Fischer: ‘Reserverol een onhoudbare situatie’

10255vitesse-ajax_fischer1

Viktor Fischer noemt in gesprek met het Deense TV2 zijn huidige situatie bij Ajax ‘onhoudbaar’. De Deen moet het na zijn terugkeer van zijn blessure doen met invalbeurtjes omdat Amin Younes op de linksbuitenpositie momenteel iedere wedstrijd zeer goed speelt. Fischer bevestigt dat hij gefrustreerd is over het gebrek aan speeltijd. “Ik voel me goed en ik voel me in vorm, in de zin dat ik niet slechter speel dan normaal, maar anderen krijgen de voorkeur in de basis. Ik moet er klaar voor zijn als ik mag invallen. Ik voel de vorm, maar ik mis wel wat wedstrijdritme om dat te kunnen laten zien.’

‘Ik heb geleerd dat voetbal met ‘ups’ en ‘downs’ gaat. En als voetballer moet je ervoor zorgen dat je de ‘ups’ kunt vasthouden. Hopelijk kan ik ervan leren en de volgende keer het wel vast te houden. Ik weet dat ik een goede voetballer ben. Ik maak me er geen zorgen voor dat ik er kom. Maar ik ben het alleen zat dat het er nu niet is.’

Bron: TV2

Related posts

39 Comments

  1. rickert

   Ik denk dat hij beter kan vertrekken… Hij heeft zoveel kansen en zoveel vertrouwen gehad. De verwachtingen waren hoog… Verder heeft hij een wat verwende houding.. als je wekenlang ondermaats presteert, dan kan je wel zo ontevreden doen. Maar dan is het meer dan terecht. Younes heeft zoveel wat hij niet heeft.. het is altijd wat een blind paard geweest.. Als je dan nog open staat voor kritiek, dan kan het wat worden..

    1. FdB=Ajax

     Klopt, maar wat is hij dan wel? Ik vind het een goede speler hoor, en zie hem niet graag vertrekken. Maar ben wel bang dat hij niet past in een 4-3-3 systeem. Eigenlijk is hij een soort valse spits (in een twee spitsen systeem dus)

     1. AjaxKat

      Ja wat is hij dan wel? Dat heb ik ook steeds vaker met ‘m. Maar het heeft ook met vorm te maken. In z’n 1e seizoen dolde hij V.Bommel helemaal dronken en dacht ik dat de nieuwe Suarez gewoon uit de eigen opleiding kwam. Na z’n blessure is ie niet echt meer dezelfde geweest. Verder zijn er al experimenten geweest met hem in de spits maar die waren ook niet overtuigend. En Younes is nu ook beter in vorm op links.

   1. Litmanen

    Op dit moment wel, maar Fischer heeft laten zien dat hij fantastisch kan voetballen. Ik hoop dat Ajax en Fischer allebei geduld hebben, dan gaan we nog een hoop plezier aan hem beleven.

    1. De seijs

     ja mee eens maar het duurt al lang hè. Misschien moet een andere omgeving weer voetbal in hem krijgen.Moeilijk verhaal

 1. bloedgroep AFCA

  basisplaats is op basis van prestaties toch? younes draait nu lekker dus schepje er bovenop lijkt mij

 2. Joep

  Ik vind younes nu beter dan Fischer. Laat het maar zien op de training dat je in de basis thuis hoort

 3. afcadeluxe

  tja dat is topsport beste vriend,aan jou om te laten zien dat je beter ben,maar ik vind younesje veel dreigender en doelgerichter

   1. Litmanen

    Nou dan heb je niet goed geluisterd. Hij wilde tot voor kort nog verhuurd worden.

 4. dickst14

  Fisher is nog lang niet op het nivo van voor zijn blessure. Hij ook kansen genoeg gehad, maar speelt gewoon slecht.

  1. BobbyHaarms

   Je kan wel zeuren maar het is je eigen schuld dat je niet in de basis staat. Younes pakt momenteel gewoon zijn kans en koppelt dreigend aan de bal met mooie goals. Nu jij weer..

