De Boer gebrand op titel: ‘de schaal dan opdragen aan Johan’

0325cruijf_deboers

Frank de Boer laat in De Telegraaf weten emotioneel te zijn over het overlijden van Johan Cruijff. “Ik vind het heel moeilijk om erover te praten. Mijn vrouw en ik kregen een Telegraaf-alert op onze telefoons en konden het nieuws niet geloven. Dankzij hem ben ik nu hoofdtrainer van Ajax. We hebben een paar keer heerlijk over voetbal gepraat. Op het voetbal dat wij nu spelen, staat zijn handtekening.” De Ajax coach is er nu nog meer op gebrand de titel binnen te halen. “Als we nu kampioen worden, zou dat fantastisch zijn. Dan kunnen we deze schaal aan Johan opdragen.”

De Boer beschrijft Cruijff als een kunstenaar en stelt dat de legendarische nummer veertien in het rijtje met Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh thuis hoort. Als De Boer in het buitenland over voetbal sprak, ging het altijd over Cruijff en Ajax, in die volgorde. “Zijn invloed op het voetbal in Nederland is ongelooflijk groot”, weet de huidige Ajax-trainer.
“Johan deed wat Josep Guardiola nu doet. Hij was een vernieuwer, slaagde erin om in het moderne voetbal nieuwe stappen te zetten. Waarna die voorbeelden door vele anderen werden overgenomen. We zullen hem missen.” Cruijff werd 68 jaar oud.

Bron: De Telegraaf

Related posts

24 Comments

 1. Charka53

  Dat is een zeer goede reden , maar als Johan niet was over leden hadden jullie het kampioenschap gewoon voor de Ajax supporters moeten doen die verdienen de titel ook.

 2. rickert

  Wauw, ik ben niet vaak onder de indruk van woorden van de Boer… Maar dit heeft hij prachtig verwoordt… Laat de magie van de laatste weken boven zich uitstijgen Frankie… voor Johan!

 3. Respect

  Sorry, maar het wordt juist tijd voor de handtekening op het voetbal van het huidige Ajax. Dat is nu HET onderdeel wat mist. Verder mooie woorden van Frank.

  1. BobbyHaarms

   Prachtig omschreven door Frank! Laat nu alsjeblieft de komende 100 jaar het gedachtegoed van Johan door de club heen stromen, om hem daarmee voor altijd te eren..!

   1. Indojood

    Cruijff’s ideeën moeten in de statuten staan zodat iedereen zich eraan moet houden. Een commissie van wijze mannen (lees:Cruijffianen) o.l.v. Wim Jonk met Guardiola als extern adviseur zou dit geregeld moeten toetsen.

 4. Rvdt020

  In de “Johan Cruyff ArenA” de schaal voor Johan pakken, dat moet gebeuren !!

 5. rekel23

  Laten de spelers deze inspiratie ook tonen in het veld, top.
  ” Als je voor staat, dan kan je niet verliezen “.

 6. Tinus

  Nog meer gebrand op titel? Dat moeten we toch altijd zijn? En onder het voetbal dat we nu spelen staat echt niet cruyff zijn handtekening, de laatste wedstrijden is het beter maar nog lang geen Ajax voetbal Frank! Dat de titel opgedragen wordt aan Cruyff is een prachtig symbool!

  1. Remco425

   Hoeft niet hier Tinus. Niet de juiste plek. Het zijn prachtige woorden van Frank, laat het zo.

 7. paulvos

  Het zou ’n prachtig eerbetoon wanneer PSV ’n beetje mee werkt aan het kampioenschap. En dat allemaal voor JOHAN.

 8. f-side64

  zeker weten de titel pakken voor JC En in de 14de min. wederom 1 staande ovatie voor onze held.

 9. Indojood

  Zo zie ik het ook. Cruijff was de eerste voetballer die begreep dat hij een artiest was en dat voetbal bedoeld is om het publiek te vermaken. Zoals Federer bij tennis of Jordan bij basketbal. Wat Butragueño zegt over voetbal in “E un momento dado”: Voetbal is een uiting van schoonheid en kunst. Deze uitingen blijven voor altijd leven in je herinneringen, meer nog dan de overwinningen. De lobs tegen FC Den Haag, België en Haarlem, noem ze allemaal maar op, stuk voor stuk kunstwerken. Er moet zeker een museum komen in Amsterdam, al het beeldmateriaal moet bewaard blijven en getoond worden ter lering ende vermaeck…

 10. J.C.= Respect = AjaxBarcelona

  Zelfs nu nog blijer en trotser dat ik vanaf de zijkant mocht zien hoe Cruijff vlak voor me bezig was met zijn kousenveter, de bal kreeg, er mee ging lopen en Ton Thie van Ado volslagen kansloos liet

 11. Geroldkohlen

  top verwoord van frank! de schaal pakken voor Johan in de Johan cruijff arena en dan in het nieuwe seizoen de Johan cruijff schaal winnnen in de Johan cruijff arena!!

Comments are closed.