Ajax pakt koppositie na 0-2 winst op PSV

psv-ajax_logos

Vorige week verzuimde Ajax de koppositie over te nemen van PSV na het gelijkspel tegen NEC maar daar kwam vandaag verandering in. De Ajacieden versloegen de Eindhovenaren in eigen huis met 0-2 door doelpunten van Arek Milik en Anwar El Ghazi en hebben hiermee de koppositie in de Eredivisie weer te pakken en een belangrijke stap gezet richting landstitel 34.

Na een minuut na de aftrap was het al raak voor Ajax in een wedstrijd die vooraf gezien als kampioenswedstrijd werd bestempeld. Joël Veltman stoomde op en gaf een perfecte voorzet die tegendraads werd ingekopt door Arek Milik en daarmee leek de toon gezet voor het vervolg van de wedstrijd. Ajax liet PSV komen maar tot echt gevaarlijke kansen kwam de ploeg van Cocu niet. Typerend was het feit dat doelman Jasper Cillessen de Ajacied met de meeste balcontacten was in de eerste helft. In de 25ste minuut kwam Ajax goed weg nadat Bazoer een overtreding in de zestien maakt op Guardado maar scheidsrechter Björn Kuipers gaf slechts een hoekschop. Kuipers was daarna ook mild voor Jetro Willems die een harde overtreding maakte op Mike van der Hoorn en eigenlijk met rood van het veld had moeten worden gestuurd. Vlak voor rust had Ajax de kans om de score uit te breiden maar Milik en Younes misten een grote kans.

In de tweede helft leek PSV niet bij machte om het Ajax moeilijk te maken al kwam het wel gevaarlijk dicht bij de 1-1. Geklungel van Mitchell Dijks zorgde in eerste instantie voor de 1-1 van Narsingh maar op aanwijzing van de grensrechter keurde Kuipers het doelpunt af wegens buiten spel. Frank de Boer besloot daarop Anwar El Ghazi en Viktor Fischer in de ploeg te brengen. De twee wissels van De Boer waren amper in het veld toen El Ghazi de wedstrijd in het slot gooide en beheerst de 0-2 maakte met een scherpe schuiver. Met de overwinning neemt Ajax nu de koppositie over van PSV en staat het met nog zes wedstrijden te spelen twee punten voor op de Eindhovenaren.

PSV – Ajax 0-2 (0-1)

‘2 Milik 0-1
’76 El Ghazi 0-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Guardado, Willems, Hendrix, Moreno (PSV), Veltman (Ajax)

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Guardado, (/69 Pereiro), Pröpper, (/80 Hendrix), Van Ginkel; Narsingh, De Jong, Locadia (/62 Lestienne)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Lasse Schöne, (/74 Viktor Fischer), Arek Milik, (/80 Ricardo van Rhijn), Amin Younes (/73 Anwar El Ghazi)

 

Related posts

60 Comments

 1. polaroids

  Ik zat er met mijn 4-0 voor PSV dik naast…. Nu niet meer de komende wedstrijden de koppositie verspelen!!!

    1. rickert

     Ik ben toch wel blij om te zien dat ik gelijk had! altijd achter je club blijven staan…. ik hoop stiekem, dat iedereen die de afgelopen week zo negatief is geweest, zich nu heel even schaamt, waarom het zo nodig was, al die negativiteit….

     1. Indojood

      Het is ook niet nodig om je gelijk te halen nu. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier er mee om. Laat het gaan en geniet van de overwinning.

     2. rickert

      Ik vind het gewoon pijnlijk dat de mensen die het hele team tot het bot hebben afgekraakt, vooraan staan met juichen.. misschien ben ik nu de azijnzeiker, maar ik hoop dat in het vervolg, we allemaal iets meer achter de jongens blijven staan.

     3. De seijs

      Ja je hebt helemaal gelijk.Daar heb je een punt .maaaar we zijn allemaal super blij vandaag toch?

     4. Indojood

      Het is goed man. We willen allemaal mooi voetbal en winnen. Dat is het gezamenlijke doel. Fijne avond en geniet ervan! Ik wel 🙂

     5. Reno

      Ik heb er nooit niet achter gestaan, maar vond dat ze niet zo zeker van zichzelf moesten zijn!!

   1. BobbyHaarms

    De enige juiste plek om een titel te vieren! Op een grasveldje zet je koeien, geen tienduizenden supporters die een titel willen vieren, die horen op het Leidse.

  1. AjaxKat

   Jazeker! Soms kun je genieten als je een keer ongelijk hebt, geldt ook voor mij!

 2. creutz1977

  super gedaan… zware eerste helft… Maar verdediging stond als een huis… tweede helft stuk beter… En wederom een top Milik

  1. Charka53

   Inderdaad creutz1977 zo was het maar ik moet bekennen dat ik er een zwaar hoofd in had nu nog een stuk of zes partijen winnen en de buit is weer binnen.

