There are no ads, please add some


In Memoriam: Carlo Picornie

Vandaag is het alweer 19 jaar geleden dat Carlo Picornie om het leven kwam tijdens in een treffen tussen Ajax- en 010-aanhangers in een weiland langs de snelweg bij Beverwijk. Toen hij stierf, 23 maart 1997, liet hij een vrouw (Petra) en kinderen achter.

De redactie van AjaxFanzone.NL wenst familie, vrienden, bekenden en alle Ajacieden veel sterkte op deze memorabele dag.

Klik hier voor het Condoleance Register


Gerelateerde posts

29 reacties

 1. Iceman

  Ow ow al dat geweld heeft toch geen zin, heeft toch niks te maken met voetbal!! Sterkte namens deze Ajacied voor de na bestaande en derest van de familie..

 2. FdB=Ajax

  Laten we beter stilstaan bij al die ONSCHULDIGE mensen die gisteren in Brussel zijn omgekomen

 3. fjonkman

  Ik heb het vooral te doen met de familie van hem. Dat dit gebeurd is met hem, heeft ie aan zichzelf te danken. Die animositeit tussen Ajax en Feijenoord supporters heeft alleen maar ellende gebracht en vooral Carlo’s vrouw en kinderen zijn hier de dupe van geworden. En die hele helden verering voor Picorni vind ik dan ook uiterst ongepast. Tragisch, ja.. Maar dan vooral voor zijn familie en vrienden…

  1. Litmanen

   Ik kan me hier goed in vinden fjonkman. Destijds hebben de groepen zich welbewust uitgedaagd en zijn in een weiland de strijd aangegaan. Van Praag zei destijds als voorzitter: ” De mensen die hierbij waren komen er bij ons nooit meer in. ”
   Twee maanden later kregen die mensen niet alleen gewoon weer toegang tot het stadion maar kregen ze ook -weer door geweld- het vak waar ze nu in zitten.
   De mensen die daar hun plaats met veel geld hadden gekocht doormiddel van een aandeel Arena werden door de rest van het stadion verdeeld. Ik was zo iemand.
   Het gevolg was dat ik mijn aandeel verkocht heb en nooit meer voor een kaartje heb betaald. Alleen als iemand mij een gratis plaats aanbied ga ik nog naar Ajax.
   Bij elke herdenking van Picornie denk ik vooral daaraan.

   Met dank aan Micheal van Praag, de man die zichzelf wel als voorzitter van de UEFA ziet zitten.

   1. Respect

    Sluit me aan bij fjonkman. Carlo herdenk ik niet. Gedachten gaan naar vrouw en kinderen.

 4. San Marco

  De ene heeft niks met de ander te maken, het is allebei erg en triest (vooral voor de nabestaanden) alleen ieder in zijn eigen categorie!
  Sterkte voor iedereen die zijn of haar dierbare onschuldig of niet heeft verloren!!!

 5. Slingertje.

  Je ken wel aan sommige reacties dat die mensen Carlo niet hebben gekend want anders reageer je niet zo hersenloos en respectloos.

   1. fjonkman

    Nee hoor.. Maar leg jij dat maar uit aan zijn weduwe en kinderen dat ie toch vooral als held gestorven is…

 6. Indojood

  R.I.P en sterkte aan alle nabestaanden. Dit is geen heldenverering maar een herdenking en een steunbetuiging aan de nabestaanden. Daar is niets mis mee.

 7. fjonkman

  Je mag hem best herdenken f-side. Maar ga hem niet als een held neerzetten want dat is/was hij niet. Hij was er zelf op uit om feijenoorders te matten en heeft dit over zichzelf afgeroepen. Herdenk hem, vooral als voorbeeld waar al die animositeit tussen Ajax en Feijenoord toe geleid heeft.. En nog steeds geen uitsupporters bij de Klassieker.. Die ook niet veel meer voorstelt omdat et maar steeds mis bleef gaan.

Reageren is niet mogelijk.