Wordt Ajax zonder te spelen kampioen door malaise FC Twente?

ajax-twente

Het is al een tijdje bekend dat het bij FC Twente een behoorlijke puinhoop is en dagelijks vallen er weer lijken uit de kast. De financiële puinhoop bedreigt niet alleen de club in zijn voortbestaan maar kan de hele competitie op zijn kop zetten mocht de licentiecommissie besluiten om de club de licentie af te nemen.

Maandagavond kreeg de club opnieuw drie punten in mindering. Aanleiding is het intrekken van de jaarrekening, wegens het gedoe rondom de transfer van Dusan Tadic. FC Twente heeft nu tot 1 mei de tijd alsnog tot een akkoord te komen met de schuldeisers alvorens de gemeente de club de helpende hand gaat toesteken. Mocht men dan opnieuw geen akkoord hebben bereikt dan kan de licentiecommissie de proflicentie van de club intrekken en dat heeft zeer grote gevolgen voor het verloop van de competitie. De situatie zou een primeur op de Nederlandse voetbalvelden zijn.

Toch is het niet iets om trots op te zijn, zo schrijft Het Parool. ‘Het is een doemscenario. In de Eredivisie is nooit eerder een club de licentie ontnomen. Als het FC Twente overkomt, is dat niet alleen een ramp voor de club en zijn grote achterban, maar staat ook de geloofwaardigheid van het Nederlandse (prof)voetbal op het spel.’ Mocht het inderdaad zover komen dan zal Ajax de landstitel niet meer kunnen ontgaan, want als alle uitslagen van FC Twente worden geschrapt, raakt PSV zes punten kwijt en Ajax maar één doordat Ajax met 2-2 gelijkspeelde in Enschede. PSV won zowel thuis als uit van de Tukkers.

Bron: Het Parool

Related posts

42 Comments

  1. rickert

   Dat kan wel zo zijn, maar dit is een grote smet die het Nederlands voetbal grote schade zal toebrengen. Ik weet niet of het binnen de ranglijsten en recht op buitenlands voetbal ook nog gevolgen zal gaan hebben, laten we het niet hopen…

   1. f-side64

    daar hebben ze het toch zelf naar gemaakt hadden ze maar eerlijk moeten zijn/handelen eigen schuld dikke bult en fc twente spreekt toch weinig clubs aan in europa

  2. antonajax

   Zo moet je geen kampioen willen worden. Ajax heeft geen helpende hand nodig. Ajax is goed genoeg! Nee Ajax is zelfs de beste dus we worden kampioen zoals het hoort.. Wedstrijden WINNEN!!

  3. De seijs

   als je de boel bekloot krijg je de deksel op je NEUS. Dat kampioenschap hebben ze dus gestolen. Dat hoort de knvb aan ons te geven.KLAAR

   1. rickert

    In het buitenland staan ze verder in het rood dan wij op de bankrekening hebben staan.. als je orde op zaken wilt stellen binnen het voetbal, dan kan je wel revolutionair willen denken, maar dan blijven we hier in Nederland eeuwig mijlenver achter.

  1. jood84

   tuurlijk zou dat het mooiste zijn woody79, maar regels zijn er niet voor niets

 1. Slingertje.

  Ze hebben er zelf een zooitje van gemaakt bij Twente en nog steeds blijven ze liegen en bedriegen en blijven er lijken uit de kast komen dus het houdt een keer op.

 2. Dappere strijder

  Kan Ajax de club niet financieren en zo een deel van die club overnemen? dan behoud je een subtopper en alles wat daar goed is gaat voor een prikkie naar ons toe! haha vergezocht I know!

  1. BobbyHaarms

   Gewoon zelf kampioen worden, dit hele gelul zit niemand op te wachten toch? Het zou bij mij i.i.g. een vieze nasmaak geven als we op zo’n manier kampioen zouden worden.

    1. BobbyHaarms

     Dat is helemaal waar. Maar niks is zo mooi dan om zelf kampioen te worden

     1. f-side64

      tja soms zit het mee soms zit het tegen want 1 simpel provincie clubje kan zich nooit meten met AJAX

 3. Ptr

  Gerechtigheid dus we worden terecht kampioen.
  Nu de titel van Twente uit 2010 nog afnemen en toekennen aan Ajax!
  Want toen klopte er nl al geen hol van bij Twente.

