SPORTWERELD ROUWT OM JOHAN CRUIJFF

0324cruijff1947-2016

De sportwereld rouwt om het overlijden van de grootste Nederlandse sportheld aller tijden, Johan Cruijff. Vele clubs waaronder Barcelona, Real Madrid en Juventus maar ook spelers als ​Lionel Messi, Sjaak Swart, Ronaldinho, Del Piero, Xabi Alonso, David Beckhem en vele andere voetbalgrootheden eren op diverse social media de grootste allertijden. Heldenonline maakte een imposante opsomming.

 

Related posts

45 Comments

    1. rickert

      Toen ik het bericht zag op facebook, dacht ik dat het een zieke grap was… helaas was het geen grap… onvoorstelbaar dit.

    2. De seijs

      Juist nu is het tijd dat het legendarische rugnummer 14 weer gedragen wordt bij ons aller AJAX. Een betere toerijking kunnen we hem niet geven.Kom op ajax laat je zien respect voor de beste grootste voetballer die we gehad hebben.

      1. EugAjax

        Zoals Cruijff wilde als eerbetoon. Niet nooit meer uitgeven maar het grootste talent van de club nummer elke keer laten dragen!

  1. Mooi

    Tot op het laatste moment nog zo bezig zijn met een van je grootste liefde Ajax dat verdient heel veel respect .Johan rust zacht .

  2. Litmanen

    Elke dag van mijn leven was Johan Cruijff daar. Ik ben zes jaar jonger dus van zijn eerste wedstrijd tot zijn laatste strijd was je daar Johan. Bedankt voor al die waanzinnige momenten.

  3. War

    Overleden, maar voor altijd onsterfelijk, bedankt Johan voor al het moois wat je deze wereld hebt geschonken.

  4. ajaxhoger

    Jongens , wat is dat toch een kut ziekte , het zou niemand moeten kunnen krijgen .

  5. AjaxBarcelona

    Johan bedankt. Je was een groot mens, zowel tijdens als na je voetbal carrière. 68 jaar. Zoals Rijkaard zei: 68 = 6+8= ……. 14. Nooit maar dan ook nooit meer uitgeven dit nummer bij Ajax. Arena omdopen in, “nummer 14”. RIP.

  6. HURBIE

    JOHAN samen nog aotorijles gehad bij
    FRITS SOETEKOUW
    toen rechtsback bij AJAX
    Veel gelachen, en met ze alle kroketten gegeten bij FEBO
    VRIEND ZAL JE MISSEN
    HEEL VEEL STERKTE VOOR JE VROUW EN KINDEREN EN DE REST VAN DE FAMILIE
    ZAL JE MISSEN VRIEND

  7. fjonkman

    Ik vind dat nu de tijd rijp is om de Amsterdam ArenA om te dopen naar “Johan Cruijff Stadion” of “Johan Cruijff ArenA”

  8. BobbyHaarms

    Ik kan er nog steeds geen woorden voor vinden…opgegroeid met Johan, en vooral dankzij hem toendertijd Ajacied in hart en nieren geworden…het is nu al stil zonder jou Johan…

  9. Heldenzoon

    Overal en altijd:

    ‘Where are you from? The Netherlands, Amsterdam. Ah, Johan Crufffff’

    #14

  10. Heldenzoon

    Seizoen ’82 – ’83 – Warming Up.

    De meester liep een minuutje warm. Dat gedraaf doet hij niet meer. Vanuit de D gewoon lekker schieten op goal. Bijna elke bal richting de kruizing. Nog een keer, Johan.

    Verliefd op de bal

  11. Remco425

    Mooi eerbetoon van vele grote spelers en clubs vanuit de hele wereld. Moet er weer een traantje van wegpinken :'(

  12. Johan065

    Laten we dit jaar kampioen worden alleen al voor hem. RIP grote held 14 voor altijd

  13. jood84

    Meerdere malen heb ik je mogen ontmoeten, 92 in barcelona en later nog eens op de toekomst. gelukkig hebben we nog alle mooie herrinneringen aan je en prachtige beelden van je!! bedankt voor alles en leer ze daarboven maar voetballen.

