Ajax legt centrale verdediger Bergsma vast tot medio 2018

De_Toekomst

Leon Bergsma heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract dat loopt tot de zomer van 2018. Bergsma speelt sinds 2005 in de jeugdopleiding en is dit seizoen een vaste waarde in Ajax A1. Bergsma is trots en blij met het vertrouwen van Ajax en heeft natuurlijk uiteindelijk maar één droom. ‘Het is een fantastisch gevoel om mijn eerste contract te tekenen, na elf jaar in de jeugdopleiding te hebben gespeeld. Ik heb hard geknokt en dit is een hele mooie beloning waardoor ik in het nieuwe seizoen zal aansluiten bij Jong Ajax en mijn droom is natuurlijk om ooit in de Arena te spelen’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

43 Comments

   1. lrsvdrk

    Maar 18 tegentreffers in 29 wedstrijden is een absolute prestatie van onze verdediging. Dus kritiek op veltman is onterecht wat mij betreft! Viergever doet het ook goed de laatste tijd, omdat hij nu wel speeltijd krijgt! Dus van kritiek mag in dit geval niet echt sprake zijn, op wat kleine foutjes na dan.

    1. De seijs

     De verdediging bestaat uit 4 man en een keeper. Ik heb het over veltman en viergever. Dat zijn de zwakste schakels. Veltman schiet al 3 x in eigendoel daar bij ligt hij veelste vaak en te snel met zijn neus in het gras.het is gvd een verdediger! ! Krijgt nota benen training van een van de beste en hardste verdediger die Nederland ooit heeft gehad. En nog verdedigt die veltman als een kleuter. Opbouwend scoort hij wel een voldoende. Maar het is een verdediger. Daar bij scoort zijn dierekten tegenstander te vaak. Van de 18 tegen doelpunten kan hij er 8 op zijn rekening nemen. Dus zo goed is Veltman helemaal niet samen met viergever zijn zij de zwakste schakels. Over viergever zijn we wel gouw klaar dat is gewoon geen ajax speler.speelt omdat Riedewald geblesseerd is en viergever nu de enigste is die hem kan vervangen .Is een miskoop gebleken.

     1. In memory of J.C.

      Sorry maar het commentaar over Veltman van de seijs kan ik alleen maar plaatsen onder de noemer gestoord. Volgens mij kijkt hij naar heel andere wedstrijden. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening. Persoonlijk zie ik graag een tweede type Veltman in de verdediging. Jongen is dit seizoen echt met sprongen vooruit gegaan en vervult nu op rechts ook een prima taak. Van mij mag hij nog wel een paar jaar blijven maar, dat vind ik.

     2. De seijs

      Gestoord? Beste kijk de cijfers er maar op na niets gelogen alleen de waarheid en ik kan daar niets aan veranderen. alles wat ik hier schrijf over dit onderwerp is een vijt. Sorry maar IK kan er niets anders van maken dat moeten de spelers doen. (veltman en viergever) en veltman met sprongen vooruit gegaan ?? verdedigend? ???? en ik kijk andere wedstrijden? ??? sorry maar als jij dit meent weet ik genoeg Hoe jij over voetbal denkt. (en dat is echt bar weinig) maar ik laat je maar in die waan.Ik heb hier meer van jou gelezen echt onder alle pijl. over dit onderwerp ben ik klaar met jou. goedeavond Mvg de seijs

     3. Danny25

      Het FEIT dat je vijt ipv feit schrijft zegt genoeg over het niveau van deze ongegronde kritiek

     4. lrsvdrk

      En dan nog iets seijs, hoezo ga jij zo irritant lopen bakkesen en jezelf kwaad maken terwijl we terecht bovenaan staan, maar 18 tegendoelpunten hebben, en goed voetbal spelen de laatste tijd! Ik kraak normaliter geen ajacieden af, maar jij bent echt een zeikwijf als je t mij vraagt!!

     5. De seijs

      hahaha ik ben niet kwaad . En wat is bakkesen? En 18 tegen hadden met goed verdedigen van jou toppers er maar 10 kunnen zijn .Maar goed ik wens je het beste nomaals gr de seijs

     6. antonajax

      Eens met irsvdrk overigens!
      En helemaal NIET met de seijs.
      Je commentaar gaat echt nergens over, schaam je om onze spelers zó af te kraken!

