopig uitgesteld

0325cruijff_spandoekarena

Na het overlijden van Johan Cruijff op 24 maart gingen er op social media al vlot stemmen op om de Amsterdam ArenA om te dopen in de Johan Cruijff Arena of het Johan Cruijff Stadion. Er kwamen al snel meer en meer voorstanders en belangrijke personen als de wethouder sport en de directeur van het stadion zeiden het zeker voor zich te zien. Toch zal het er niet op heel korte termijn van komen.

AT5 bericht donderdag dat er ‘voorlopig’ geen naamsverandering zal komen voor de thuishaven van Ajax. De familie Cruijff zit nu nog in een rouwperiode en wil graag rust. Op een later moment kan er wel weer over gesproken worden, zo is de zienswijze nu. Een andere naam voor het stadion die gelieerd is aan Cruijff is dus wel denkbaar, maar het zal wel enige tijd duren voor het eventueel zover is. Jaap de Groot meldde gisteren min of meer hetzelfde al (zie bericht)

Het ingenomen standpunt is begrijpelijk en was ook wel te verwachten. Nadat Tom Egbers op de NOS bekendmaakte dat de familie het plan steunde kwam er vlot een reactie. Carole Thate liet namens het Cruyff Management weten dat de familie helemaal niets naar buiten had gebracht en dat het voor nu helemaal niet aan de orde was.

Bron: AT5

Related posts

28 Comments

 1. Iceman

  Nogmaals geef de Familie Cruijff en de nabestaande om dit groot verlies te verwerken. En dan rustig te beslissen of zij wel willen dat de naam van Cruijff voor het leven aan de stadion wordt gekoppeld. Ik denk dat het goed komt en dat binnen kort de arena daadwerkelijk het Cruijff stadion zal heten.

   1. BobbyHaarms

    Volledig mee eens. Wij zitten nog steeds vol ongeloof, laat staan de familie Cruijff. Geen haast mee, respect in deze voor de familie!

    1. De Ajacied

     Zo is het ja
     Even respect naar de familie dat is op dit moment wat telt, die naam komt er echt wel hoor
     ❌❌❌

   1. Litmanen

    Oud nieuws. Egberts was te snel met zijn nieuwtje en dat is inmiddels nu drie keer gecorrigeerd.

 2. paulvos

  Respect, gun ze de tijd van verwerken, zal heus wel weer een keer aangekaart worden. Al zou het ’n jaar duren wat dan nog, als het maar gebeurt.

 3. EugAjax

  Maar dat is logisch. Eerst maar eens verlies verwerken. Sterkte familie Cruijff

 4. In memory of J.C.

  Je kan zaken ook voorbereiden. Je kan aan de aandeelhouders vooraf vragen of er problemen zouden zijn met een naamsverandering van de Arena als dat aan de orde zou zijn. Simpel te doen.

 5. Remco425

  Toch begin ik steeds meer het gevoel te krijgen dat het een ‘nee’ gaat worden. Een ‘ja’ is zo gegeven, dat zal het rouwproces niet erg verstoren denk ik. Bij een ‘nee’ zullen ze veel over zich heen krijgen en daar hebben ze nu, begrijpelijk, heen trek in.

  1. dickst14

   dat zou best kunnen maar hoop ik niet. johan is ajax en met zijn naam op het stadion is het voor iedereen die het nog niet wist voor de eeuwigheid duidelijk.

 6. Slingertje.

  Is het nou echt zo moeilijk om de familie Cruijff met rust te laten ipv dat door zeiken over die naamsverandering.
  De Arena loopt echt niet weg.

  1. Indojood

   Ben het ook met je eens hoor. Rust voor de familie Cruijff is belangrijker dan de naamsverandering

 7. Joep

  Ik ben het volledig met je eens. Eerst dit verwerken, en dan pas nadenken voor de naamswijziging

Comments are closed.