Mars voor Johan Cruijff op zondag 3 april

0324cruijff1947-2016

Aan alle Ajax-supporters,

Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff organiseren wij aankomende zondag 3 april, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, een mars vanaf de Middenweg ter hoogte van het oude stadion De Meer naar het Johan Cruijff Stadion.

Op deze manier willen wij als supporters onze eer betonen aan het grootste icoon uit de Ajax-geschiedenis. We zijn Johan dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend. Tevens willen wij ons medeleven betuigen aan zijn familie. Wij roepen iedereen op die de legendarische nummer 14 een warm hart toedraagt, mee te lopen met deze mars. De mars start op de Middenweg en eindigt in het Arenapark, vlak voor het Johan Cruijff Stadion. Daarna gaan we het stadion in, waar ook diverse acties ter nagedachtenis aan Johan Cruijff plaatsvinden. (Zie eerder bericht)

Parkeren:
Wij verzoeken alle Ajaxsupporters die met de auto komen te parkeren bij het Johan Cruijff Stadion. Vanaf daar kun je met metro 54 naar Amstelstation, en vervolgens met de bus 65 (Richting KNSM Eiland) naar de halte Middenweg.

Tijdsplanning:
13.00 Verzamelen op de Middenweg (ter hoogte van oud stadion De Meer)
13.30 Lopen via de vooraf bepaalde route.
15.30 Aankomst bij Johan Cruijff Stadion, afsluiting in Arenapark.
15.45 Einde

Route die wordt gelopen:
Middenweg-Akkerstraat-Rozenburglaan-Randweg-Rijksstraatweg-via Diemen Zuid naar Dolingadreef-Andersensingel-Johan Cruijff Stadion-Arenapark

Orde & Handhaving
Wij zorgen voor een eerbiedwaardig en respectvol verloop van de mars. Daartoe is een eigen ‘ordedienst’ aanwezig en wordt vooraf duidelijk gemaakt dat zich geen misdragingen moeten voordoen. Hiervoor hebben we de juiste mensen benaderd die het respect en het draagvlak daarvoor hebben. Iedereen is welkom mee te lopen.

Wij vragen iedereen gehoor te geven aan aanwijzingen van de ordedienst. We willen de buurten waar we doorheen lopen zo weinig mogelijk overlast bezorgen. Toon respect voor de buurtbewoners! Daarnaast is het belangrijk te melden dat er veel kinderen zullen meelopen.

Wij roepen supporters op massaal mee te lopen!
Namens de supportersgroeperingen

F-Side
VAK410
Supportersvereniging Ajax (SVA)
AFCA Supportersclub
AFCA Maluku
Ouwe garde
Youth
4th
5th
76 Crew
De Meersche Helden
NUA

Related posts

29 Comments

  1. De seijs

   Echt schitterend wat een mooi eerbetoon zal dat worden. Klasse top gasten. Zal er zeker zijn.

    1. Indojood

     Zo bedoelde ik het niet. Het was gewoon doorgaan op de weg om de oude naam te vergeten.

 1. paulvos

  Heel mooi initiatief, had graag meegelopen maar is jammer genoeg ’n te grote afstand, maar zal we bij vertrek zijn.

 2. Kevke87

  prachtig gebaar. er wordt al gesproken over Johan Cruijff stadion, geen overlast, geen misdragingen en respect voor elkaar. zo kunnen we Johan respectvol eren en hij zou trots zijn op ons. en hopelijk eindigt het niet hierbij, maar kunnen we hem voorlopig blijven eren. namens alles en iedereen, mijn dank is groot en ik ben een trotse ajacied.

 3. Iceman

  Heel mooi gebaar. Echt top. Ik kan er helaas niet bij zijn omdat ik slechter been ben, maar als het op tv wordt uitgezonden dan ga ik zeker kijken, Laatste eer aan de beste Nederlandse voetballer en voor mij één van de anders niet de beste Ajacied aller tijden.

 4. Indojood

  De mooiste omschrijving die ik heb gelezen was van l’Équipe: IL ÉTAIT LE JEU. Hij was het spel, hiermee overstijg je opeens triviale zaken als titels, statistieken, doelpunten en allerlei andere facetten. Een groter eerbetoon is er niet. Denk je aan het spel voetbal dan denk je aan Johan Cruijff. Ik word er weer emotioneel van.

 5. ajaxhoger

  Hou ook maar eens een mars om de RVC buiten te flikkeren .
  Een mooi eerbetoon aan onze beste speler ooit .

  1. Remco425

   Niet hier ajaxhoger. Niet hier. Hier hebben we het alleen over respect voor Johan.

Comments are closed.