Ajax eert Cruijff met zege op PEC in ArenA

0403ajax-pec_mars_cruijff5

Ajax heeft Johan Cruijff geëerd met een ruime overwinning op PEC Zwolle. In de eigen ArenA nam Ajax al voor de pauze afstand van PEC door drie keer te scoren. Daar bleef het ook bij tijdens deze gedenkwaardige wedstrijd.

Na een eremars met ruim 4.000 fans die vanuit betondorp naar het stadion liepen en een schitterend eerbetoon in de ArenA, werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Ron Jans, de laatste jaren vaak een angstgegner voor de formatie van Frank de Boer& co.

Ajax schoot uit de startblokken. Nick Viergever bediende Lasse Schöne, die op prachtige wijze raak kopte. Binnen het half uur was het al 2-0; Arek Milik scoorde op fraaie wijze op aangeven van Riechedly Bazoer. Tien minuten later schoot de 22-jarige Pool opnieuw raak met zijn befaamde linker: 3-0.

Na rust werd er niet meer gescoord. In de 68e minuut schalde het ‘Ga staan als je voor Johan bent’ nog van de tribunes. Nog mooier waren wellicht de laatste minuten van het duel toen voor de laatste maal een staande ovatie werd gegeven aan Cruijff.

Ajax is door de overwinning psv weer voorbij gaan op de ranglijst. Met nog vijf speelrondes voor de boeg heeft Ajax twee punten meer dan de eindhovenaren.

Ajax-PEC Zwolle 3-0 (3-0)
2. Lasse Schöne 1-0
29. Arkadiusz Milik 2-0
40. Arkadiusz Milik 3-0

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 51862

Opstelling Ajax:
Cillessen, Dijks, Viergever, Van der Hoorn, Veltman, Gudelj, Klaassen (62. Van de Beek), Bazoer (62. Sinkgraven), Younes (73. Fischer), Milik, Schöne

Opstelling PEC Zwolle:
Van der Hart, Van Hintum, Lam (68. Nijland), Marcellis, Van Polen, Bouy, Marinus (46. Dekker), Brama, Menig, Veldwijk, Ehizibue (62. Becker)

Related posts

48 Comments

  1. jood84

   dit was echt een speciale dag, wat was het indrukwekkend en emotioneel. als ik er weer aan denk krijg ik alweer kippenvel

    1. Litmanen

     Niet voor de kift, maar de veertiende minuut in Amsterdam was een stuk indrukwekkender dan in Barcelona.
     Apetrots dat ik Amsterdammmer ben en dat ik onze no.14 zo vaak live mocht zien spelen.

     1. ajacied078

      de grootste en mooiste club van allemaal dus ja had niet anders gehoopt en verwacht van die minuut

 1. Hartvanajax

  Dit is echt zo’n moment waarbij ik echt trots ben om ajacied te zijn. Johan heeft een waardig afscheid gekregen. #14

   1. Amoebe

    Altijd?? Nou ik heb toch ook wel momenten gehad dat ik mij bijna kapot schaamde ??

 2. De seijs

  in een woord geweldig alles wat maar ook met ajax temaken heden vandaag was GOUD.Echt een top dag de mars was top het stadion was top het publiek was top de spelers waren top de doelpunten waren top.de herdenking was top iedereen was top vandaag echt een dag om nooit meer te vergeten. Iedereen bedankt ik vond het schitterend vandaag.Zat ook in het stadion echt ontroerend echt om nooit meer te vergeten. Klasse alles wat ajax is.

   1. jood84

    deze dag blijft voor altijd als mooie herrinnering bij ons. Bedankt beste mensen ♥

 3. In memory of J.C.

  Ja, was wel aardig allemaal. Nee hoor geintje. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

 4. paulvos

  Magistraal dat eerbetoon, zowel in Barcalona als in Mokum, met heel veel respect genoten van dit alles. Hoop dat Jordy z’n fiat heeft gegeven namens de fam. voor de Naams verandering.

 5. Remco425

  Geweldig eerbetoon. Ben blij dat ik de mars ook meegelopen heb. Was erg bijzonder. De choreografie en minuut stilte waren indrukwekkend evenals de staande ovaties in zowel de 14e als 68e minuut. Mooi ook dat de spelers zelf het spel ook stil legden. Daar kunnen de spelers van Barcelona nog wat van leren 😉

 6. Joep

  De mars vooraf was schitterend. De opkomst van de spelers was schitterend. En de eerbetoon in 14 en 68 minuut was zeker een kippenvel moment.

 7. Indojood

  Alles klopte aan deze dag. Mooiste beeld vond ik Jordi, die zichtbaar ontroerd was en al die oud-spelers. Iedereen bij Ajax en supporters die dit mogelijk hebben gemaakt, bedankt! We zullen dit nooit vergeten! JOHAN CRUIJFF, voor mij de beste voetballer ooit en de grootste Nederlander ooit. R.I.P. Jopie maar je zult altijd blijven voortleven in onze harten en onze herinneringen!!!

 8. Ajaxlucas

  Wat een enorm mooie sfeer in en rond om het stadion. De mars was ook geweldig. En ik vond het een super mooi beeld dat er oud ajax spelers bij waren. Dan mag je eigenlijk ook niet meer verliezen en dan win je nog met 3-0 ook. Ik denk dat Johan het niet veel mooier had kunnen wensen. Echt bedankt voor een van de mooiste dag uit mijn leven iedereen??

