Jaap Stam ziet ‘Tete en Riedewald wel naar het buitenland vertrekken’

0307jongtwente-jongajax-stam

Jaap Stam vertelt in een gesprek met VI dat hij Kenny Tete en Jairo Riedewald erg goede verdedigers vindt. Ook laat hij zich positief uit over Mitchell Dijks en Joël Veltman. Nu is Jaap Stam wel iemand die daar verstand van heeft gezien zijn achtergrond bij Ajax, Manchester United en AC Milan.

Hij ziet wel dat ze nog wel veel moeten leren maar hij twijfelt geen moment over hun kunnen: ‘Bij Ajax heb ik een voorkeur voor types als Kenny Tete en Jairo Riedewald. Die zijn fysiek sterk, ze hebben snelheid, ze kunnen en durven door te schuiven. Ze moeten nog veel leren op het gebied van koppen, timing in de duels en het inschatten van spelsituaties, maar hun basis is zeer goed. Als Tete en Riedewald zich blijven ontwikkelen, spelen ze over anderhalf jaar in het buitenland. Daar zijn ze gek op dit soort verdedigende natuurtalenten.’

De oud-verdediger is ook positief over de ontwikkeling van Joël Veltman en Mitchell Dijks: ‘Joël Veltman is net iets minder snel, maar hij compenseert dat met een goed positiegevoel. Joël maakt dit seizoen een enorme groei door. Hij is al maanden heel steady en vastberaden. Joël is zeer aanwezig op het veld en agressiever geworden in de duels. En aan de bal maakt hij minder fouten dan voorheen. Ook de ontwikkeling van Mitchell Dijks is prima. Zijn fysieke kenmerken en snelheid klopten al, daar voegt hij dit seizoen sterk spel aan de bal aan toe.’

Related posts

23 Comments

 1. Amoebe

  Jaap verkoopt hier geen onzin!

  Indd hopen dat ze nog een paar jaar behouden blijven voor Ajax.

   1. Reno

    Ik zie dat zo snel nog niet gebeuren en hunzelf waarschijnlijk ook niet, omdat hun een Ajax hart hebben!
    Ps van mij mogen ze ook wel blijven!

  1. De seijs

   die jongens worden steeds beter.zelf jaap stam ziet dat . Wij zagen dat ook al. wat een nieuws.

   1. Amoebe

    Zoals hij de laatste 2 maanden voetbalt is een wereld van verschil met daarvoor.

    Zoals hij nu voetbalt is hij echt een toevoeging.

   2. Litmanen

    Ja, dat ligt aan jou. Hij wordt constant afgerekend op het feit dat hij te klein zou zijn. Maar zijn timing bij kopduels is fantastisch waardoor hij bijvoorbeeld tegen Kramer nog nooit een kopduel verloren heeft, ook niet toen Kramer voor ADO speelde. Ook dat lange end van Heracles wint het niet van hem.

 2. Kevke87

  Ja begrijp je, waarom meteen al praten over buitenland. anderhalf jaar dit dat zus zo. daar hoeft hij het toch niet over te hebben? en dat van dijks vind ik wel meevallen hoor, het is veel camouflage aan die linkerkant

  1. Velibor

   Ja eb het is wel frappant dat we het tegenwoordig hebben over de talentvolle verdedigers ipv aanvallers!!

 3. Ajax nr 1

  Jaap vergeet de rest nog. Bazoer,Klaassen,Jasper. Je zal het weer mee maken. Ajaxhart of niet. Aan het einde van dit seizoen is alles weer te koop en er komt weer miets voor terug. Geld geld geld als je daarmee bij ons Ajax komt verkopen ze weer alles. Met deze mensen aan de top kan je niet bouwen alleen afbreken.

 4. knudde32

  eens behalve over dijks die moeten ze verbieden verder dan 10 meter de middellijn over te komen want dan word het lachwekkend bijna iedere voorzet is te hard te hoog en te ver

 5. Hika77

  Bijna Iedereen die nu in Ajax 1 speelt zit over anderhalf a 2 jaar ergens anders. Zo is het nu eenmaal als je de kweekvijver van Europa bent.

  1. BobbyHaarms

   Dat klopt. Alleen worden de Ajaxvissen al verkocht voordat ze zelfstandig hun reet kunnen afvegen.

   1. jood84

    inderdaad BobbyHaatms, ze zitten nog half in de luiers en dan zijn ze alweer verkocht

    1. -buitenkantje rechts-

     Volgens mij hebben ze net bijgetekend.. Blijft Klaassen en heeft Bazoer aangegeven tot 2020 bij Ajax te blijven.. De spelers die te vroeg verkocht werden zijn bijna allemaal geflopt. Anderen zien dat ook.

 6. Ramon1

  Tete word de vaste rechtsback van nl elftal zonder twijfel ma hoop wel dat die nog zeker 2 jaar blijft

  1. Indojood

   Ja, het lijkt wel of hij iedereen naar een andere club aan het lullen. Ik zie Stam graag z.s.m. vertrekken. Nooit hoor je hem over hoe we Ajax verder op weg kunnen helpen.

Comments are closed.