Jol: ‘Landstitel 2010 hoort bij Ajax na chaos bij FC Twente’

twente-ajax_logo

Martin Jol zou het niet meer dan terecht vinden als de KNVB besluit om de landstitel van 2010 alsnog aan Ajax te schenken. In dat seizoen wist FC Twente beslag te leggen op het zilverwerk maar zes jaar later wordt steeds meer duidelijk hoe de club toentertijd heeft gehandeld.

‘Als je nu kijkt wat de toenmalige machthebbers ten laste wordt gelegd dan lijkt het mij vrij normaal dat de landstitel alsnog naar Ajax gaat. Er komen zaken naar boven die het voetbal enorm schaden. Dat seizoen had Ajax één punt minder en greep het nipt naast de landstitel maar al met al ben ik wel tevreden met wat ik heb bereikt. Zo’n titel is natuurlijk leuk maar mocht de KNVB besluiten om het niet te doen dan heb ik daar ook vrede mee’. Jol is tegenwoordig werkzaam als trainer van de Egyptische topclub Al-Ahly. Naast Ajax was hij werkzaam bij Roda JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Fulham.

Bron: De Volkskrant

 

Related posts

36 Comments

 1. rickert

  Je hebt er niks meer aan, al het gevoel wat bij zo’n titel hoort is allang verloren gegaan.

  1. De Ajacied

   Dat klopt helemaal Rickert,
   Maar Jol heeft hier wel een punt, en dan is Ajax de 1e club die wel 5 landstitels op rij heeft behaald, en dat zie ik toch wel héél graag hoor
   Zijn die lampjes ook weer ff stil he ❌❌❌

   1. De Ajacied

    En de KNVB is net zo corrupt als de FIFA en UEFA dus verwacht daar maar niets van hoor

  2. De seijs

   Die titel is van ons .Recht is recht en krom is krom. Dus knvb hier die titel.Die is van ons.

   1. f-side64

    als de KNVB eerlijk handeld wel maar ze hebben nogal warme gevoelens voor clubs uit de provincies dus voor pisvee fc bankroet (fc twente)

 2. jood84

  als je deze titel geeft dan mag je wel meer bekers teruggeven. zoals die van ac milan enz die onder de doping de finale wonnen enz..

  1. FdB=Ajax

   Ja precies. En in hoeverre zijn Barcelona en Real Madrid dan terecht kampioen geweest de afgelopen 10 jaar? Met 300 miljoen in het rood, dat is ook gewoon competitievervalsing.
   Maar goed, niks meer aan te doen, een koe in de kont kijken.

   1. Remco425

    Net als als die Engelse clubs. Het verschil is wel dat de stadions van Barcelona en Real Madrid zijn. Dan heb je al gauw een hypotheek van een paar honderd miljoen, wat ook als schuld meetelt, maar in feite een hele gezonde schuld is. Ik bedoel, dat heeft vrijwel iedereen toch? Tel daarbij op de marktwaarde van de spelers die ze als onderpand hebben, dan blijkt dat het gewoon gezonde clubs zijn. Daarbij, ook de directe belagers van Barcelona en Real Madrid, zoals Atletico en Valencia hebben grote schulden.

 3. Ajax 010

  Ouwe koeien …. Alleen de wedstrijd tegen PEC aanstaande zondag en de daarop volgende 5 wedstrijden tellen.

 4. Slingertje.

  Helaas is dat niet mogelijk.
  De Champions League van 1996 hoort naar Ajax te gaan na de doping van dat Juve maar ook dat gaat nooit gebeuren.

 5. -buitenkantje rechts-

  Zo’n gestolen titel wil ik niet hebben.. Hoe ze de spelers van Twente ook hebben gefinancierd.. We hadden gewoon 1 punt minder. Van zo’n titel zou ik een vieze smaak in mijn mond krijgen..

  1. Amoebe

   Juist dat heb ik dus ook.

   Hoe ze ook hebben lopen kloten met geld wij hadden gewoon minder punten en dus geen recht op de titel!

 6. lezerG

  Als dat zo is is Oranje ook Wereldkampioen 1978.
  Kijk eens even hoe corrupt de boel daar toen was.

 7. Duif

  Triest om te lezen dat mensen hier vaak roepen dat de knvb een warm gevoel heeft voor clubs uit de provincie bla bla bla. In rotjeknor en lampenstad roepen ze dat de knvb ons altijd voortrekt. Dus kap is met dat calimero gedrag !

 8. Indojood

  Verspilde moeite. Die herinnering van 2011, tegen datzelfde Twente de 3e ster binnenhalen, is me erg dierbaar.

 9. vanzanten

  Hetzelfde geldt voor de Europese titel in 1996,die naar het gedrogeerde Juventus ging.

Comments are closed.