Dijks geniet van terugkeer bij Ajax en kijkt uit naar duel met Willem II

1205ajax-heerenveen_dijks

Mitchell Dijks was jaren een uitblinker in de jeugd van Ajax en niets leek een debuut in het eerste in de weg te staan. Het liep echter anders voor de verdediger en na twee uitstapjes naar Heerenveen en Willem II besloot de club om Dijks toch weer binnen te halen en dat was niet voor niets. Wekelijks laat Dijks zien dat hij momenteel de vaste linksback van het eerste elftal is.

‘Ik kan niet meer dan tevreden zijn over mijn terugkeer want het deed enorm pijn om Ajax te moeten verlaten. Momenteel laat ik zien wat ik in mijn mars heb en dat gaat mij steeds beter af.  Ik maak steeds minder overtredingen en kan aanvallend mijn steentje bijdragen. Al hoop ik wel meer assists te gaan geven. Tijdens wedstrijden voel je dat je stabieler bent geworden en dat ik iets meer kan zeggen en dat ik samen met Joël Veltman de verdediging wel kan trekken’. Zondag treft Dijks enkele oud-ploeggenoten als Ajax het opneemt tegen Willem II en dat zal volgens Dijks geen makkie worden. ‘Ik volg ze natuurlijk nog steeds en momenteel gaat het daar iets minder en staan ze vijftiende. Bij Willem II leven ze naar wedstrijden tegen Ajax toe. Het is niet zo intens als tegen NAC Breda, maar iedere ploeg wil altijd vlammen tegen Ajax’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

41 Comments

  1. jood84

   de voorzetten kunnen beter, maar verdedigen is ook je eerste taak. ga zo door!!

 1. Widi

  Hij doet het vrij goed, maar zijn voorzetten moeten veel beter. Er komt er zelden 1 aan, terwijl hij er vaak wel 10 per wedstrijd geeft.

  1. De seijs

   Ja dat gaf hij dus ook zelf aan.Goed opgemerkt wiki. Het wordt nog eens wat met jou hahaha

   1. Widi

    Hij wil assists geven. En ik zeg dat hij zijn voorzet moet verbeteren. Daar heb ik dit artikel niet voor nodig. Zelf gezien en al eerder aangegeven.

    1. FdB=Ajax

     Ik vind zijn voorzetten juist heel goed, goeie hoogte en komen allemaal op de 5. Dijks is echt lekker bezig

     1. Widi

      Dan kijk jij niet goed. Ze komen juist nooit echt goed. En in de buurt is niet goed genoeg. Daarom wordt er ook niet uit gescoord.

     2. Widi

      Als je vaak in het stadion bent, en je staat niet alleen maar te zingen en te springen, zodat je het spel kunt volgen, dan weet je gewoon dat zijn voorzetten juist niet goed genoeg zijn.

     3. jood84

      inderdaad Widi 9 van de 10 ballen komen in de buurt.. maar zijn niet op de man

     4. Widi

      Weet je, als je hier wat schrijft, kun je een reactie verwachten. Er zitten hier genoeg mensen die bijna alle wedstrijden zien. Een deel daarvan kijkt goed en ziet het goed. Als jij dan gaat beweren dat Dijks hele goede voorzetten geeft, krijg je een reactie. Mocht ik het een keer met je eens zijn zal ik het ook zeggen hoor.

     5. Widi

      Aanvullend: zijn voorzetten zijn juist niet op de goede hoogte. Ze zijn vaak te laag om goed te koppen en te hoog om lekker te kunnen schieten.

     6. Widi

      Ik ben niet verder gekomen dan de betaalde jeugd. Ander niveau dus. En rechtsbenig. Maar mijn voorzetten waren op dat niveau niet minder dan die van Dijks. Nogmaals ander niveau.

    2. De seijs

     als zijn voorzet goed is wordt het een doelpunt. Dus assist dat bedoelt hij toch.

 2. AFCA my World

  Hoewel ik vond dat hij niet weg hoefde,is zijn uitstapje toch goed geweest,hij is er sterker uitgekomen, nu nog trainen op de voorzetten en je ziet de nieuwe linksback van het Nederlands elftal,is veel beter als Willems !

    1. dickst14

     Ik ben echt blij met Dijks hoor. Is effe anders dan zijn voorganger Boilesen.

    2. Biornha

     Willems is aanvallend veel beter, maar verdedigend erg lax. Als ik de andere verdedigers van het NL elftal ziet moet je met Willems sowieso 5-3-2 spelen, met Dijks en Tete op de vleugels ben je aanvallend op de backs minder sterk maar Dijks is verdedigend wel 3 klasse beter dan Willems!

    3. De seijs

     De voorzet is nu nog beter van Willems. Maar verdediger is dijk 10x beter.

 3. afcadeluxe

  dijks is een dijk van een vent,is net rode wijn wat ouder wat beter altijd prima inzet en straalt ook uit dat hij in goede doen is!

 4. paulvos

  Mitchel is na zijn verhuur periode alleen maar sterker geworden en is verdedigend, en daar staat hij voor beter dan aanvallend, dus dat mag dan wat verbeterd worden, maar dat weet hij zelf ook wel.

 5. KBouter

  Dijks heeft een voordeel tov Willems, dat Dijks beter kan verdedigen. Daarbij is Dijks groter en dus gevaarlijker met een corner en belangrijk voor eigen doel met een corner of voorzet. Willems heeft een betere trap, maar zo slecht is die van Dijks ook nog niet.

 6. Dagrump

  Met zo een voorzet als dijks heeft moet ie de voorzet eerder geven( 10 meter na middelijn

  1. Widi

   Dan heeft hij ook meer rust om de bal te geven. Hoeft niet in de loop. Maar ook dan heb ik hem al een aantal slechte zien geven.

 7. Respect

  Dijks is net 23 Willems net geen 22. In zijn ontwikkeling is Willems beter maar puur verdedigend is Dijks beter. Dijks zie ik Willems in ontwikkeling nog wel voorbij gaan. Laat bloeiers zijn ook prima.

  1. jood84

   ik heb liever een linksback die kan verdedigen, dan een dolle die steeds naar voren gaat

   1. Widi

    In dat opzicht zijn we dit seizoen er enorm op vooruit gegaan met de backs, zeker toen Tete nog speelde: ze verdedigen prima en laten nauwelijks steekjes vallen. En ze hebben een enorme inzet en kracht. Vorig seizoen met Boilissen en van Rhijn was dat echt anders.

Comments are closed.