    1. Remco425

     Haha ja wat waren de lampies toch blij dat hij niet geschorst werd en mee mocht doen hahahaha

   1. Indojood

    Haha bedankt Remco. Waar is onze Litmanen? Ook hij gefeliciteerd (meen ik echt hoor)!

 3. TimFK90

  Godsamme wat een mooie wedstrijd. Ja er waren fouten en de eerste helft domineerde psv maar ik heb strijd en passie gezien en ik vond het heerlijk. Tweede helft waren wij duidelijk de beste en terecht gewonnen. De competitie uitspelen nu en we zijn gvd gewoon kampioen jongens!!

 4. Misterajax

  Wat geweldig dit! Fantastisch, mag ook wel eens gezegd worden. Wij zijn Ajax wij zijn de beste!

 5. vanzanten

  Ik ben zo vreselijk blij! Normaliter is er een hoop geluid in mijn straat (in een dorp dat tegen Eindhoven aan ligt) als Pisvee van Ajax wint. Nu is het doodstil op straat.

 6. Remco425

  Heerlijke overwinning waar veel in zat. 1e helft pisvee de betere maar met beste kansen voor Ajax. En aan het einde droop de frustratie eraf bij hun. Heerlijk!

 7. Ajax nr 1

  Ten eerste: van harte gefeliciteerd met de overwinning. Ten tweede:ik ben blij dat ik dit keer geen gelijk had. Ten derde:focus op de rest van de wedstrijden.

  1. Indojood

   Zeker, er werken geen pisvlekken bij mij maar die kakkerlakken die er rondlopen krijgen het ook te horen….

   1. BobbyHaarms

    Haha iedereen weet van elkaar wie voor wie is dus altijd lekker dan om die klotemaandag na zo’n overwinning weer op te starten Indojood. En ja die kakkerlakken krijgen ook even wat extra aandacht morgen! 🙂

    1. Remco425

     De enige kakkerlak bij mij op het werk vond het ook prima dat Ajax gewonnen had. Liepen ze toch weer 1 punt in op de koploper hahaha

 8. Duck020

  Complimenten vd Hoorn en Viergever. Maar natuurlijk het hele team na de moeizame 1e helft

 9. Kuijff

  Heerlijk!

  Mijn weekend was al fijn, maar dit resultaat maakt het af.

  De hele wedstrijd heb ik me (en ja, dankzij die vroege goal was dat wat makkelijker) positief opgesteld. Toen mijn jongste zei dat hij voetballen kijken met me zo veel leuker vond, werd me extra duidelijk dat mijn opgefokte gedoe niet alleen mij energie kostte. Even achter de oren krabben maar…

  Aan de andere kant, ik heb er goede hoop op dat we het gewoon gaan volhouden. Aan de haal met die schaal!!

 10. Cootje Adriaanse

  Klasse overwinning en ondanks de vele kritiek op De Boer, ook van mij, moet ik vandaag erkennen dat hij een prima tactiek had bedacht en zelfs zijn wissel (El Ghazi) pakte goed uit. En een dik compliment voor Van der Hoorn en Viergever, want die hebben het vandaag vrijwel foutloos gedaan. Een behoorlijke dreun aan PSV uitgedeeld en zelf een onwijze boost aan het zelfvertrouwen gekregen.
  Nog 6 wedstrijden koppie erbij en met de steun van de supporters (ze waren vandaag ook goed te horen in het stadion!) komt die schaal op toch nog onverwachte wijze naar Amsterdam!

 11. ajacied078

  de jong is fysiek verzopen tegen vd hoorn vandaag die jongen speelde echt goed mag ook wel eens gezegt worden. en lasse was klasse heerlijk die dribbel!

 12. EugAjax

  Heerlijke overwinning en met weer goed voetbal. ??. Alleen nu gaat het pas echt beginnen. Titel kandidaten verspelen meeste punten in laatste 6 wedstrijden historisch gezien dus hou de focus heren, met mooi of minder mooi voetbal maakt nu niet meer uit. Als titel binnen komt varen hebben we heel goed seizoen gehad in eredivisie. En als wij dan ook in pot 1 komen met CL loting hebben we ook goede kans op ronde 2 en verder

 13. -buitenkantje rechts-

  Naast de koppositie ook even een mentale kopstoot uitgedeeld..:-)

 14. sabrina

  Mn zoontje van 8 is echt fanatiek ajax supprter. Gisteren zag hij de reclame van FOX mbt PSV-Ajax. Hij was zo zenuwachtig dat hij begon te huilen. Nou… Blij dat hij was. Moeders had hem beloofd naar Amsterdam te gaan naar het kampioensfeest. Ziet er naar uit ( tot zo ver) dat we dat gaan doen. Vind het zelf ook niet erg :).

Comments are closed.