Schrijvers: ‘Technische staf moet waken voor haantjesgedrag’

0823nec-ajax_spijkerman_deboer_bergkamp

Oud-doelman Piet Schrijvers is er nog niet zo zeker van dat Ajax dit seizoen de landstitel grijpt in de Eredivisie. De ‘Beer van de Meer’ laat tegenover Ajaxshowtime weten dat men bij Ajax moet waken voor enkele valkuilen die dit seizoen al vaker aan het licht zijn gekomen.

‘Het spel is natuurlijk niet altijd even sprankelend wat Ajax laat zien. Frank de Boer  kan wel zeggen dat het zus en zo moet, maar als het ene oor ingaat en het andere weer uitwaait, dan heb je een probleem. Er lopen het hele seizoen al een paar spelers te slapen op cruciale momenten of ze gaan voor eigen succes. Bij de jonge jongens weet je het nooit. De ene dag hebben ze alles en de andere dag hebben ze niks maar het is vooral belangrijk dat ze geen haantjesgedrag vertonen want dan kunnen ze de deksel alsnog op de neus krijgen. Als ze dat in de laatste wedstrijden weten te beheersen kan er weinig meer fout gaan’.

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

47 Comments

 1. antonajax

  Volgens mij zijn de heren van het technisch hart ervaren genoeg om dit inderdaad te voorkomen. Ben het helemaal met de Beer eens!

    1. HURBIE

     Daar hoef je geen Piet Schrijvers voor te heten om dat te verzinnen ,
     Dat ziet iedereen

  1. Mijn Club

   ANTONAJAX: de staf is ervaren genoeg ja, de spelers echter niet, op een enkeling na dan.

   1. Charka53

    Nu kan de staf wel ervaren genoeg zijn maar aan de karakters van die jochies kunnen ze niets veranderen ,ze denken nog niet vaak genoeg aan het club belang maar vinden zich zelf belangrijker.

  2. De seijs

   Inderdaad pec Zwolle is altijd moeilijk voor ajax de laatste tijd. Kan me nog goed de beker finale herinderen. Maar ajax het gaat nu om het kampioenschap EN zondag staat in het teken van de beste voetballer die we gehad hebben. Ons Johan Cruyff .Dus Winnen die wedstrijd en wel het liefst met een nulletje of 14 .Kom op ajax.

 2. Hika77

  Goh wat een helder licht. Als ik iemand wel ken die de spelers met beide voeten op de grond houd is het frank de boer wel.
  Ik vind het een beetje een open deur van piet

   1. -buitenkantje rechts-

    Misschien een open deur, maar helemaal eens met reactie in memory of JC hier onder..

 3. In memory of J.C.

  Schrijvers heeft gelijk. Vaak lijken de plannen van de Boer niet over te komen bij de spelers. Hoe kan je anders met de regelmaat van de klok wedstrijden slap beginnen. Hoe kan het anders dat het tempo vaak veel te laag is terwijl er duidelijk wordt aangegeven dat je een tegenstander kapot speelt met hoog tempo. Ik zie nog wel punten verlies aankomen, het is alleen te hopen dat PSV ook punten laat liggen.

  1. Mooi

   Ja jaren niets gehoord van een goede doelman maar wat moeten wij met zijn verhaal .

   1. Remco425

    Ik weet het ook niet. Tegenwoordig vragen ze jan en alleman om hun mening over Ajax. Volgens mij blonk hij niet echt uit als trainer.

 4. AjaxKat

  Ja, zoals Schrijvers het omschrijft heb je dan toch juist een paar haantjes nodig om iedereen in het veld scherp te houden? Juist in Eindhoven zijn ze laatste jaren vaak op hun bek gegaan door haantjesgedrag en arrogantie. Bij dit Ajax (met ideale schoonzonen) staan de haantjes er niet in. Zivko speelt niet voor niets bij Jong. Schrijvers werd vroeger ook de Bolle van Zwolle genoemd straks kan ie de domme van Zwolle worden.

   1. Heldenzoon

    Tja…. Bolle van Zwolle klopt een beetje! Was vaker Het Lek van PEC. Goede lijnkeeper bij Ajax overigens. Mag altijd een mening hebben van mij

    1. Litmanen

     lijnkeeper? Als de Beer zijn goal uitkwam gaven ze hem uit angst al de bal! Ondanks zijn postuur een klasse keeper, bovendien een heel goede in een tegen eensituaties.

