Ajax Vrouwen laten winst glippen tegen FC Twente Vrouwen

0318ajaxvrouwen-fctwentevrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond verzuimd om de voorsprong op de vrouwen van FC Twente uit te breiden tot zeven punten. Op sportpark de Toekomst verspeelde het team van trainer Ed Engelkes in de laatste minuut een 1-0 voorsprong en daarmee blijft het gat tussen de twee ploegen vier punten.

Eshly Bakker opende namens Ajax in de 74ste minuut de score en alles leek erop dat de vrouwen op de verjaardag van Ajax een mooi cadeau hadden om na afloop uit te pakken. Het was echter Jill Roord die roet in het eten gooide. Een levensgevaarlijke vrije trap op de rand van het zestienmetergebied krulde zij achter keepster Eli Sarasola en dat was tevens de eindstand. Volgende week vrijdag wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. Het vrouwenteam gaat dan op bezoek bij nummer drie PSV Vrouwen. De aftrap is om 19:30 uur.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van der Most (83. Zeeman), Koster, Van Dongen, Kaagman, Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte, Bakker (77. De Ridder), Oudemast (77. Versteegt).