There are no ads, please add some


AFC Ajax 116 jaar

Ajax_letters

Vandaag bestaat Ajax 116 jaar en dat is natuurlijk een felicitatie waard. Sinds de oprichting op 18 maart 1900 door Floris Stempel, Han Dade en Carl Brune Reeser in café Oost-Indië in de Kalverstraat heeft de club zich opgewerkt tot een roemrijke club met een rijke historie en aanzien over de hele wereld. Namens de redactie van Ajaxfanzone.nl feliciteren wij de club en natuurlijk alle Ajacieden die ons aller Ajax een warm hart toedragen. Het passende cadeau zien wij graag zondagavond rond de klok van 18:30 uur tegemoet. WZAWZDB, al 116 jaar lang!


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Ajax nr 1

  Bedankt voor de felicitatie. Jullie ook gefeliciteerd en laten we er nog maar 116 jaartjes minimaal aanvast plakken

   1. Indojood

    Dat verhaal klopt niet. We mogen graag in onze eigen mythes geloven maar Ajax is niet door joden opgericht.

     1. Remco425

      Nee is niet door Joden opgericht. De reden dat we de naam Jodenclub kregen is doordat uitfans door de Joodse wijk heen moesten om bij het Ajax stadion te komen. Daardoor werd er gezegd: “we gaan naar de Joden”. En hieruit is het verder gegroeid.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ajax is toch vanouds de club uit Amsterdam Oost.. Er is een duidelijke link met Joden.. Denk ook aan Joodse bestuurders die we hebben gehad en een aantal Joodse spelers.. Duidelijk een Joodse cultuur bij Ajax.

  1. BobbyHaarms

   Van harte gefeliciteerd AFC AJAX , mijn club, mijn alles!! Maar is er reden tot juichen na alle ellende op bestuurlijk gebied en het beschadigen van de grootste Ajacied aller tijden door dit bestuur? Het overdenken waard. Ik wens de mooiste club veel wijsheid toe. O ja, een cadeautje? Doe maar de landstitel voor je trouwe supporters, en het echte logo als bonus 🙂

 2. San Marco

  Met de meeste prijzen, de mooiste goals, de prachtigste spelers en de beste jeugdopleiding!!!
  Zet die stijgende lijn vooral door!

 3. paulvos

  Gefeliciteerd met onze mooie club. De vlag hangt uit?????????? laten ze zich zelf en ons trakteren zondag

 4. afcadeluxe

  als mooi kado van de beurs afgaan en weer back to the basics,wil zeggen voetbalclub en geen bedrijf!ook felicitaties aan hondstrouwe supporters die ons ajax blijven steunen!!????

  1. BobbyHaarms

   Ik mag toch aannemen dat wij allen hier op dit forum tot die gelukkigen behoren Remco 🙂

   1. Remco425

    Natuurlijk, maar het was ook gericht aan al die anderen buiten dit forum. Ook al lezen ze het niet 😉

 5. f-side64

  van harte en als cadeau aan alle fans flink gaan spenderen komende transfer periode aan spelers waar mee we eens overleven in de ? of el en elk jaar onbedreigd kampioen worden.

 6. Iceman

  Gefeliciteerd aller Ajax en alle Ajacieden over de hele wereld, van de beurs gaan zou een prachtig kado zijn, maar helaas zal dat niet gebeuren. Ik vraag niet veel hoor alleen maar de drie puntjes uit Eindhoven dat is het beste kado voor mij en met mij voor iedereen die Ajax lief is en Ajax een warme hard toe draagt. Dus please drie puntjes??.

 7. Hika77

  lang zal je leven lang zal je leven lang zal je leven in de gloria, in de gloriáá, in de gloriááá. Hiepderdepiep hoera, hieperdepiep hoera!

Reageren is niet mogelijk.