There are no ads, please add some


Viergever: “Dat is het rare van de voetballerij”

0228ajax-az_viergever

Toen Jairo Riedewald enkele weken geleden zijn voet brak in het duel met Feyenoord, was de grote vraag hoe Frank de Boer deze absentie zou oplossen. Het werd uiteindelijk Nick Viergever, die nu samen met Mike van der Hoorn het centrum vormt omdat Joël Veltman als rechtsback fungeert vanwege de blessure van Kenny Tete. Een gedurfde beslissing, omdat zowel Van der Hoorn als Viergever sinds hun komst naar Amsterdam nog geen onuitwisbare indruk maakten.

Waar velen verwachtten dat de meest constante linie van Ajax door het wegvallen van Riedewald en Kenny Tete aan kwaliteit zou inleveren, is daar in werkelijkheid niet veel van te merken. “We zijn erg goed bezig”, zegt Nick Viergever in gesprek met Goal. “Maar het heeft niet alleen met Mike en mij of de andere verdedigers te maken. We verdedigen als team heel erg goed en dat zie je dan direct terug.” Ook tegen AZ was Ajax achterin weer sterk. Superspits Vincent Janssen vond één keer een gaatje, maar verder gaven de Amsterdammers nauwelijks iets weg.

De wederopstanding van Viergever is een mooi voorbeeld van hoe het kan lopen. Nadat hij op een gure maandagavond in december met Jong Ajax in de Jupiler League speelde, liet Viergever zich ontvallen: “Dit is niet leuk, daar doe je het niet voor.” Een kleine drie maanden later staat het voorjaar voor de deur en gaat de zon ook voor de Capellenaar weer schijnen. “Dat is het rare aan de voetballerij hè. Het ene moment denk je dat je niet meer aan spelen toekomt, maar dan komt opeens toch je kans. Maar dan moet je wel zorgen dat je er staat, dus ook als je niet speelt moet je hard trainen en werken. Dat moment was voor mij lang uit zicht, maar dat zegt dus niks. Vorig jaar was het wat lastiger. Nu staat het team beter en weet iedereen precies wat hij moet doen. Als het team goed staat, rol je vanzelf een stuk makkelijker mee. Dat was vorig jaar anders.” Frank de Boer liet onlangs weten het volste vertrouwen te hebben in het huidige centrale duo. “Hiermee kan je kampioen worden”, aldus de coach. Daar is Viergever het zelf uiteraard roerend mee eens.

Bron: Goal.com

Gerelateerde posts

26 reacties

 1. Mokumertje020

  Helemaal mee eens leuk voor die jongens je komt natuurlijk niet naar ajax im de bank warm te houden ik weet zeker dat we kampioen worden met die twee

  1. BobbyHaarms

   Gun het die jongen echt, maar hij heeft de pech dat de eerste keus NOG beter is. Desalniettemin erg lekker dat deze 2 nu hun mannetje staan en nagenoeg niks weggeven….hulde!

   1. Litmanen

    En vooral, De Boer gaat toch niet zeggen dat zijn centrum te licht is voor een kampioenschap. Laten we eerlijk zijn, Veltman en Riedewald is als centrum echt sterker. Het is dat De Boer Van Rhijn niet wil opstellen ( waarom moest hij blijven?) maar anders speelt Veltman toch op zijn eigen stek?

    1. Respect

     De Boer gebruikt van Rhijn niet tot weinig omdat de huidige oplossing veruit de beste is. Is geen hoger wiskunde hoor 🙂

     1. Litmanen

      De hogere wiskunde zit hem in het feit dat hij natuurlijk niet zijn huidige centrum gaat afvallen. VdHoorn en Viergever hebben al geen zelfvertrouwen. Ik bedoel, normaal gaat hij weer verder met Veltman/Riedewald en Tete en Dijks als iedereen fit is. Ook nu is Veltman met afstand de beste verdediger.

     2. Respect

      Van Rhijn is gewoon noodzakelijk als back-up. Bij schorsingen/blessures en tegenstanders waar 4 mans verdediging nodig is kan hij noodzakelijk zijn. Zie vdHoorn en Viergever. Veldman kan uitstekend op twee plekken overweg dus valt de keus op vd Hoorn in het centrum. Blessure of schorsing van vd Hoorn of Veldman en bijvoorbeeld PSV als tegenstander en van Rhijn moet er staan.

     3. Litmanen

      Respect, dat snap ik, het ging mij er om dat De Boer naar buiten toe doet alsof Viergever/vdHoorn zijn favoriete centrum is, terwijl we allemaal weten dat dat Veltman/Riedewald is.

     4. Respect

      Ik zie zijn uitspraak puur in het licht van de afwezigheid van het officiële centrum. Het is nu op dit moment zijn favoriete centrum door de omstandigheden. Maar …. zo begrijp ik het 🙂

     5. Litmanen

      Nou als dat zo’n tijdje blijft dan, dan zijn we Veltman ook kwijt aan het eind van dit seizoen. Hij heeft diverse malen aangegeven dat hij eigenlijk alleen centraal wil spelen en nu de trainer in nood wil helpen…..

 2. nick-afca95

  Prima centrale verdediger, vond hem gewoon erg matig als back. Verder blijft Riedewald in mijn ogen de nummer 1 samen met Veltman. Neemt niet weg dat je Mike en Nick er goed bij kunt hebben. Ook ik heb alle vertrouwen in ze! Ga zo door boys, ik gun het jullie allebei heel erg!

  1. -buitenkantje rechts-

   Zo denk ik er ook over Nick.. Ze vullen het boven verwachting goed in, maar zullen na het herstel van Riedewald en Tete toch gewoon weer op de bank zitten..

 3. KBouter

  Nou….zó goed vond ik Riedewald laatste tijd ook niet, veel onnodig balverlies en verkeerde keuzes.

  1. Remco425

   Klopt, maar hij is nog heel jong he. Moet vertrouwen blijven krijgen, dan komt hij er wel weer bovenop en zal hij doorgroeien.

 4. FdB=Ajax

  Mooi om te zien dat de selectie dus breed genoeg was om deze twee blessures op te vangen. Het niveau is niet heel erg gedaald, dat is een goed teken.
  Toch ben ik blij als Jairo en Kenny er gewoon weer staan 🙂

  1. Remco425

   Mee eens. Ik dacht dat het niks zou worden. Ben blij dat ik het fout had. En nu moeten die jongens goed blijven steunen!

 5. Iamsterdam2015

  Moet eerlijk toegeven dat ik geen hoge pet van hem heb/had. Maar eerlijk is eerlijk moet ik die keutel weer intrekken. Hij speelt goed en solide.

 6. AFCAoostNL

  Toch aardig spelen de laatste weken maar dan nog zijn ze alle vier niet goed genoeg voor Ajax 1. Ze spelen goed samen daardoor houden ze het doel schoon alleen individueel zijn het geen johnnys, stammetjes of haantjes helaas…

Reageren is niet mogelijk.