Blind maakt voorselectie Oranje bekend, Dijks maakt debuut

0823nec-ajax_bazoer_dijks

Danny Blind heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de twee vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk en Engeland. Mitchell Dijks maakt voorlopig zijn debuut en zit in de voorselectie van 28 spelers. Naast Dijks hebben ook de Ajacieden Cillessen, Veltman, Klaassen en Bazoer een uitnodiging ontvangen. Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn wegens blessures niet van de partij. Oranje speelt op 25 maart de oefeninterland tegen Frankrijk in de Amsterdam Arena terwijl op 29 maart de wedstrijd tegen Engeland zal plaatsvinden op Wembley.

De volledige voorselectie:
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Mitchell Dijks (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Riechedly Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München).

Bron: KNVB

Related posts

30 Comments

    1. De seijs

      Ja zeker van Dijk wordt steeds beter.groot sterk en een redelijk goede voorzet. Hoop dat hij een basisplaats krijgt.succes Dijks

      1. Charka53

        Janssen is gepromoot door media NOS sport ,hij heeft veel gescoord alleen als de tegenstander sterker is wordt het een stuk moeilijker .

          1. afcadeluxe

            hij wil zn werkgever tevreden houden,daarom janssen letschert en een paar kakkerlakken,is knvb blij en die clubjes ook

      2. Remco425

        Dat Dijks erbij zit is zeker terecht. Wat betreft Janssen, ach, tegenwoordig zit je al bij de voorselectie als je 5 potjes leuk gevoetbalt hebt. Een uitnodiging van Oranje krijgen is allang niet bijzonder meer.

  1. LeroyT

    Janssen nog tot daar aan toe. Maar wat denken jullie Letschert dan. Is toch om te lachen zijn keuzes voor zo’n speler. En dan zou Nigel de jong slechter zijn dan iemand van Fc Utrecht. Hahahaha

  2. Joeguh9

    Begrijp de keus voor Letschert wel. Is een bijtertje. Ondanks dat hij nu nog niet goed genoeg is, hij is pas 22 en over 2 jaar is er pas een toernooi. Kan geen kwaad om een gemotiveerde jongen als hij erbij te halen.

  3. KBouter

    Juist Joeguh9 Blind moet doorselecteren nu, over twee jaar wanneer het tournooi is, is met alle respect Nigel geen top meer, mischien 1 helft maar dan houd het op. Blind moet gewoon met een nieuw elftal beginnen, zo gek is de keuze van Janssen ook niet, Janssen is jong en als hij zich zo doorontwikkeld is hij over twee jaar gewoon top.

  4. KBouter

    Geldt trouwens ook voor Letschert, (heeft een Ajax achtergrond) zo gek is dat niet van Blind, die letschert valt mij het hele seizoen al op, en aangezien BMI uitgescheten is, en je enkele blessures hebt, daarbij speelt Kongolo en hoe heet die knakker van Feyenoord…v Beek als natte kranten.

    Ik heb wel een goed gevoel bij die Letschert .

  5. Ramon1

    Ma als tete en riedewald fit zijn zullen er toch best wat spelers bij nl komen en noem er 1 op die er dan onterecht bij zit? Ze zullen wel weer gaan zeiken teveel Ajacieden maar als je kijkt wie lijkt het me meer dan logisch toch?

Comments are closed.