 4. f-side64

  zo zijn de regels dus helaas pindakaas voor die boertjes met dat verschraalde uilen pis bier van ze

 5. Charka53

  Als ze gewoon doen wat ze moeten doen worden ze kampioen zonder de Allende van een ander.

 6. Ajax 010

  Uitleg over de te verrekenen FCT punten tussen ons en PSV klopt helemaal niet; suggestie wordt gewekt dat dit 5 punten op zou leveren. In principe lopen wij namelijk maar twee extra punten uit. Wanneer FCT vandaag uit de competitie zou worden genomen, spelen wij nog 4 wedstrijden en PSV gewoon nog 5. Ervan uitgaande dat ze die winnen is ons ‘netto voordeel’ dus gewoon 2 punten, en niet 5. Overigens word ik liever gewoon op eigen kracht kampioen door de komende 5 wedstrijden gewoon te winnen, inclusief op 1 mei thuis tegen FCT !

  1. polaroids

   Ik vind ook dat Ajax op eigen kracht kampioen worden….. Maar Twente heeft blijkbaar niet op eigen kracht gelijkgespeeld tegen Ajax….

 7. Niels1983

  Ajax 010 er komt wel degelijk verschil want alle gespeelde wedstrijden van Twente komen dan te vervallen

 8. tijger238

  Het eerlijkste zou zijn onze licentie na de laatste wedstrijd in te trekken. Ach ja, wat is eerlijk.

 9. Ajaxslied

  opdoeken die tukkers.
  Hoe moet dit wel niet voelen voor Haarlem en Veendam die voor veel minder hun proflicentie zijn kwijtgeraakt

 10. In memory of J.C.

  010 heeft gelijk. Officieel krijgen wij dan 3 punten vanwege een niet gespeeld wedstrijd. Plus dat ene punt van het gelijke spel. Vervolgens vervallen de wedstrijden en zijn wij 4 punten kwijt en PSV 6. De redactie rekent zich in deze dus ten onrechte rijk. Twee puntjes voordeel that’s all maar dat zal niet gebeuren. Het zal allemaal hooguit gevolgen hebben voor de licentie van volgend seizoen. En Jood84 …… Niet altijd zijn regels regels. Dat wil je zelf ook niet altijd. 🙂

 11. Johan

  goat staen als die fur Twent bent. Altijd weer hetzelfde liedje, de bobo’s verzieken het. Een trotse en mooie club met zo’n traditie en aanhang moet in de eredivisie blijven. Wij blijven winnen, mss 1x gelijk en dan evenveel punten als pisvee maar wel kampioen 🙂

 12. EugAjax

  1 mei is week voor einde competitie, dan gaat Twente in beroep en is competitie al afgelopen. Dus verhaal is onnodig en iets wat irreëel is dus wens van meeste gaat in vervulling. Ajax moet het op eigen kracht gaan doen. Mocht het wel van invloed gaan worden is het idd maar twee punten verschil als PSV op 1 mei zijn wedstrijd wint terwijl Ajax dan niet speelt.

 13. Ajax 010

  De wedstrijden van FCT komen inderdaad te vervallen; dus PSV levert 6 punten in. Wij hebben nog maar één wedstrijd tegen FCT gespeeld en leveren daarom vooralsnog maar 1 punt in. Verschil 5 punten ?Nee, want het betekent ook dat de thuiswedstrijd van 1 mei wordt geannuleerd. PSV speelt dus nog een wedstrijd extra in het restant van de competitie (lees: potentieel 3 extra punten; max 15 punten ten opzichte van max 12 punten voor ons).

 14. Mijn Club

  Wat een gedoe zeg. Eerlijk gezegd zou het toch wel erg zijn als een vrij grote club ophoud te bestaan. Ik zou dat echt erg vinden. En hun kampioenschap in 2010?! Zij hebben er toch, net als wij, gewoon voor gevoetbald?! En minder punten verloren dan wij, dus gewoon terecht kampioen. Er is geen doping gebruikt of zo.

Comments are closed.