De Boer: ‘Vijf of zes miljoen is voor ons het maximum’

0109jeremain_lens

Ajax heeft momenteel een eigen vermogen van een kleine 112 miljoen en dus kan de club komende zomer volop de transfermarkt op en hoeft het niet op een euro meer of minder te kijken. Toch gaat dat niet gebeuren, zo laat Frank de Boer weten tegenover De Volkskrant. Ajax blijft bij de ingeslagen weg en geeft niet meer dan vijf of zes miljoen uit voor een aankoop.

‘Daar zijn wij heel duidelijk in, ook naar spelers toe. Wij zien de ontwikkeling van bepaalde spelers binnen Ajax en als ik weet dat Riedewald over een jaar verder is dan een speler van tien miljoen gaan wij die niet halen. Tevens is het een feit dat voetballers tegenwoordig sneller de voorkeur geven aan een subtopper in Engeland dan aan een topclub in de Eredivisie. Wij hebben overwogen om Jeremain Lens te huren maar die besloot om voor Engeland te kiezen en uiteindelijk dus ook voor meer geld. Marco van Ginkel was ook in beeld maar die moest naar AC Milan en had  hij misschien nog de perceptie dat hij het overal kon maken. Deze winterstop hadden wij geen middenvelder nodig. Anders hadden we misschien weer aangeklopt. En verder: een speler van dertien miljoen halen wij niet. Klaar. Terwijl het wel kan. Maar zelfs dan heb je geen garantie dat je kampioen wordt’, aldus De Boer.

Bron: Volkskrant

Related posts

54 Comments

 1. Amoebe

  Ik snap dat ze dit naar buiten brengen….ik hoop dat ze in realiteit nog enige marge hebben ingebouwd.

  1. jood84

   als je niet meer dan 5 a 6 miljoen wil uitgeven dan ga je nooit meer een goede speler kopen. behalve een zwaargeblesseerde of 1 die over zijn top heen is.

   1. Sazzz

    lees naar wat hij zegt. voor dergelijke bedragen gaan ze liever in Engeland spelen

  2. De seijs

   als fdb zo praat in de krant over ajax voor het volgende seizoen gaat hij niet weg.Of we hier nu zo blij van worden weet ik niet.Maar met zoveel geld zou ik er toch een kanjer van een spits (Hunterlaar ) proberen bij te krijgen want met klaas erbij worden we zeker kampioen. als er niemand volgend seizoen vertrek uiteraard.

   1. Sazzz

    een kanjer van een spits? allereerst wil Klaas nog niet, ten tweede kun je je afvragen in hoeverre hij nog wel zo goed is. scoort niet overdreven vaak, al een paar seizoenen niet. ten derde, tegen de tijd dat hij wel wil loopt ie achter een rollator

    1. AjaxKat

     Zelfs de Huntelaar van nu schat ik hoger in dan Luuk de Jong van nu. Zou voor mij de perfecte concurrent voor Milik zijn. + een bak ervaring waar het hele team wat aan heeft. Huntelaar met Klaassen erachter… Wat een droomkoppel!

    2. De seijs

     Misschien volgend seizoen wel.en een goeie Nederlandse spits die in het buitenland al jaren speelt en scoort. Scoort in Nederland altijd wel een keer of 25 per jaar kijk het maar na.En klaas jan is zeker nog goed voor de eredivisie ook eventueel over 2 jaar.Het is en blijft een topper.

  3. Toppertje

   Dan zal het huidige seizoen inclusief de Europeese martelgang waarschijnlijk ook het maximum zijn.

  4. nick-afca95

   Een speler van 5 miljoen is een speler voor de bank… Steek verdome dat geld een keer in het vasthouden van je beste spelers. Alles laten gaan voor het eerste beste bod en vervolgens een nieuwe speler van 5 a 6 miljoen kopen brengt de club in een neerwaardse spiraal.

  1. AjaxKat

   Sisto en z’n club maakten er zelf een transfershow van door clubs in de pers tegen elkaar op te laten bieden. Laat m dan maar lekker wegblijven.

