Thulani Serero was volgens FC Dordrecht onterecht opgesteld

1214ajax-utrecht_serero

Hoewel Jong Ajax afgelopen maandag FC Dordrecht in de Jupiler League met 4-1 versloeg, lijkt de strijd toch niet voorbij te zijn. De Dordtenaren hebben besloten de nederlaag aan te vechten omdat Thulani Serero volgens hen onterecht was opgesteld. Serero had al tijdens het weekend voor het eerste gespeeld en nu schermt FC Dordrecht met een PDF-bestand van de KNVB waarin staat dat dit niet mag.

 

Een woordvoerder van de KNVB zegt in gesprek met De Telegraaf dat er twee tegenstrijdige documenten op de website van de KNVB staan. Het ene document stelt dat Jong Ajax correct gehandeld heeft terwijl het andere document dit tegenspreekt. ‘We nemen de klacht van FC Dordrecht serieus, maar gaan de komende dagen eerst alles op een rijtje zetten. Wat is er nu precies met die regel bedoeld? We hebben ook contact met Ajax opgenomen’, aldus de woordvoerder van de KNVB. Vooralsnog hoeft Jong Ajax zich geen zorgen te maken want op dit moment lijkt het dat de Amsterdammers correct gehandeld hebben.

Related posts

31 Comments

 1. Braatje87

  Misschien zou je je beter op je eigen team kunnen concentreren als je met 4-1 word ingemaakt door een beloftenteam. Stelletje huilebalken!

  1. De seijs

   Dit is dus onze voetbalbond de KNVB.Ze stellen zoveel regels op dat ze er zelf niet meer uitkomen. ongelovelijk wat een prutsers. Ook van die Bobo’s die het zo goed weten .En het ergste is kost ons klauwen vol geld.Ongelovelijk.

    1. Widi

     Hurbie, begrijp me niet verkeerd, maar ik snap ze wel. Ze zijn wanhopig genoeg om iedere strohalm aan te grijpen. Voor dat soort clubs is het verschil tussen Eredivisie en Eerste divisie een verschil van miljoenen in omzet. Ze proberen dus wanhopig de play-off te bereiken om toch maar een kansje op promotie te hebben.

     1. HURBIE

      Dat begrijp ik ook wel ,maar ze moeten hun voeten laten spreken om te promoveren maar niet op deze manier
      Widi wij begrijpen elkaar

     2. Mee zwetsen

      Als PSV straks tegen Ajax een geschorste speler opstelt en wint, wat denk je dat Ajax doet als ze dat merken.

     3. Remco425

      Maar volgens het ene reglement heeft Ajax correct gehandeld. Dat is het verschil

 2. LeroyT

  Het is wel een groot verschil of dat je op maandag of op vrijdag tegen de beloften speelt. Ik ben wel van mening dat het soms niet helemaal eerlijk is. Ik vind eigenlijk ook gewoon dat alle eredivisie beloften teams bij elkaar in 1 poule horen. Maar dat is mijn mening.

  1. Remco425

   Zo was het eerst. Ik ben van mening dat het goed is voor de beste talenten van het land dat ze meer weerstand krijgen en dat is dus goed voor het totale Nederlandse voetbal. Ook voor die 1e divisie clubs, want behalve dat er 2 betere teams mee doen (ze staan tenslotte niet onderaan), bij iedere club staan wel een paar spelers onder contract die uit de jeugd van Ajax komen, dus ook zij profiteren ervan.

   1. Widi

    Vind ik ook. En ze hebben er verder geen last van omdat die tweede elftallen toch niet kunnen promoveren.

 3. paulvos

  Zal wel met ’n sisser aflopen, beginnen ze daar ook al te janken, oh ja Dordrecht ligt in de buurt van Rotendom natuurlijk.

 4. Mee zwetsen

  Als er een fout is gemaakt zou ieder team hierop reageren, ook Ajax. Dus dat gezwets van ohohoh het is Rotterdam is wel zo ongelooflijk stompzinnig.

  1. jood84

   gaan we nu na elke winst van jong ajax een stukje krijgen over regelementen en aanvechten enz??

 5. Oosterse Ajacied

  Als er 2 tegenstrijdige documenten zijn, kan Ajax nooit wat verweten worden. Ajax heeft gehandeld na één van de twee officiële documenten. Hooguit dat de KNVB het voor de toekomst anders gaat doen. Met andere woorden “niets aan de hand”.

 6. LitmanenCBS

  Maandag is toch eigenlijk een nieuwe speelronde officieel? Volgens mij is deze discussie vorig jaar ook al eens gevoerd.

 7. afcamike

  Wie o wie zal de volgende zijn??

  a: Andries Uldrink
  b: Robert Muric
  c: Donny v/d Beek
  d: Frenkie de Jong

  Stem voor 6-3-2016

  Laat de echt Dordrechtse Calimero in je los!

   1. afcamike

    Mede-Ajacieden.. het spijt me dat ik het bericht geplaatst had, ik wist niet dat jullie het zó serieus zouden nemen..

 8. Pantelic

  Dordrecht ligt vlak bij Rotterdam dus de intelligentie zal ook wel niet veel verschillen. i,q van een spliterwt.

  1. ajacied078

   tuurlijk en jij bent lekker intelligent met je opmerking die kant nog wal raakt

 9. Mee zwetsen

  Jong Ajax speelt mee voor spek en bonen. Dordrecht officieel ook voor periode kampioenschappen ed. Logische actie van hun kant dus

 10. Geckoo

  En wat gaan we zeggen als Twente voor het eind van het seizoen uit de competitie wordt gehaald?
  Vragen we ook dat punt terug en PSV hun zes punten?
  Denk het niet. Er moet gehandeld worden naar reglementen en als dat niet goed gaat moet je actie ondernemen.

  1. Remco425

   En Ajax heeft gehandeld naar de reglementen. Niet de fout van Ajax dat er 2 verschillende reglementen zijn. Maar Ajax kan in deze niets verweten worden. Alleen de KNVB.

Comments are closed.