Cruijff vandaag gecremeerd in Barcelona

0324cruijff1947-2016

De familie van Johan Cruijff is momenteel druk bezig met alle voorbereidingen op het afscheid. De nummer veertien overleed donderdag op 68-jarige leeftijd en wordt vandaag al gecremeerd. De familie vraagt nadrukkelijk om de privacy van de familie te respecteren in deze bedroefde en moeilijke tijden.

´Op dit moment treffen wij de voorbereidingen voor het afscheid in besloten kring van Johan als echtgenoot, vader, grootvader en vriend. We zijn ons ervan bewust dat veel mensen een eerbetoon willen houden ter gelegenheid van Johan’s leven. Ook zijn we op de hoogte van verschillende initiatieven ter nagedachtenis aan Johan en wij zijn vereerd met iedere viering van het leven van Johan. We hechten er aan te noemen dat geen van deze initiatieven door de familie worden georganiseerd of anderszins officieel worden gesteund door de familie Cruijff of het Cruijff Management´.

´Namens mijn moeder, zussen en de rest van de familie wil ik graag iedereen bedanken voor alle liefde, warme woorden en mooie herinneringen die met ons zijn gedeeld, sinds gisteren en ook gedurende de afgelopen maanden. Het heeft ons diep geroerd dat Johan zo’n inspiratie is geweest voor zovelen van u. Een bijzonder woord van dank verdienen de dokters en medische staf die ons en Johan hebben ondersteund tot het laatste moment.´

Jordi Cruijff

Afscheid in de Amsterdam Arena.
Het is mogelijk om zaterdag tussen 15.00 en 21.00 uur een bezoek te brengen aan de Amsterdam Arena. Ajax heeft een condoleanceregister geopend dat langs het veld getekend kan worden. Wie naar binnen wil, kan zich melden bij ingang Noord B.

Bron: Johan Cruijff.com

Related posts

31 Comments

  1. De seijs

   Blijf daar boven ons goed in de gaten houden Johan. Wij hier beneden zullen jou ieder geval altijd eren. Vaarwel kanjer.

  1. Joep

   Dat heeft te maken met wetgeving in Spanje. Het moet binnen 48 uur na het overlijden

 1. Joep

  Ik krijg nog steeds kippenvel als ik al die berichten over Johan lees. Rust zacht.?

 2. Tinus

  Herdenkings wedstrijd AFC Ajax-FC Barcelona met opbrengst voor de Cruyff foundation zou een mooi eerbetoon zijn

 3. Slingertje.

  Op http://www.condoleance.nl ken je een berichtje achterlaten.
  Wel vreemd dat onze held in Barcelona wordt gecremeerd en niet hier op de Nieuwe Ooster begraafplaats maar we moeten de keuze van johan en de familie respecteren.
  R.I.P Johan en bedankt voor alles.

  1. BobbyHaarms

   1 ding weet ik wel: morgen ben ik in de Arena, al moet ik desnoods kruipend heen. Elk bericht over mijn jeugdheld snijdt dwars door mijn ziel heen. Zo onwerkelijk allemaal en toch ook nog zo onverwachts! Rust zacht Johan…

   1. Remco425

    Ik ook Bobby. Ook als ik dit bericht lees van Jordy schiet ik weer helemaal vol. Ik vind het nog steeds zo onwerkelijk dat hij er niet meer is

  2. Remco425

   Hij woonde al decennia in Barcelona, waarschijnlijk langer dan in Nederland en is daar ook overleden. Logische keuze. Dat zal dat naar zijn familie toe denk ik ook zelf aangegeven hebben dat te willen. Hij besliste namelijk altijd alles zelf.

   1. BobbyHaarms

    Dat ging met Bobby Haarms toch anders…de kist in de kleuren van Ajax, inclusief ouwe logo. Krijg nog kippenvel als ik eraan terugdenk. We zullen de wens van Johan en zijn familie moeten respecteren, doch hoop ik nog wel dat we Johan op onze manier hier in Amsterdam nog kunnen herdenken..

 4. AjaxStaff2015

  De Hemel Heeft Er Weer Een Ster En Een Spelmaker Erbij . Maak daar maar een mooi team samen JOHAN !!

 5. Indojood

  Rust zacht. Voetbal zal nooit meer zo mooi worden zonder jou. Niemand die maar ook in jouw schaduw kan staan, zelfs die andere JC niet. Jij bent en blijft de allergrootste.

 6. ashwin676

  succes iedereen. ik ga niet kunnen komen in de drukte. ik hyperventileer nog een beetje en toen was er al bijna niemand.
  R.i.p
  #Ik_Ben_Ajacied

 7. Dagrump

  Momenteel punten ajax 68! JC 68 jaar geworden! Ajax winst 21! 5 gelijk! 2 verloren!… 21-7 = 14!!

Comments are closed.