 2. HURBIE

  of je met dit beleid verder komt in EUROPA dat betwijfel ik
  Voor een echt goeie speler die van toegevoegde waarde is zal je toch wat meer in de buidel moeten gaan
  Maar de salary moeten wel hoger ,zodat er toch langer gebleven word en dat anderen goeie ook komen

 3. paulvos

  Waarschijnlijk als ze ’n speler perse nodig en willen hebben, denk ik dat ze toch we naar de 7 a 8 miljoen gaan.

 4. Respect

  Als zes miljoen als max. wordt aangegeven dan is dat dus geen 7 miljoen of meer. Komt er op neer dat ze het salarisplafond moeten verdubbelen om enige kans te houden dat ze blijven tot hun 23e, uiterlijk 25e. Maar als je de instelling en inzet van veel spelers ziet dan is een salaris verlaging eerder aan de orde. Ik zie voorlopig moeilijke jaren in het verschiet voor de club en de supporters.

  1. Remco425

   6M is al jaren de max, toch hebben ze voor Sinkgraven meer betaald. Goed dat ze dit naar buiten brengen. Voorheen als Ajax geinteresseerd was in een Eredivisiespeler werd de prijs meteen verdubbeld, want we hebben toch geld zat. Dan betaal je dus al gauw teveel. Ze hebben geleerd van Sulejmani. Een speler die zoveel moet kosten is geen garantie alleen een groot risico.

 5. Sazzz

  De Boer heeft een punt. als je ziet wat voor bedragen worden betaald in Engeland en Spanje voor middelmatige spelers? voor tien miljoen krijg je zo’n speler dus echt niet naar Nederland. en van een middelmatige speler kun je je afvragen in hoeverre die een meerwaarde gaat zijn tov je eigen talenten.

 6. Heldenzoon

  Goed beleid. De Premier league heeft volgend jaar nog veel meer geld beschikbaar, clubs als Crystal Palace geven straks 25 miljoen pond uit aan middelmatige spelers. Wat Ajax waardig is gaat gewoon 20-30 miljoen euro kosten, 2 van dat soort spelers die tegenvallen en we staan weer snel in het rood. Goed beleid denk ik; de Ajax jeugd moet het maar doen

 7. Respect

  Je moet het aantrekkelijk kunnen maken voor twee tot drie spelers van 28-30 jaar. Wil of kan je dat niet …… dan zijn en blijven we een opleidingsinstituut voor de rest van Europa. Sar moet dus op jacht naar sponsors die een reclame campagne willen doen met dit soort spelers, daar ligt het extra geld. Verstappen doet zijn spotje bij Ziggo ook niet gratis.

  1. Remco425

   Als het zo’n spotje moet zijn, dan maar wat minder geld. Ajax onwaardig. Verstappen heeft door dit spotje een reputatie opgebouwd van een dom ventje. Wat een verschrikkelijke reclame.

 8. ajaxhoger

  Als dat zo is dan kun je de kampioenschappen op je buik schrijven de komende jaren , die kut lampen blijven kopen .
  Ik snap niet dat de sups zo mak blijven , en alles laten gebeuren .

  1. Remco425

   Als Ajax een Guardado had gekocht, was die hier ook al vantevoren afgemaakt, want wie was dat nou? Bankzitter bij Spaanse middenmoter Valencia…

 9. daniellieuwe

  Ja is wel waar, heel veel spelers hebben dan de voorkeur voor Engelse competitie…. jammer genoeg maar waar.

 10. Indojood

  Daarom hebben ze €7 miljoen in het putje gegooid voor Sinkgraven. En wel om een kampioenenmaker roepen in januari die je toch niet kunt/wilt halen? Ik vind een conservatief beleid prima en sta erachter maar al die tegenstrijdige uitspraken komen amateuristisch over.