    1. woody79

      zullen ze daar een h-side hebben? dan zal dat vak erg vol zitten. hoop dat hij daar zn kunsten mag vertonen. hij schiet ze vast door de poort en sneller dan het licht!

  14. Geroldkohlen

    johan is en was de rode draad van ons Ajax, we gaan je zo erg missen, laten we idd maar snel de naam Amsterdam arena veranderen in de Johan Cruyff arena met standbeeld en de schaal binnen halen voor Johan, dit is vreselijk! ik dacht als er 1 is die deze ziekte zou overwinnen dan was dat Johan wel ben echt intens verdrietig! nogmaals ik ga je echt missen dappere krijger en rust zacht!

  15. Indojood

    De meest invloedrijke persoon die de voetbalwereld heeft gekend. Dankzij hem ben je trots om Nederlander te zijn. Inderdaad zoals eerder gezegd, in het buitenland noem je de naam Cruijff en een lach verschijnt op de gezichten van mensen, blank zwart, geel, arm, rijk, maakt niet uit.

  16. SchweizerAjaxfan

    Ik hoop dat in de Champions lounge in de Arena, voor nu en ALTIJD, zijn stoel word vrijgehouden, maak er een soort monument van.

    Johan, het gaat je goed daarboven, maar waak over de club samen met onze andere iconen en geef een teken als het fout dreigt te gaan bij jou club.

  17. AjaxBarcelona

    Vanaf morgen naamsverandering van de Arena. Startsein voor de actie is gegeven in DWDD. Zaterdag de supporters met spandoeken, vanaf volgende week op het stadion.

  18. bloedgroep AFCA

    #14…..voor altijd in ons hart…RIP Johan…bedankt voor wie je was en wat je voor zovelen hebt betekent….sterkte voor de familie en vrienden….RESPECT

  19. -buitenkantje rechts-

    Nu zie je aan de reacties van over de hele wereld hoe onvoorstelbaar veel hij heeft betekend voor het voetbal en Nederland.. Het vervilt mij dan met plaatsvervangende schaamte als ik terug denk aan sommige reacties tegen hem.. En de manier waarop Ajax, zijn grote liefde, hem heeft behandeld..
    Het schijnt zo te moeten werken.. Pas als hij er niet meer is weet en voel je welke betekenis hij heeft gehad.

  20. ashwin676

    snapt iemand dit:
    “God wilt de mooiste bloem, niet de lelijkste bloem.”

    Waarom is hij juist nu dan gegaan? Man had aan zn hart, had longkanker en was 68.
    wat is daar mooi aan? Dan was hij toch niet lelijk lijkt mij?

    Soms heb ik zin om al die Godshuizen te bombarderen.

      1. ashwin676

        hier is niks respectloos aan. dit is puur beschaafde emoties tonen. denk je werkelijk dat ik daar tijd voor heb. je maakt je druk om de toon, niet de inhoud!

        1. Respect

          Godshuizen bombarderen is een beschaafde emotie? Ik maak me om dat soort uitlatingen inderdaad druk, heel druk zelfs. Het feit dat je zegt dat je er geen tijd voor hebt geeft al meer dan genoeg aan.

          1. ashwin676

            jou invulling op mijn mening is ontzettend links veroordeeld. ik geef aan doordat de inhoud mij onzettend walgt door wat vanuit godshuizen wordt gesproken. ik had ook kunnen schrijven dat Godshuizen nep zijn. ben je dan “links” tevreden. weet je hoeveel mensen zeggen dat ze een bom moeten plaatsen bij het binnenhof omdat ook ik kaal wordt geplukt. beetje hypocriet van jou.

  21. Respect

    Hou het eens bij het onderwerp. Johan is overleden. Geen enkel godshuis of wat dan ook heeft hier iets mee te maken. Toon je respect, dat is alles wat ik vraag.

  22. Indojood

    Ja op deze site gingen er ook een paar tekeer tegen hem. Eigenwijs, bron van conflict, bemoeial. Schandalig gewoon!!!

Comments are closed.