Amsterdam voorstander naamsverandering Johan Cruijff Arena

0325cruijff_spandoekarena

Al snel nadat Johan Cruijff donderdag op 68-jarige leeftijd was overleden, gingen er geluiden op om het stadion van Ajax een nieuwe naam te geven. Dit initiatief werd massaal opgepikt op de diverse social media en diverse kranten.  Eric van der Burg, wethouder in Amsterdam, liet gisteravond tijdens de tv uitzending van RTL Late Night weten dat de gemeente er voorstander voor is om de Arena naar Johan Cruijff te vernoemen.

“De burgemeester en ik vinden dat we het moeten gaan doen. We kwamen tot de conclusie dat we dit maar moeten gaan doen. Volgens mij worden we gesteund door 837.000 Amsterdammers. We hebben goede argumenten om de andere aandeelhouders te overtuigen.'” Van der Burg denkt dat er veel steun van de aandeelhouders voor het plan zal zijn. De gemeente Amsterdam is één van de aandeelhouders. Ze zullen daarover in gesprek gaan met de andere aandeelhouders. Voor een vernoeming zal sowieso ook de familie van Cruijff akkoord moeten gaan.

De wethouder opperde verder dat het een goed idee zou zijn om een herinneringsavond in de Arena te organiseren om zoveel mogelijk mensen afscheid te kunnen laten nemen van Cruijff. De begrafenis van Cruijff zal in besloten kring plaatsvinden in Barcelona, zo gaf hij aan.

Related posts

57 Comments

 1. Kevke87

  Johan Cruijff stadion. lijkt me niet zo moeilijk. Gewoon doen, niet zoveel zeuren en politiek bedrijven. Gewoon doen. (mits goedkeuring van familie Cruijff)

  1. rickert

   Zo had het altijd al geheten moeten hebben… jammer dat hij eerst moest overlijden ervoor, maar idd.. gewoon die naam eraan verbinden en snel.

   1. Remco425

    Is meestal. Volgens mij mogen steaten, gebouwen, etc. niet eens naar levende personen genoemd worden, maar dat weet ik niet zeker of dat ook voor gebouwen geld.

     1. jood84

      gebouwen mag je noemen hoe je wilt. en straatnamen heb je ook van levende mensen.

     2. Remco425

      Straatnamen volgens mij alleen van leden van de Koninklijke familie die leven.

   1. HURBIE

    Moet het natuurlijk weer geen eeuwige discussie worden van WELLES NIETES
    VA volgende week
    JOHAN CRUIJFF ARENA

 2. Charka53

  Niet alleen Amsterdam zal ik je zeggen maar doe het vlug en wacht niet tot Barcelona de eerste is ,dus niet lullen maar poetsen !!

   1. BobbyHaarms

    Eens. Gewoon lekker ouderwets Johan Cruijff stadion met ouwe logo op de gevel en weg met die fopsmurf.

   1. Remco425

    Zowel Ajax als Sparta (stad) komen beide uit Griekenland. Het woord Arena daarentegen komt uit het latijns. Arena klinkt dus niet Spartaans en heeft dus niets met de Griekse mythologie en dus ook niets met Ajax te maken.

 3. afcadeluxe

  johon cruyff stadion,dat klinkt naar echt voetbalstadion,arena is meer voor andere sporten

 4. f-side64

  ik stem voor 1 directe naamsverandering van amsterdam arena in het JC stadion nog voor 03-04-’16

 5. Indojood

  Ajax is niet Spartaans maar frivool, non-conformistisch, artistiek, tolerant, open, progressief, vooruitdenkend en -strevend. Arena is voor American Football en kooigevechten.

  1. Remco425

   Zowel Ajax als Sparta (stad) komen beide uit Griekenland. Het woord Arena daarentegen komt uit het latijns. Arena heeft dus niets met Ajax te maken.

 6. Velibor

  Maakt me niet uit hoe het genoemd wordt als JC er maar in staat en zag ergens weer zo’n slap antwoord van meneer vd sar : ik sta er of wij staan er open voor WTF ! Daar moet je niet eens over nadenken lul gewoon doen!!!

  1. Toppertje

   Jezus nou zeg. Net als die eikel van de Arena. “We gaan het zorgvuldig onderzoeken”. Beide sukkels geven aan dat ze nog niet 1procent van Cruijff in hun genen hebben. Die was wars van autoritair en bureaucratisch gedrag.