     7. De seijs

      Als spelers goed zijn mag je dat vertellen en als spelers slecht zijn mag dat ook. Ook al zijn er mensen het daar niet mee eens. Het is geven en nemen en accepteren. En je bent een grote als iemand niet in je emoties belachelijk maakt.Daar zet je je eigen alleen maar voor het grote publiek voor schut.

     8. jood84

      wie geeft de seijs allemaal likes?? want ik snap niet dat er iemand het met hem eens kan zijn

     9. lrsvdrk

      gast, iedereen maakt bepaalde fouten en in geval van Veltman heb je qua eigen doelpunten gelijk, als je kijkt naar de eerste aantal wedstrijden van het seizoen! daar presteerde overigens heel Ajax ondermaats, dus je kan ook daarin Veltman niks kwalijk nemen. Ik ben overigens zelf van mening dat Veltman een uitzonderlijk goede verdediger is, met uitzonderlijk kwaliteitsonderscheid en -inzicht tegenover de rest van de verdedigers in de eredivisie. Aan de andere kant vind ik Viergever goed, maar niet spectaculair spelen. Al moet ik zeggen dat hij afgelopen wedstrijden zga foutloos heeft gespeeld. Hier en daar een foutje (of verkeerde keuzes) maakt iedereen wel eens!

     10. De seijs

      gozer bedankt voor je uitleg. En blijf genieten van ons ajax en laten we hopen dat we dit jaar weer kampioen worden. Mvg de seijs

     11. -buitenkantje rechts-

      Veltman man is opbouwend de beste verdediger van Ajax.. Verdedigend niet! Daar streven Tete en Dijks hem aan alle kanten voorbij. Voor centrale verdediger vind ik dat jij fysiek tekort komt. Dat compenseert hij meestal keurig met zijn gevoel voor positie en timing.
      Daar buiten moet je jezelf ook afvragen langs welke lat je een speler wilt leggen.. Kijk je naar wedstrijden thuis tegen ( met alle respect) Zwolle? Of kijk je naar Oranje – Frankrijk.. Engeland – Oranje.. We willen internationaal weer een rol gaan spelen dan moet je misschien spelers langs een andere ( internationale) lat gaan leggen.
      Maar dan niet alleen Veltman.. Maar alle selectiespelers van Ajax.

   2. afcadeluxe

    beter als 4gever is hij snel,vind hem de zwakste schakel achterin,dat ze voor hem geld betaalt hebben blijft mij een raadsel

    1. In memory of J.C.

     Volgens mij staat de seijs redelijk alleen in zijn mening. Of er is er hier dus eentje met minder kijk op het spelletje (de seijs) of ieder ander hierboven heeft er d ballen verstand van.

     1. afcadeluxe

      iedereen heeft zn eigen mening en laat het ook daarbij,ik reageer ook niet als ik het er 1keertje niet eens ben,en mocht jij mijn reactie bedoelen kijk even de tijd want die reactie van mij was op de eerste van seijs

     2. In memory of J.C.

      Was ook geen reactie op jou afcadeluxe maar constatering op basis van alle bovenstaande commentaren.

     3. In memory of J.C.

      En…. Iedereen mag op alles al of niet reageren,mis een vrije keus.

   1. Ajaxlucas

    Ga er zelf maar staan de seijs. Ik durf al mijn geld erop in te zetten dat jij 116381626x zoveel fouten maakt als Joël. Ik geef je gelijk dat hij aan het begin van het seizoen misschien wat fouten heeft gemaakt maar ik vond hem daarna centraal weer goed staan en nu op rechts vind ik hem fantastisch. Dus ik weet niet wat je hier probeerde te bereiken maar ik ben het totaal niet met jou eens

 1. Amoebe

  Ooit in het Johan Cruijff stadion bedoelt hij eigenlijk…het is hem vergeven!

  1. BobbyHaarms

   Hard blijven werken jongen, dan sta jij in het hart van de verdediging van Ajax I in 2020 🙂

   1. afcadeluxe

    ja bobby heb hem tijdens youth league gezien en vond hem niet slecht?,aan hem om het te laten zien

 2. Charka53

  Dat was toch ook de bedoeling dat we de jongens klaar stomen voor het eerste

 3. afcadeluxe

  off topic;zag net mooie goal van b1 van martijn kaars,die loopt gewoon 5 voorbij?

Comments are closed.