 11. ajacied078

  guardado was ook geen 7 miljoen in eindhoven dus zou toch moeten kunnen om eens een degelijke speler voor zon bedrag te halen ipv al die miskopen uit het verleden

  1. Remco425

   Als Ajax Guardado had gekocht was hij hier ook al vantevoren afgemaakt. Want wie was dat nou? Nooit van gehoord en bankzitter bij een Spaanse middenmoter…

   1. ajacied078

    ja dat is idd zo. al speelde hij daar als links buiten in de champions league finale die ze verloren van real madrid. is altijd goede 12de man geweest bij valencia

    1. Remco425

     Jawel, maar voor onze supporters ben je dan evengoed niet meer dan een bankzitter van een middenmoter. Dat we voorheen ook onbekende spelers haalden als Litmanen, Ibrahimovic of Finidi wordt tegenwoordig voor het gemak meestal maar ff vergeten.

 12. Velibor

  Wat een verschil in voetbal zeg afgelopen donderdag tov dinsdag en woensdag pff ik bedoel dus CL en EL ben gewoon gaan zappen donderdag.

 13. Jeroen-AFCA

  Prima beleid t enige wat we nodig hebben is een goede spits, en nog even geduld als je ziet hoeveel beter de spelers zijn die nu doorbreken tov 5 jaar geleden scheelt enorm en vergeet niet dat PSV met z’n kopen kopen kopen staan maar 1 punt, dit team bij elkaar houden dan ben je volgend seizoen verder dan PSV en dat zonder extreme aankopen. Ajax is goed bezig alleen nog ff geduld

 14. -buitenkantje rechts-

  In principe heel verstandig beleid.. Alleen moet je spelers wel langer kunnen binden.. Dus het salarisplafond voor sterkhouders die tot bv hun 25e willen blijven in je team moeten omhoog tot bv max 4 miljoen. Kunnen ze daarna als gearriveerde spelers binnen komen bij hun volgende club.
  Bovendien moet je uitzonderingen kunnen maken bij uitzonderlijke talenten en bij gebrek aan kwaliteit binnen eigen geledingen..

  1. Remco425

   Helemaal mee eens, al maken ze heus wel uitzonderingen. Het beleid van 6M max is al sinds Sulejmani is mislukt en toch hebben ze voor Sinkgraven meer betaald. Ik ben het ermee eens dat er meer geld uitgetrokken moet worden voor salarissen om eigen spelers langer te houden. Ik dacht aan 3M, dat is vaak ongeveer het salaris dat Ajacieden bij een Engelse club krijgen als ze binnenkomen.

 15. paullus

  met dit beleid en trainersstaf kom je geen meter verder
  straks klaassen en bazoer weg
  is het helemaal een drama

   1. Ajax nr 1

    Ja er staat steeds iemand op Amoebe. En weer moet je opnieuw beginnen. Ja ze zijn goed bezig bij Ajax Amoebe.

 16. afcadeluxe

  zoals velen hier zeggen,salarisplafond omhoog voor de sterkhouders en dan eventueel gerichte aankoop,maar dat moet toch wel lukken,als je ziet wat ze voor die rare sulejmani destijds uitgaven snap ik het wel

 17. Hika77

  Ik snap dat de 25 van sulemani veul te veul was maar met een plafond van 5 a 6 miljoen moet je ook niet meer als doelstelling hebben om in de cl te overwinteren.

 18. Respect

  Wat is dat telkens voor een fuck reclame tussendoor. En dan het lef om te vragen of je de app 5 sterren wil geven. Flikker op met die bagger reclame pagina groot.

  1. afcadeluxe

   haha word er ook doodziek van,als je weet hoe je dat uitzet laat het me weten ajb!?

 19. Respect

  Reclame onderin ok maar opeens pagina groot wat ik weg moet klikken …… waardeloos.

 20. Iceman

  Ja en ze maken weer de zelfde fout geven niks uit en zo wordt het niks in de eredivisie want Pisvee zal wel kampioen worden en Europesche komen we nog steeds te kort het word weer een net niet verhaal zoals altijd….

 21. Johan065

  De talenten komen eraan dat weet ik, maar een ervaren laatste man en middenvelder zijn zeer welkom. Maar dan geen speler die wilt afbouwen.

Comments are closed.