 7. KBouter

  Zo hoort het…na een naamsvermelding van van Gogh en Rembrandt…moeten wij gewoon ook een Johan Cruijff stadion hebben.

 8. N-AFCA

  Ik zie nog geen bericht hier op de website, maar morgen tussen 15.00-21.00 kan er in het condoleance register worden geschreven in de Arena. Ingang via Noord B

 9. Geroldkohlen

  stadion of arena is niet belangrijk zolang er maar Johan cruijff voor staat, zijn naam had er al veel eerder moeten staan.

 10. Toppertje

  Wat een ongelofelijke bureaucratische kut reactie van de directeur van de Arena: “Een sympathiek idee dat we serieus gaan onderzoeken. Je kunt de naam niet zomaar veranderen, dat dient zorgvuldig aangepakt te worden. Nabestaanden en aandeelhouders moeten toestemming geven”. Dat de nabestaanden vandaag iets anders aan hun hoofd hebben begrijpen we maar de aandeelhouders zijn vandaag 8 telefoontjes waarvan de 2 grootste, Ajax en Amsterdam, sowieso zullen instemmen. Begrijpen dit soort eikels uberhaupt iets van emotie in de sport? Bovendien zou er zonder Cruijff en Ajax niet eens een Arena geweest zijn.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens Toppertje, tegen de tijd dat de heren op gang komen is Camp Nou al maanden naar Johan vernoemd. Daar weten ze in dat opzicht WEL hoe je met echte helden moet omgaan.

   1. Remco425

    Moet ik nog bezien Bobby. In Barcelona willen ze de naam verkopen en Johan Cruijff levert als naam geen geld op. Kleine kans dat het stadion daar naar Johan vernoemt wordt. Die kans is bij ons een stuk groter.

  2. Indojood

   Idd, ik ga vanaf nu het gewoon Johan Cruijff Stadion noemen. Amsterdam ArenA ga ik uit mijn systeem wissen. De eerste wedstrijd in het Johan Cruijff Stadion is vanavond het duel tussen Nederland en Frankrijk.

   1. afcadeluxe

    nou ik wacht liever daarmee tot ajax er speelt,want dit is de naam cruyff onwaardig,wat een zaadwedstrijd…..

   2. Remco425

    Dat doe ik ook al sinds donderdag. De Kuip heet ook officieel Stadion Feijenoord, maar iedereen noemt het De Kuip. Of badkuip.

  3. Remco425

   Jawel, maar ze kunnen en mogen niet zo maar zeggen dat ze het doen als ze er zelf niet alle zeggenschap over hebben. De aandeelhouders zullen wel over te halen zijn, maar rest nog de familie. Zeker nu die nog andere dingen aan hun hoofd hebben, mogen ze die niet zomaar passeren. Zou respectloos zijn.

 11. afcadeluxe

  en als het even kan ook direkt oude logo terug daarmee is jc en ajax groot en beroemd geworden,en bovenop het jcstadion reusachtige 14 in roodwit!

 12. Indojood

  Eens maar daar heeft de naamgeving toch niets mee te maken. Het is welhaast onmogelijk om daar wedstrijden te zien die de naam Cruijff waardig zijn. Dan moet het elke week Barca-Bayern zijn.

  1. afcadeluxe

   deels met je eens,maar ik geef de hoop niet snel op en misschien komt jc’s revolutie er nog,talenten komen er nog genoeg dus wie weet

 13. bloedgroep AFCA

  kom op nou stelletje…waar vallen ze eigenlijk onder?….omdopen naar Johan Cruyff stadion en rap een beetje…zo’n goeie sterke naam en wat een respect zal dat afdwingen over de hele wereld….denk dat iedereen die naar Amsterdam komt wel weet dat de arena in Amsterdam staat….grijp deze noodlottige kans aan en geef Johan het respect en waardering die hij bij leven al had moeten krijgen…wees voor de verandering eens Ajax zoals Johan en en alle ajacieden Ajax willen….en als kers op de slagroom…..OUDE LOGO

 14. Kevke87

  mooi al deze reacties hier. zo zie je eens te meer hoe belangrijk eenheid is en wij onze Cruijff nooit, maar dan ook nooit mogen vergeten

Comments are closed.