‘Arek Milik bewijst dat hij een heel goede spits is’

0403ajax-pec_milik

Arek Milik had dit seizoen een wat trage start maar is volop bezig om de achterstand in de topscorerslijst in te halen. Het lijkt erop alsof hij steeds makkelijker scoort en daarom heeft Frank de Boer volledig vertrouwen in hem. Eerder in het seizoen was Frank niet zo zeker en dacht zelfs aan een alternatief voor de Pool.

‘In het begin waren we als ploeg zoekende en als hij dan niet brengt wat jij voor ogen hebt, dan kijk je naar andere mensen. Nu valt het team goed, samen met Arek en nu bewijst hij dat hij een heel goede spits is’, zo meldt de oefenmeester dit op de clubwebsite.

‘Negentig procent van de wedstrijden is hij gestart, maar hij stond er ook naast omdat ik niet over alles tevreden was. Nu laat hij meer goede dingen zien dan minder goede dingen. Ik denk dat de mindset in het team op dit moment ook beter is om als spits te fungeren’, concludeert Frank en hij besluit hoopvol: ‘We breien minder en gooien de bal er sneller in en dan krijg je meer mogelijkheden. Er is meer ondersteuning door Davy Klaassen op tien. Als hij topscorer wordt, dan worden wij waarschijnlijk kampioen. Laten we het hopen, dan heeft hij een fantastisch jaar.’

Related posts

41 Comments

 1. antonajax

  Na alle kritiek die hij kreeg voor de winterstop heeft milik het top gedaan: laat je voeten spreken en schiet er nog een stuk of 10 in!!

  1. De seijs

   voor mij was milik gelijk al de ajax spits.hij is groot sterk gewoon goed. En hij wordt alleen maar beter. Klasse milik jij bent een echte ajax spits.

    1. Charka53

     Dan heeft hij nog een hoop te leren De Ajacied want daar zit een wereld van verschil in zeker voetballend komt hij veel te kort.

     1. Remco425

      Hoe het met zijn verdere carriere gaat is nog afwachten, maar tot nu toe gaat de vergelijking met Zlatan zeker op. Want ook hij werd snel afgeschreven en had een gebrek aan vertrouwen. Eigenlijk pas op het moment dat hij weg ging hadden de meesten pas in de gaten wat voor topper we hadden.

     2. -buitenkantje rechts-

      Kom kom.. Iedere vergelijking met Zlatan gaat mank.. De manier waarom Zlatan door de verdediging van de tegenstander kon slalommen.. De wonderschone doelpunten die hij maakte.. De individuele acties.. Niet eens in verste verten een vergelijking..
      Milik is nu in vorm.. Scoort.. Maar blijft een gemankeerde spits in mijn ogen.. Zwaar linksbenig.. Te traag.. Technisch onvoldoende.. Met wel een gevoel voor positie en een afmaker…

     3. Remco425

      Ook toen vonden 90% van de Ajax fans Zlatan een gemankeerde spits en ook toen hadden velen hem al afgeschreven. Ook Zlatan werd vaak uitgefloten. Kregen beide ook weinig vertrouwen van de trainer. Tuurlijk waren/zijn het 2 totaal andere spitsen, maar ze bevonden zich in exact dezelfde positie. De waardering die jij nu over hem uitspreekt, kreeg hij toen niet van een groot deel van het Ajax publiek.

    2. AFCA my World

     Helaas zien andere clubs hem ook steeds beter worden,er zal voor het nieuwe seizoen heel veel belangstelling zijn en raken we hem kwijt !

     1. rickert

      Voordat iedereen te hoog van de toren blaast, moeten we afwachten of hij stabiel is.. Net als dat je geduldig moet zijn in een speler afschrijven, zoals bij Milik gebeurde… Ik ben wel van mening dat er een tweede spits moet komen die er staat… als Milik tegen een blessure aanloopt waardoor hij een heel seizoen uitgeschakeld is en je enige optie is een opgeschoten puber met talent, maar nog niet heeft aangetoond een prof te zijn, ben je de lul. zeker in Europa.. of Haller nou komt of een andere goede basiswaardige spits.. Een brede selectie met dubbele bezetting lijkt mij geen luxe.

     2. De seijs

      Ik ga er vanuit dat wanneer milik een goed EK speelt hij weg is. Helaas. Dus ja 2 goede spitsen zou heel goed zijn.Haller en Hunterlaar?

     1. De seijs

      o dus vroeger had ajax op stadion de meer ajax niet goed geschreven. En op het AJAX logo staat het dus ook verkeerd. Ja jij zal het wel weer weten.

     2. Remco425

      In het Ajax logo is het in kapitalen geschreven en vroeger op De Meer was het een soort van logo in onderkast. Die 2 dingen hebben niets met schrijfwijze te maken. Ajax is een naam en schrijf je met een begin kapitaal. Ja ik schrijf feyenooit ook meestal met een kleine letter, maar dar is minachtend bedoeld. Ik hoop niet dat jij bij het schrijven van ajax dezelfde reden hebt.

 2. tijger238

  Als ploeg zoekende en hij brengt niet wat verwacht wordt dus gaan ze rondkijken ipv dat de trainer z’n werk doet. Kromme theorie. Je bent goed of je bent het niet.

 3. Rvdt020

  Ik heb het altijd gezegd, geef die jongen tijd en dan zul je zien wat je aan hem hebt ! En of we wat aan hem hebben !!

  1. BobbyHaarms

   Hij doet het op dit moment echt uitstekend en daarvoor alle lof. Maar een absolute Ajaxwaardige topspits is Milik natuurlijk(nog)niet. Ben toch ook wel heel benieuwd wat Ajax na dit seizoen gaat doen (Zivkovic??)

   1. Rvdt020

    Klopt, vandaar dat ik ook meestal zeg als het over Haller komt, niet halen, lekker met Milik en Ziv blijven spelen.

  2. Remco425

   Ik ook Rvdt, ik voelde me soms een roepende in een woestijn. Tijd en vertrouwen geven is zo belangrijk bij jonge jongens.

 4. Kevke87

  milik klasse op dit moment. vaste spits en zivkovic als tweede man erachter

 5. Joep

  Millik begint steeds beter zijn draai te vinden. Hij wordt steeds beter. Heb wel vertrouwen in Millik.

 6. Iamsterdam2015

  Moet eerlijk toegeven dat ik het niet veel vond. Leuk maar meer niet. Ben blij dat ik het uiteindelijk mis had. Ga zo door topper!!!

 7. Velibor

  Milik is een goeie spits maar in het begin kreeg hij geen bruikbare ballen of een heel stuk minder nu wel want Lasse Schöne geeft een bal wel af als ie op rechts staat,daarmee wil ik niet niet zeggen dat el ghazi minder is maar die geeft niks af .

 8. JappieXXX

  Schöne moet gwn in de basis staan. Hij is een keyplayer en kan daarmee milik en andere lekkere ballen geven. Dan kan milik de ballen er teminste in leggen.

 9. afcadeluxe

  milik word een wereldspits als hij nog leert dat je ook met je rechtervoet kan scoren (zie kans tegen pisvee en pek)maar hij is nog steeds maar22 jaar dus dat kan nog

 10. In memory of J.C.

  Voor Nederland een goede spits maar Europees twijfel ik nog steeds. Hij mag het laten zien tijdens het EK.

 11. Ajaxlucas

  Hij is zeker een goede spits. Een stuk beter spel aan zijn kant als je hem vergelijkt met het begin van dit seizoen

Comments are closed.