     1. Remco425

      De Beer van De Meer. Maar daarna was het wel zo’n beetje klaar met zn carriere.

 5. paulvos

  Ze moeten in ieder geval niet denken dat doen we wel ff, we zijn al bijna kampioen, gewoon iedere wedstrijd vol gas, er bovenop.

 6. In memory of J.C.

  Schrijvers een buitenstaander noemen. Mmmm dan weet je niet veel van Ajax volgens mij.

  1. BobbyHaarms

   Wij mogen onze mening geven, dus Piet toch ook? Niks raars wat hij zegt en zeker iets om voor te waken. Het is al vaak genoeg (bijna) fout gegaan tijdens wedstrijden en wat zijn nou eigenlijk 2 puntjes als er nog 18 te verdienen zijn?

  2. Remco425

   Is hij een insider dan? Komt hij nog geregeld bij Ajax? Ik was er zelf bij toen hij keeper van Ajax was, en hij was een goede, toen nog, maar dat is al meer dan 30 jaar geleden.

   1. In memory of J.C.

    Goh, jij bent ook geen insider, nooit van je leven speler geweest van Ajax en jij mag

    1. In memory of J.C.

     Hier wel van alles roepen en Piet moet zich stil houden. Heb je nu zelf niet in de gaten hoe dom je aan het lullen bent?

    2. Remco425

     Natuurlijk mag Piet zijn mening geven. Ik heb ook nergens geschreven dat hij dat niet mag. Hij geeft gewoon antwoord op een vraag. Maar je hebt me niet goed begrepen denk ik. Het ging er mij om dat ze van de media tegenwoordig iedereen vragen. Van een insider is het interessant, maar van outsiders is het net zo interessant als jou en mijn mening. En ons vragen ze het ook niet. Dan kunnen ze nog wel 500 ex Ajacieden vragen die ook niet meer de dagelijkse gang van zaken bij Ajax meemaken. Dat heeft naar mijn mening dus geen zin. Maar ik verwijt Piet dus helemaal niets.

 7. afcadeluxe

  fijn voor piet dat hij ook wat mag zeggen,maar echt iets nieuws is dit niet….

   1. afcadeluxe

    als er behalve commentaar ook nog wat zinnigs bij jou eruitkomt kunnen we verder…

    1. In memory of J.C.

     Ik zou zeggen …… Lees. Ik reageer allen sarcastisch op rare en onzinnige opmerkingen. Met andere woorden een reactie op een ingezette actie.

 8. Indojood

  Wat een rare reacties richting Piet. Allemaal hoog opgeven over respect etc. maar Piet is maar een buitenstaander die open deuren intrapt. Dat doen wij hier ook allemaal aan de lopende band. Ik was vroeger erg blij met Piet, er stond tenminste iemand op doel die niet uit de weg ging.

  1. In memory of J.C.

   Helemaal juist indojood. Probleem is alleen als je er commentaar op hebt ben jij de gek en niet de dwarrels. Vreemd volk hier 🙂

   1. -buitenkantje rechts-

    Niet iedereen over 1 kam scheren.. En veroordelend toontje is ook nergens voor nodig. Ben trouwens eens met je reactie hier boven ergens..

    1. In memory of J.C.

     Niet iedereen had dwarrel commentaar 🙂 dus er is sprake van twee kammetjes. Verder is het veroordelende toontje alleen maar ingegeven door de start van dat toontje van een ander. Als een ander start met veroordelen moet hij/zij ook kunnen incasseren.

 9. Indojood

  Piet is één van ons. Letterlijk en figuurlijk grote verdiensten voor Ajax gehad.

  1. BobbyHaarms

   Ten tijde van de legendarische terugkeer van Johan begin jaren 80 was Piet nog van zeer grote waarde voor Ajax. Werd niet voor niks de beer van De Meer genoemd, en dit was zeer terecht.

 10. KBouter

  Vaag verhaal, ben benieuwd welke speler van ons haantjesgedrag vertoond. Hij had met namen moeten komen, daar hebben we meer aan.

 11. In memory of J.C.

  Haantjes gedrag is ook gedrag a la: dat doen we wel even vandaag. Van die houding heeft zo’n beetje 75% van het team regelmatig last. Het lage tempo is daar een voorbeeld van.

Comments are closed.