  1. BobbyHaarms

   Alle mooie woorden voor Johan en voor iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt zijn hier al gezegd. Zat met kippenvel in het stadion, en dat terwijl het verre van koud was. Enige smetje was de zeer matige tweede helft, maar deze mooie doch emotionele dag pakt niemand ons meer af.

   1. dioajax

    wat een kippenvel in het begin voor de wedstrijd en in de 14 minuut…ik klapde hard hier vanaf griekenland…echt kippenvel…een helee mooie overwinning een heerlijke doelpunten…milik is heel goed bijzig en kan wel eredivisie top scorer worden…MILIK eerste spits ook volgende seizoen en niet verkopen…en laat zivkovic of vincent janssen als tweede spits zijn…

 9. Ajax645

  Lekker mooier kan niet, nu naamsverandering op 25 april de geboortedag van Johan.

 10. Iceman

  Een prachtig mooi eerbetoon aan de grootste Ajacied aller tijden. En nu nog het stadion naar hem vernoemen dan is het helemaal top..!!

 11. Iamsterdam2015

  Geweldig eerbetoon, mooie tifo aktie, indrukwekkende minuut stilte en applaus in de 14e minuut. Maar sjonge jonge wat een dramatische tweede helft. Dodelijk vermoeiend!!!! Maar goed, 3 punten GO AJAX GO!!!!!!

  1. Remco425

   Hebben ze bewust gedaan. Dan bleef in ieder geval alle aandacht op Cruijff 😉

 12. a.p.

  wat een middag. Afscheid van Johan Cruijff, prachtig! en ook nog met 3-0 winnen! wat een middag. Geschiedenis!!

 13. rekel23

  Het eerbetoon en saamhorigheid was geweldig vanmiddag.
  Gewoon een heel mooi moment met zijn allen vol met respect.

 14. Ptr

  Respect
  Er is maar 1 woord vandaag
  Respect voor JC en fam.
  Respect voor de fans
  Respect voor de spelers
  Respect voor de oud spelers
  Het is een dag om te onthouden!

 15. afcadeluxe

  alle deelnemers , organisatie en alle Ajacieden heel erg bedankt voor een memorabele dag,diep respect voor jullie geweldig eerbetoon aan johan cruyff,petje af!!!nu nog als ultieme beloning kampioen worden voor johan a.u.b.

  1. woody79

   als ze alles zo spelen zoals vandaag, moet dat lukken. gelijk vol erop. beter dan dat afwachtende spel

 16. Amoebe

  Ik heb lopen zeiken van te voren omdat ik dacht dat het het allemaal net niet zou zijn…. Ik was bang voor geforceerde bedoening.

  IK STA CORRECT

  Grote klasse en meer dan waardig afscheid…..ik zou bijna zeggen on-Hollands.

  Terwijl ik dit schrijf denk ik opeens aan de slachtoffers van MH 17, André Hazes…..blijkbaar kan Nederland heel goed de doden eren!!!!!!

 17. Indojood

  De initiële reactie van Ajax was er ook één van beduusd zijn en besluiteloosheid. Maar toen ik vorige week naar het condoleanceregister was geweest, en deze mogelijkheid later werd verlengd t/m dinsdag, kreeg ik het gevoel dat het wel zou goedkomen. Gisteren klopte ook gewoon alles. Mooi weer, de mars voor Johan, Jordi die erbij was, oud-spelers, alle activiteiten in en rond het stadion, de makkelijke wedstrijd. Het on-Hollandse karakter werd nog eens beaamd door Jan Mulder. We zouden ons allemaal moeten spiegelen aan Johan die no-nonsense, effectiviteit en resultaat verenigde met kunstzinnigheid, schoonheid en levensvreugde. Hij is in alle opzichten een groot voorbeeld.

 18. Amoebe

  In eerste instantie was jij dus ook wel sceptisch?

  Maar precies wat je zegt..alles klopte gewoon.

  Dat Jordi erbij was stond ik wel van te kijken…was dit een laatste moment beslissing of heb ik gewoon niet opgelet afgelopen week?

  Had ook wel het idee dat hij was geroerd!

 19. Niels1983

  Wat een prachtig afscheid en mooi bekroond met een overwinning en met vlagen een heel goed ajax

 20. Indojood

  Ja, ik was dat en het leek ook besluiteloos en apathisch in het begin. Ben sowieso kritischer richting Ajax sinds de gebeurtenissen van eind vorig jaar en ik zal dat blijven. Dat mensen dat zeiken vinden, kan me niets schelen. Als makke schapen alles maar kritiekloos accepteren wat Ajax doet, daar schiet niemand wat mee op. Maar ere wie ere toekomt, Ajax, haar supporters en anderen in Nederland hebben Johan op schitterende wijze geëerd.

   1. BobbyHaarms

    Ik idem Indojood, en we mogen ook kritisch zijn op Ajax, toch? Johan kan het helaas niet meer..

 21. ajacied078

  mooie beelden allemaal. ook erg blij dat iedereen zich gedragen heeft zoals het hoort. 1 van de mooiste beelden vind ik toch het hoofd schudden van ronaldo. omdat er een paar wezelozen in dat publiek zitten. je kan van ronaldo zeggen wat je wil dat hij arrogant is ed. maar hieruit blijkt wel hoe groot cruijf is geweest dat zelfs de grootste vijand van barca respect toont voor hem. johan was veel meer dan voetbal. hij was wandelende reclame voor ons land.

Comments are closed.