Ajacieden bedankt!!

0403ajax-pec_mars_cruijff5

Zondag 3 april 2016 was een dag om nooit te vergeten. Vanaf het moment dat het bericht werd ontvangen dat Johan Cruijff was overleden, is door supporters het initiatief genomen om ter nagedachtenis van Johan diverse activiteiten te organiseren.

Tijdens de mars hebben ruim 4000 supporters meegelopen. Iedereen die gisteren aanwezig was, heeft bijgedragen aan een onvergetelijke dag. Alles klopte. Op sommige plaatsen op de route was vuurwerk georganiseerd door de organisatie. Dit vuurwerk werd mede mogelijk gemaakt door sponsors. Zowel bedrijven, (oud-)spelers, supporters als natuurlijk de onderstaande groeperingen hebben hieraan bijgedragen en dat maakte de mars zoals-ie moest zijn! De aanwijzingen van de ordedienst werden goed opgevolgd. Hierdoor is de mars vlekkeloos verlopen. Wij willen alle aanwezige supporters hiervoor bedanken.

Vervolgens werd er in het stadion op een indrukwekkende wijze afscheid genomen. Een megadoek op Zuid en een choreografie door het gehele stadion. Vrijwilligers zijn vele uren bezig geweest om deze actie voor te bereiden. Ontzettend bedankt! Ook willen wij Ajax bedanken. In samenwerking met Ajax hebben wij dit grootse afscheid kunnen organiseren. Van oud-spelers die aanwezig waren bij de reünie en aansloten bij de mars tot het verwijderen van alle reclame-uitingen in het stadion. Alles zat erop en eraan! Waar veel mensen dachten dat zaterdagavond in Barcelona het hoogtepunt was, hebben wij dat zondag met z’n allen overtroffen. Wij hebben heel de wereld laten zien hoe je afscheid neemt van een icoon.

Ajacieden bedankt!

Namens de supportersgroeperingen
VAK410
F-Side
Supportersvereniging Ajax (SVA)
AFCA Supportersclub
AFCA Maluku
Ouwe garde
Youth
4th
5th
76 Crew
De Meersche Helden

Related posts

27 Comments

  1. De seijs

   Het was ook echt TOP. het zou mooi zijn als we die posetiefe tijd altijd hadden.

    1. Litmanen

     Vanaf de eerste tot de laatste minuut kippenvel. Fantastisch. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel erg bedankt.

 1. ritchy

  allemaal bedankt als we ons bij iedere (thuis)wedstrijd zouden gedragen dan zijn wij als supporters weer overal welkom

  1. BobbyHaarms

   Echt geweldig! Nogmaals, maar al die groepen die hier(soms terecht)door het slijk werden gehaald, verdienen echt alle lof voor dit indrukwekkende eerbetoon. Wat een geweldige supporters hebben we toch als het nodig is, respect!

 2. Joep

  Afgelopen zondag waren wij een geheel. Vond het echt indrukwekkend. Iedereen verdient een compliment.

 3. AFCA my World

  Heb zowel in Barcelona als in Amsterdam het afscheid meegemaakt, en inderdaad die bij Ajax was toch grootser iedereen bedankt, heb zowel van de tocht als in het stadion genoten , het was geweldig om mee te maken !

 4. In memory of J.C.

  Sorry maar ik kan het toch niet laten. Beste De seijs, ik heb een tip. Typ eerst je teksten in een word bestand en haal de spellingcontrole er overheen. Ik lees nu de laatste 10 stukjes van je en mijn tenen blijven krom staan. 🙂 Zie mij maar als een zeikerd maar het Nederlands is te mooi om zo verkracht te worden. Spellingcontrole gebruiken en een LOI cursusje doet wonderen. Typ fouten kunnen makkelijk gebeuren maar deze taalfouten. Ai ai ai 🙂

 5. LeroyT

  Jongens lekker boeiend hoe iemand typt of schrijft. Je weet toch wat diegene bedoelt. Laat iedereen in zijn waarde man. Net of dat jij alles goed kan.

  1. In memory of J.C.

   Het is ook maar een vriendelijk verzoek. Het Nederlands is een mooie taal. Typ fouten kan, helemaal op Ipad en Iphone maar wat de seijs doet vind ik tenen krommend. Het is ook niet altijd nodig. De Nederlandse taal wordt al genoeg onrecht aangedaan op de sociale media. Het argument: je begrijp hem toch is kul. Ik sgreif ook niet: je begreip hem tog.

 6. Remco425

  Alles en iedereen bedankt die dit mogelijk hebben gemaakt. Zowel degenen die het georganiseerd hebben, voor de faciliteiten en financien gezorgd hebben, als alle fans die meegelopen hebben, de vellen omhoog gehouden hebben, geklapt hebben. Al die mensen hebben eraan meegeholpen het een groots afscheid te maken. En groots was het inderdaad. We hebben Barcelona zeker overtroffen, want ik vergeet nog de spelers te bedanken om tijdens de 14e het spel stil te leggen. Iets waar de vedettes van Barcelona even niet aan hadden gedacht, maar wat het nog zoveel mooier maakte!

  1. Joep

   En inderdaad wat de spelers deden in de 14 minuut was ook indrukwekkend, gewoon stoppen met voetballen en een minuut klappen.

 7. Ramon1

  Het was prachtig de minuut stilte zo een indrukwekkende minuut stilte heb ik persoonlijk nog nooit gezien respect

 8. Johndevlam

  Groot compliment aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Zo hoort een eerbetoon te zijn.

 9. suske

  Ook mooi dat Zwolle meedeed en stil was!! Verder echt mooi en kippenvel gehad!!

 10. Cootje Adriaanse

  Kippenvel en tranen in mijn ogen. Prachtig eerbetoon! Iedereen die daar aan heeft bijgedragen: klasse!

Comments are closed.