 5. Mokum69

  Ze vinden zichzelf “het mannetje” als ze hun voorganger of concurrent uit de basis spelen maar zodra ze zelf in een vergelijkbare situatie komen is de situatie opeens onhoudbaar. Voetbal is eem TEAMSPORT en dat vergeten ze nog wel eens. Niet zeuren dus vind ik!

 6. Kuijff

  Ik schrik vooral van zijn constatering dat hij fit is en zijn niveau haalt. Dat zie ik niet op het veld. Als hij niet inziet wat hij kan en moet verbeteren om op zijn oude bijdrage aan het spel te komen, kon het wel eens een moeilijk verhaal worden…

 7. Ajax nr 1

  Weer zo’n praatjes maker. Zorg dat Frank niet om je heen kan. Wordt beter dan de rest en klaar is kees. Voor nu zeg ik je dat de blij moet zijn met een reserverol.

 8. f-side64

  moet hij maar rustiger aan of met de bal worden het is geen pleintjes voetbal meer.

 9. Remco425

  Ongeveer een maandje op de bank en de situatie is meteen onhoudbaar? Wat moet Schone dan wel niet denken??

 10. Mooi

  Hij is veel te zelfzuchtig en zo te horen denk hij dat hij erg goed is .nu maar even in de wachtkamer en dan maar afwachten hoe hij hier op reageert .anders moet hij zijn conclusie maar trekken aan het eind van het seizoen

 11. Velibor

  Tja,hij is dit niet gewend natuurlijk dat er eentje hem op de bank houdt en dan begint het gezeik,ik zou zeggen laat hem maar ff garen en kijken wat er gebeurt want nu is er gewoon eentje beter op zijn plek.

 12. hackitjacki

  Is gewoon erg lastig na zo een lange blessureperiode om weer je oude frisse niveau te halen. Iedereen wilt dan snel forceren. Geef het tijd Fischer, weet je bent ongeduldig maar geef het nog wat meer tijd.

 13. -buitenkantje rechts-

  Er kunnen maar 11 spelers opgesteld worden.. Younes is nu beter in vorm, waardoor hij op de reservebank zit.. Hoewel hij wel gewoon zijn invalbeurten krijgt. Bij een topclub moeten de posities dubbel bezet zijn. Zie je nu wel weer met blessures van Tete en Riedewald.
  Is een volstrekt normale situatie en daar is niks onhoudbaars aan..

 14. Kuijff

  Dat duurde wel een stuk langer dan nu bij Fischer het geval is. Bovendien maakt hij zijn belofte bijvoorbeeld tegen PSV steeds vaker waar nu hij de kans krijgt en is om die reden een verhuurwens niet nodig.

  Want hij stond er, hè, tegen PSV?

  1. Kuijff

   Gaat over Van den Hoorn als reactie op Litmanen, maar hij komt er niet onder gehangen…

 15. Germain

  Fischer heeft veel ruimte en tijd nodig (dat is er weinig in topvoetbal) en hij kijkt pas rond nadat hij de bal heeft, terwijl je van tevoren al overzien moet wat je plan en doel met jouw balbezit is. Hij mist voetbalintelligentie die voor een topclub nodig is.

 16. Charka53

  Het is begrijpelijk hoor maar als je bij een inval beurt die ik persoonlijk wel erg kort vindt niet echt veel laat en kan laten zien blijft je op de bank zitten .

 17. Hika77

  Je kan gewoon niet voetballen natnek.
  Je hebt je kans gehad.
  Ga maar lekker bij een Engelse subtopper voetballen

 18. Respect

  Zelfs bij een korte inval beurt kan je een hoop laten zien. Dat zie je ook bij ander clubs. Deze uitlating is gewoon erg dom. Knokken moet hij, niet zeiken en stemming maken. Voor dat laatste is nu helemaal geen tijd gezien het belang van de komende wedstrijden. Juist nu moet je een blok vormen als totale selectie. Nogmaals, erg dom dus.

Comments are closed.